ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 elokuu 2008 16:19

Varamiehinen RoPS Hongan testiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura yrittää vahvasti varamiehisellä joukkueella katkaista liigakärkeä tavoittelevan FC Hongan voittoputken. Viimeisin potilas RoPSin sairastuvalle on Daniel Bauer, jonka olkapäävamma estää pelaamisen sunnuntaina.

- Bauer sai edellisessä pelissä kovan tällin olkapäähänsä ja se on aristanut koko viikon. Bauer menee heti alkuviikosta tarkempiin tutkimuksiin ja kuvauksiin. Niiden jälkeen tiedämme enemmän. Sunnuntaina hän ei kuitenkaan pelaa, vahvistaa joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Ennestään RoPSilta ovat sivussa maalivahti Kalle Rönkkö, hyökkääjä Nchimunya Mweetwa sekä kahden ottelun pelikieltoaan aloittava toppari Stephen Kunda. Lisäksi Chileshe Chibwen pelaaminen on vielä epävarmaa.

- Chibwe oli varatoimenpiteenä sivussa Tampereen reissulta lievän nivusvaivan vuoksi. Vamma ei ole parantunut aivan odotetulla tavalla ja pelaaminen sununntaina on epävarmaa. Perjantain ja lauantain harjoitukset kertovat tarkemmin, otetaanko hänen suhteen pieni riski, vai säästelläänkö miestä edelleen.

Polvivammasta toipuvan Mweetwan ja oikean käden peukaloaan parantelevan Rönkön paluuta pelaavaan miehistöön Turpeenniemi ei lähde kovin tarkkaan arvioimaan.

- Mweetwa harjoittelee fysioterapeutin ohjeiden mukaan ja kuntouttaa polveaan aktiivisesti. Joukkueen harjoituksissa hän ei ole vielä mukana. Eteenpäin on menty isoin askelein, mutta paluu on vielä arvailujen varassa. Rönkön peukalo kuvataan uudelleen ensi viikon alussa ja siitä saadaan tarkempi toipumisennuste, Turpeenniemi kertoo.

- Miehiä on kaatunut sairastuvalla enemmän kuin lääkäri määrää ja yhtään uutta loukkaantumista joukkue ei enää kestä. Hyvin harjoitelleita miehiä on onneksi penkillä ja niillä on tultava toimeen, jotka ovat pelikuntoisia, joukkueenjohtaja jatkaa.

Loukkaantumisten ja pelikieltojen edessä RoPSin alakerran miehitys on jo riskirajoilla. Vahvistukset eivät olisi lainkaan pahitteeksi, mutta näillä näkymin uusia miehiä ei ole tulossa tulossa Rovaniemelle. Sambian maajoukkuehyökkääjä Francis Komben tuloon on tullut viime metreillä mutkia matkaan.
- Meillä on alustava sopimus Komben kanssa, mutta nimet puuttuvat papereista. Voi hyvinkin olla, että Kombe suuntaa muualle. Häntä on kyselty Etelä-Afrikkaan ja toisen tiedon mukaan hän olisi menossa Saksaan. Tilanne on nyt pahasti auki ja tuskinpa mies nyt sunnuntaina Rovaniemelle tulee, kuten alunperin oli jo sovittu, sanoo RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Maalivahtiosastolle RoPS hankki loppukaudeksi FC Lynxistä nuoren ja kehityskelpoisen Kari-Pekka Syväjärven.

- Hän on ollut mukana muutamassa harjoituksessa ja esittänyt ihan hyviä otteita. Maalivahtitilanne on nyt paremmassa asennossa kuin viikko sitten, Turpeenniemi sanoo.

Mika Nurmela pelasi TamU-ottelun toisella jaksolla ulosajetun Stephen Kundan tontilla. RoPS-kapteeni jatkanee samassa roolissa myös Honkaa vastaan. Lopullisen päätöksen avausmiehistöstä ja taktiikasta tekee kuitenkin valmennusjohto vasta lauantain harjoitusten jälkeen.

- Pieniä muutoksia lähinnä pelipaikkoihin saattaa tulla. Vaikka loukkaantumisia on ollut, niin puolustuslinja on pelannut mallikkaasti koko kauden. Heinäkuu mentiin pitkään yhdellä päästetyllä maalilla. Tampereella kävi viimeksi niin kuin kävi, mutta se johtui lähes täysin Kundan varsin kyseenalaisesta ja aiheettomasta ulsoajosta, Turpeennimi huomauttaa.

Nurmelan rasitteena on kolme varoitusta ja pelikielto odottaa yhden varoituksen päässä. Sama tilanne on sunnuntaina sivussa olevalla Daniel Bauerilla. Varoitusjärjestelmää muutettiin tälle kaudella. Neljästä varoituksesta seuraa yhden ottelun pelikielto. Varoituksia ei voi enää "kuitata" pois edellisten kausien malliin pelaamalla viisi täysiaikaista ottelua ilman korttia.

Loukkaantumishuolia on myös FC Hongalla. Sivussa ovat polvivaivaiset Tero Koskela ja Nicholas Otaru. Tuomo Turunen on puolestaan sivussa pelikiellon vuoksi. Lisäksi Hongasta ovat kauden aikana siirtyneet ammattilaiskentille Roni Porokara, Hannu Patronen ja viimeksi maalivahti Tomi Maanoja.

Menetyksistä huolimatta Honka on kivunnut liigan kärkipaikoille erinomaisen heinäkuun ansiosta. Kuudesta viimeisestä liigapelistä Honka on voittanut viisi ja pelannut kerran tasan maalierolla 13-4.

Honka on kovassa otteluruuhkassa, mutta Rovaniemelle espoolaiset pääsevät levänneinä. Otteluohjelmaan merkitty Suomen cupin ottelu TamUa vastaan siirtyi syksymmälle tamperelaisten eurokiireiden vuoksi. Honka on vielä mukana UEFA-cupissa ja kohtaa 2. karsintakierroksilla ensi viikolla Viking Stavangerin. Norjalaisjoukkuetta luotsaa sakslainen Uwe Rösler, joka kävi aikoinaan tekaisemassa voittomaalin Rovaniemen Keskuskentällä, kun RoPS kohtasi UEFA-cupissa FC Magdeburgin lokakuussa 1990.

RoPS ja Honka ovat kohdanneet liigassa vain kerran aikaisemmin. Kevätkierroksen ottelu päättyi Espoossa maalittomaan pistejakoon.

- Honka on vaarallinen joukkue ja todella hyvässä iskussa. Varsinkin hyökkäyskalusto on ollut tehokas, joten hereillä täytyy olla heti alusta alkaen. Siihen tietysti tarvitaan koko joukkueen panosta, ei yksin puolustuslinjan. Vaikka vaikeuksia on, niin voitosta lähdemme tiukasti taistelemaan. Tarvitsemme pisteitä ja luotan, että hyvällä taisteluasenteella niitä myös tulee, Turpeenniemi vakuuttaa.

RoPSin ja FC Hongan tiukka pistetaisto käynnistyy sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä klo 18.30.

© 2008 RoPS  

Luettu 819 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309