ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 kesäkuu 2008 02:49

Sadik hyvästelee Suomen kentät Rovaniemellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigapelit jatkuvat EM-tauon jälkeen kotipelillä FC Lahtea vastaan. RoPS lähtee otteluun hieman epävarmoin tunnelmin, sillä vahvuudesta on sivussa loukkaantumisten vuoksi neljä pelaajaa. Lisäksi turhan pitkäksi venytetyn EM-tauon jälkeen pelivireen löytäminen on oma kysymysmerkkinsä.

- Mielenkiintoista nähdä, miten pelit lähtevät taas rullaamaan. Oikean tunnetilan ja rytmin löytäminen voi olla aluksi hieman hakusessa, mutta toisaalta kaikilla taitaa olla sama tilanne. Tunne on sama, kuin aloittaisi sarjan uudestaan alusta, tuumii RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

RoPSin EM-tauon tekemiset joutuvat heti tiukkaan puntariin, sillä vastaan juoksee torstaina sarjan kärkeä tavoitteleva lahtelaisryhmä. Sunnuntaina on edessä Helsingin reissu aina vahvaa HJK:ta vastaan. FC Lahti on sarjataulukossa toisena vain kaksi pinnaa FC Interiä perässä - tosin yhden ottelun enemmän pelanneena. Lahti pelasi EM-tauon aikana yhden liigapelin ja otti komean 4-1 -voiton Turun Palloseurasta.

Yhden osuman turkulaisten verkkoon latasi lahtelaisten kuumin nimi, 21-vuotias hyökkääjä Berat Sadik, joka pelaa Rovaniemellä viimeistä kertaa Suomen kentillä ainakin vähään aikaan ennen siirtymistään Saksan Bundesliigaan Arminia Bielefeldiin.

- Sadik on meidän vahvuudessa kesäkuun loppuun, joten RoPS-peli on hänelle viimeinen ennen Saksaan lähtöä. Uusi seurakin vaihtui viime hetken käänteissä Italian Serie B:n Ascolista Bielefeldiin, vahvistaa FC Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä.

- Kannattaa tulla seuraamaan kauempaakin Sadikin otteita, niin ja tietysti Mika Hännisen, Mäkelä jatkaa.

Lahden keskikentällä tilanteita järjestelee RoPSin kasvatti Mika Hänninen, joka päätyi täksi kaudeksi Lahden riveihin HJK:n ja KooTeePeen kautta.

RoPSissa Hänninen pelasi liigaa ja ykköstä kolme kautta vuosina 2002-04.

Myös valmentaja Ilkka Mäkelälle Keskuskenttä on tuttu paikka. Mäkelä pelasi Rovaniemellä RoPSin liigamiehistössä vuosina 1997-99.

Sadik on laukonut Lahdelle tällä kaudella jo neljä osumaa, samoin toinen kärkimies Rafael. Lahden hyökkyskaksikkoa kehutaan yleisestä liigan kovimmaksi tällä hetkellä. Taustatukea antaa kolme maalia viimeistellyt Jonne Kemppinen.

RoPS on harjoitellut EM-tauon aikana kovilla tehoilla. Joukkue on petrannut kuntopohjaa, sillä edessä on tiukka 11 ottelun puristus heinä-elokuun aikana.

- Töitä on tehty kovasti, kahta harjoitusta päivässä. Kuntopuolen lisäksi mitään erityistä teemaa harjoituksissa ei ole ollut. Kaikkia pelin kuvoita on käyty läpi, Turpeenniemi sanoo.

Täydellä vahvuudella RoPS ei ole päässyt harjoittelemaan. Sivussa on edelleen ykköstykki Nichimunya Mweetwa, joka aloittaa kevyen harjoittelun ensi viikolla polven tähystysoperaation jälkeen. Pitkäaikaispotilaista Daniel Bauer on jo mukana harjoitteluringissä, mutta ei nouse Turpeenniemen mukaan vielä avaukseen ainakaan Lahti- ja HJK-peleihin.

- Lisäksi sivussa on Irakklii Tsykoolia, jonka nivusvamma on yllättävän sitkasta laatua. Antti Peuran takareisi oireilee edelleen ja pelaaminen torstaina on epävarmaa, Turpeenniemi jatkaa.

Lahden tavoin RoPS saa jatkossa keskittyä pelkästään liigataistoihin, sillä cupissa tie nousi pystyyn. Kakkosen porukka Warkaus JK tuli ja yllätti tiiviillä puolustusmuurilla RoPSin ja nappasi jatkopaikan 1-0 -lukemin. RoPS voi syyttää vain tehottomuuttaan yllätystappiosta, sillä paikkoja oli riittävästi, mutta Varkauden maali oli kuin noiduttu ja loput tilanteet napsi loistopeliin venynyt maalivahti Juha Ovaskainen.

- Cupin pelit ovat jo historiaa ja nyt keskitytään täysillä liigaan. Virheet on kuitenkin käyty läpi ja pelaajia cupin tappio harmitti todella paljon.

Toivottavasti siitä saadaan lisälatinkia Lahti-peliin, Turpeenniemi sanoo.

© 2008 RoPS

Luettu 918 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309