ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 heinäkuu 2008 14:33

RoPS nollasi sarjakärki Interin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Nurmelan ja Dominick Chatton keskikentän kaksintaistelussa ei säästelty puolin eikä toisin. Mika Nurmelan ja Dominick Chatton keskikentän kaksintaistelussa ei säästelty puolin eikä toisin.

Rovaniemen Palloseura ei suostu häviämään kotikentällään. Eilen RoPSin vahvuuden Keskuskentällä sai kokea jalkapalloliigan kärkijoukkue turkulainen FC Inter, joka jäi ensimmäistä kertaa maaleitta tällä kaudella.

Tasapelin myötä Inter jatkaa sarjan kärkipaikalla tappioitta, kun taas RoPS sai pitää kahdeksannen tilansa.

RoPS:n valmentaja Valeri Bondarenko oli pakotettu muutoksiin ennen ottelua, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Kalle Rönkkö loukkasi peukalonsa perjantain harjoituksissa ja on pahimmillaan viikkoja sivussa. Näin ollen avauskokoonpanossa nähtiin toista kertaa tällä kaudella ukrainalainen Nickolay Pavlenko.

Bondarenko yllätti Interin myös taktisesti, sillä hän juoksutti miehistönsä kentälle ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahden kärjen taktiikalla. Interin laitapakkien huojennukseksi kärjessä viilettivät aikaisemmin laitahyökkääjinä pelanneet Chileshe Chibwe ja Titi Essomba.

- Yritettiin löytää meidän vahvuuksiin sopiva tyyli, Bondarenko totesi ja kertoi olevansa tyytyväinen sekä peliin että pisteisiin.

- Meidän täytyi tehdä hieman muutoksia RoPS:n pelisysteemin vuoksi. Tasapeli oli oikeudenmukainen tulos, Interin valmentaja Job Dragtsma arvioi.

Kunda päällikkönä

RoPS pelasi läpi ottelun hyvin kurinalaisesti ja rivit pysyivät tiiviisti kasassa. Interin maineikas lyhytsyöttöpeli yski pahasti ja hyökkäykset päättyivät kerta toisensa jälkeen joko harhasyöttöihin tai RoPS:n pallonriistoihin.

Inter koettikin hakea yksinäistä kärkeään virolaista Ats Purjetta pitkillä palloilla, mutta RoPSin puolustus hoiteli pallot eleettömän varmasti esiintyneen Stephen Kundan johdolla.

Kun vielä RoPSin virolaistoppari Aleksandr Kulik otti niskalenkin maanmiehestään Purjeesta useaan kertaan, Interillä ei pelaamalla ollut asiaa Nickolay Pavlenkon maalille. Ensimmäisellä puoliajalla Pavlenko joutui venymään mainioon pelastukseen Severi Paajasen puskusta kulmapotkun jälkeen, mutta muuten hän sai viettää rauhallisen iltapäivän.

- Tämä ei ollut paras pelini, mutta tyytyväinen olen pisteeseen. Inter oli vahva joukkue, ottelun parhaana palkittu Stephen Kunda sanoi.

Essomba taas vauhdissa

RoPSin parhaat tilanteet syntyivät jälleen kamerunilaisen Titi Essomban kautta. Essomban ja liigan parhaimpana topparina pidetyn Interin Jos Hooiveldin kaksinkamppailut olivat herkullista katseltavaa, ja Essomba ei jäänyt taisteluissa ainakaan huonommaksi.

Essomba järjesti ensimmäisellä puoliajalla Zeddy Sailetin kautta mainion vetopaikan Mika Nurmelalle, mutta laukaus viuhui yli maalin. Toisella puoliajalla Essomba vapautti Chibwen loistopaikkaan maalin edustalla, mutta Chibwen ohjaus nousi yli maalin.

Interillä jäi ottelusta myös jossiteltavaa, sillä aivan varsinaisen peliajan lopussa Mika Mäkitalo vapautti Severi Paajasen läpiajoon. Tilanne kuitenkin liputettiin hieman kyseenalaisesti paitsioksi.

- Jäi vähän harmittamaan, sillä tilanne ei näyttänyt paitsiolta, Inter-kapteeni Henri Lehtonen tuumi.

Kalle Rönkön loukkaantumisen myötä RoPS:lla on maalivahdin hankinta edessä, kun siirtoikkuna aukeaa elokuun ensimmäinen päivä.

Pekka Pernu
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 688 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309