ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 heinäkuu 2008 14:38

VPS otti ansaitun voiton vaisusta RoPSista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Mika Nurmela(vas.) ja Daniel Bauer eivät saaneet pysäytettyä Raphael Ederehoa. RoPSin Mika Nurmela(vas.) ja Daniel Bauer eivät saaneet pysäytettyä Raphael Ederehoa.

RoPS sai tilaisuuden tasoittaa ottelu vaasalaisyleisön odotellessa jo loppuvihellystä. Harmittoman näköisessä pystypallossa VPS-puolustaja Toni Hahto repi Philip Edeipon nurin ja pallo vietiin pilkulle.

Vaasalaisyleisö oli aluksi hämmästynyt.

- Tuomari sanoi Hahdon repineen kaksin käsin ja pisti pallon pilkulle. En minä ainakaan nähnyt, VPS-vahti Henri Sillanpää puhisi.

Hämmästystä seurasi raivo. RoPS:n Chanda Mwaba epäonnistui kuitenkin rangaistuspotkussaan laukomalla pallon metrin oikealta ohi, ja Hietalahti repesi.

- Varmasti 99 prosenttia katsojista odotti maalia, Sillanpää mietti.

- Mutta kukaan ei varmasti odottanut, että sinä saisit sen kiinni, RoPS:n kapteeni Mika Nurmela heitti vierestä.

Bondarenko pettynyt

- Tasapeli olisi ollut oikeusmurha, täräytti VPS-valmentaja Tomi Kärkkäinen ottelun tauottua.

RoPS-luotsi Valeri Bondarenko myönsi ottelun tauottua, että tasapeli oli ehdoton maksimi, mitä Vaasasta olisi ollut tuotavissa.

- Olen pettynyt tulokseen ja esitykseemme, vaikka VPS olikin tänään todella vahva. Nuori, tunteella pelaava joukkueemme ei pelannut tarpeeksi kurinalaisesti.

- Täytyy kuitenkin antaa tunnustus vaasalaisille. He pelasivat kontrolloidusti, Bondarenko tunnusti.

Mwaba RoPSin eliittiä

RoPS hallitsi Nurmelan ja Chanda Mwaban johdolla palloa, mutta VPS kontrolloi peliä. Rovaniemeläisten paras tilanne siunaantui heti ottelun hyvin kärjessä töitä tehneelle Philip Edeipolle, joka iski Janne Turpeenniemen tarjoileman matalan keskityksen sivuverkkoon.

Edeipon tilanteen jälkeen käsikirjoitus oli selvä: Nurmelan orkesteri kierrätti puolessa kentässä palloa ja VPS iski vaarallisesti vastaan.

- Meillä oli tilaa keskialueella, mutta VPS pelasi fiksusti ja sulki viimeisen neljäkymmentä metriä, Nurmela selvensi.

Nurmela myönsi VPS:n paremmuuden, mutta selitti, ettei hänen ryhmänsä ollut tänään parhaimmillaan.

Epäonnistuneesta rangaistuspotkusta huolimatta Mwaba oli rovaniemeläisten ehdotonta eliittiä.

Saksalaispuimuri Daniel Bauer pelasi ensimmäisen puoliajan keskikentällä oikealla ja piti tehokkaasti VPS:n vasemman laidan aseet Antonio Inutilen ja Ansi Agollin. Toiselle puoliajalle vasta loukkaantumisesta toipuneen Bauerin korvasi Zeddy Saileti.

Otso Sandberg
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 846 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309