ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 kesäkuu 2008 01:53

Warkaus-JK pudotti RoPSin Suomen Cupista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Warkaus JK aiheutti Suomen Cupin kuudennen kierroksen suurimman yllätyksen pudottamalla Veikkausliigan kärkipään Rovaniemen Palloseuran jatkosta maalein 0 – 1. Warkauden sankareita ottelussa olivat huippupelin pelannut maalivahti Juha Ovaskainen ja voittomaalin laukonut Jussi Kauppinen.

Veikkausliigan vahvasti aloittanut ja sarjassa viidentenä majaileva RoPS sai Suomen Cupin kuudennella kierroksella vastaansa Kakkosen C lohkossa toisena olevan Warkauden Jalkapalloklubin. Warkauden nuori joukkue tuli Keskuskentälle nälkäisenä haastamaan isompaansa. RoPS ei ollut liikkeellä parhaalla kokoonpanollaan, sillä riveistä puuttuivat Kamerunin olympiajoukkueen harjoitusleirillä Ranskassa oleva Titi Essomba, Sambiassa ollut Zeddy Saileti sekä vammoistaan toipuvat Nchmunya Mweetwa ja Daniel Bauer. Warkaus pudotti edellisellä kierroksella Ykkösen kärkipään JJK:n, joten löysäilyyn RoPSilla ei ollut varaa.

Yksi paikka ratkaisi

Ottelu alkoi odotetusti RoPSin hallinnalla. Kotijoukkueen peliä rakensivat Mika Nurmela ja Chanda Mwaba. RoPSin hyökkäykset tyrehtyivät kuitenkin kurinalaisesti puolustaneeseen varkautelaisryhmään. RoPS loi muutamia paikkoja, joista vaarallisimman, Mika Nurmelan kovan laukauksen puolustaja siivosi maaliviivalta. Ottelua oli pelattu vajaat 40 minuuttia, kun Warkaus sai kulmapotkun. Kulman jälkitilanteesta pallo pelattiin kuudentoista alueen rajalle, josta Kauppinen ampui pallon alanurkkaan ohi Kalle Rönkön.

Warkaus sai RoPSin kävelemään

RoPSin pelaaminen oli hidasta. Kotijoukkueen pelitempo oli juuri sitä mitä vastustaja halusi. RoPSin tavaramerkistä, nopeasta lyhytsyöttöpelistä, ei ollut tietoakaan. Jopa Mika Nurmela sortui summittaiseen pitkän pallon roiskimiseen. Isokokoinen varkautelaisryhmä selvittikin nämä tilanteet kohtuullisen hyvin.

Warkaus kesti RoPSin paineen

Toinen jakso pelattiin käytännössä yhtä maalia. RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko haki tasoitusta useilla kenttäryhmityksen muutoksilla ja siirtyi kolmen hyökkääjän taktiikkaan. RoPS loi tukuittain hyviä maalipaikkoja, mutta Juha Ovaskainen Warkauden maalilla pelasi ilmiömäisen ottelun. Jos Ovaskainen ei ehtinyt pallon tielle, pysähtyivät pallot maalipuihin. Toppari Aleksandr Kulikin nostaminen hyökkääjäksi toi eloa hyökkäyspeliin. Virolainen voitti käytännössä kaikki pääpallot, mutta muut hyökkääjät eivät olleet sisäistäneet target-pelaajan roolia. Erityisesti Philip Edeipo tuntui liikkuvan koko ajan väärin, ja näin Kulikin erinomaiset pudotukset jäivät hyödyntämättä.

Warkauden leirissä riemuittiin

Ottelun jälkeen Warkauden valmentaja Mensonen oli yllättynyt ja onnellinen.
– Upea taistelu. Joukkue toteutti sovittua taktiikkaa. Onhan tämä meillekin yllätys, mutta pidin sitä silti mahdollisena. Pelasimme kurinalaisesti ja maalivahtimme pelasi huikean ottelun.

Voittomaalin laukonut Kauppinen oli juhlatunnelmissa. Hän teki maalin myös JJK:ta vastaan, joten sankarin viitta istui luontevasti hartioilla.
- On tämä aivan upeaa, unelma elää, maalintekijä tilitti.

Bondarenko: Tämä on meille opiksi

RoPSin päävalmentaja Valeri Bondarenko oli pettynyt mies.
- Me hävisimme pelin ja olemme ulkona Suomen Cupista. Ei tässä ole juuri muuta sanottavaa. Pelitempomme oli luvattoman hidas. Tein kaikkeni, vaihdoin ryhmitystä ja pelipaikkoja, mutta mikään ei auttanut. Hyökkäyspelimme ei toiminut, ja lisäksi vastustajan maalivahti oli kentän paras pelaaja.

Bondarenko ei myöntänyt, että joukkue olisi lähtenyt löysällä asenteella Kakkosen joukkuetta vastaan.
- Ei siitä ollut kysymys. Emme vain olleet muuten valmiita peliin. Tämä on nyt unohdettava ja keskityttävä seuraavaan liigapeliin. Tämä oli meille kunnon opetus.

Markku Saukko

Luettu 706 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309