ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 heinäkuu 2008 03:11

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Petteri Liimatainen Petteri Liimatainen

”Kulik pysyi hyvin nopeiden vastustajien kyydissä”

Mikä?
to 26.6. RoPS FC Lahti 2-2 (0-1)

Poroisantä/emäntä ?
Nimi Petteri Liimatainen
ikä 37

Petteri Liimatainen on pelannut ja seurannut jalkapalloa koko ikänsä. Petteri ehti edustaa RoPS:n junioreiden jälkeen mm. Oulun Palloseuraa opiskellessaan Oulun Yliopistossa. Aktiiviura hänellä päättyi noin kolmikymppisenä hänen pelatessa Rovaniemellä 2. ja 3. divaria joitakin vuosia sitten. Palloilu jatkuu vieläkin rock-henkisesti Rio Granden joukkueessa. Parhaat muistot kentällä sattuivat Suomen Cupiin Petterin pelatessa Santa Clausin joukkueessa Tampereen Ilvestä vastaan. Vielä kirkkaampana ovat mielessä Rock Futiksen SM-mitalit, etenkin SM-Hopea muutaman vuoden takaa oli loistavan makea. Suosikkijoukkue maailmalta Petterille on Englannin Valioliigan Liverpool.

Poroerottelu
Miten meni?
Tasaista matsia yleisön lehtereillä odoteltiin ja sellainen tuli. FC Lahden kärjet, Sadik ja Rafael olivat pelätyn pahoja. Ottelun alku oli todella odottava ja tyly. Lahti haistoi pelissä todella hyvin kolme nopeaa vastahyökkäystä, joista kahdessa onnistuivat. ”Kyllä nuo vastahyökkäykset on ihan suunniteltu juttu. Niitä treenataan ja mietitään mitä tehdään, kun tilanne kohdalle sattuu. Ansaittuja maaleja Lahdelle. Lisäksi hyvää lyhytsyöttöpeliä Lahdelta. RoPS puolestaan pelasi omalla tasollaan. RoPS:n eka maalissa Aleksandr Kulik pelasi hyvin. Häntä on etsitty kulmatilanteissa koko kauden ajan ja vihdoin tuli osuma. Mies ei ole ”maailman nopein” mutta sijoittuu suht hyvin. Pelaisin itse paljolti samalla tyylillä aikanani.”

Pelin ratkaisu: Periksiantamattomuus ja taisteleva RoPS. Kahdesti nousi tasoihin takamatkalta tasoihin. Keskikenttä toimi aika hyvin. Chanda Mwaba pelasi itsevarmoin ottein ja taistelee omasta pelipaikasta hienosti.

Terveiset tuomareille: Vapari RoPSille jäi lopussa päätuomarilta viheltämättä. Siitä pääsi Lahti rokottamaan. Linjamies olisi saanut heiluttaa kyllä lippuaan siinä tilanteessa.

Sarvia ja papanoita
3 Sarvea. Kulik pelasi hyvän pelin ja pysyi hyvin nopeiden lahtelaisten kyydissä.
2 Sarvea. Kalle Rönkkö pelasti lopussa hienolla torjunnalla pisteen RoPSille.
1 Sarvi. Titi. Miehellä on kumijalat, jotka taipuu ja liikkuu.

Poroparlamentissa yksi RoPS:n kotipelin katsoja analysoi ottelun ja pelaajat. Sarjan toimittaa Pasi Gynther.

© 2008 Uusi Rovaniemi

Luettu 1692 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309