ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 touko 2008 11:06

RoPS piti nollan Honkaa vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Zeddy Saileti ja Hongan Hannu Patronen (edessä) taistelevat pallosta. RoPSin Zeddy Saileti ja Hongan Hannu Patronen (edessä) taistelevat pallosta.

FC Honka oli ennakkosuosikki jalkapalloliigan ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan, mutta Honka taipui 0-0-tasapeliin. Honka hallitsi ottelua, mutta tuhri varmatkin maalipaikkansa. Vierasjoukkueen veräjänvartija Kalle Rönkkö piti maalin suulla huolen siitä, että kotijoukkue ei saanut täysosumia aikaiseksi.

- Olimme aika kuralla, mutta todella tärkeä piste meille. Itseluottamuksemme oli kohdallaan TamU-ottelun jälkeen. Meillä on kapea pelaajarinki, joten kaikki pisteet ovat tarpeen, Rönkkö sanoi.

Rönkkö oli joukkueensa tärkein pelaaja. Mies torjui rauhallisen varmasti Hongan maalintekoyritykset. Myös Ville Jalaston laukaus avopaikasta ensimmäisellä puoliajalla pysähtyi Rönkön hyppysiin.

- Jalaston paikka ensimmäisellä puoliajalla oli pahin tilanne.

Itseluottamus kohdillaan

RoPS saapui Espooseen täynnä itseluottamusta, koska edellisessä ottelussa RoPS kaatoi hienosti hallitsevan Suomen mestarin Tampere Unitedin.

Avausjaksolla vierasjoukkueen itseluottamus näkyi rohkeana hyökkäyspelinä, jonka pääarkkitehtina toimi kapteeni Mika Nurmela. Konkari toi syötöillään juonikkuutta RoPS:n tehottomaan hyökkäysarsenaaliin.

RoPS:n ensimmäisen jakson paras maalipaikka nähtiin reilun kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen, kun Chileshe Chibwe laukoi tulisen kaukovedon: vain Hongan pitkänhuiskean maalivahdin Tomi Maanojan oikea sijoittuminen esti täysosuman syntymisen.

Hongan ruuti märkää

Toisella puoliajalla ottelun tempo putosi ja pelin taso laski. Honka painosti, mutta RoPS:n onneksi Hongalla oli pahoja ongelmia maalinteossa.

Hongan valmentaja Mika Lehkosuo ei ollut tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

- Voittajan merkki on se, että pystyy nousemaan ylös, kun ei mene hyvin. Meidän on turha huolestua.

RoPS:n tasapelillä hankkima piste saa vielä suuremman arvon, kun joukkueen puolustaja Janne Turpeenniemi kertoi minkälainen seikkailu matka Espooseen oli.

- Emme saaneet suoraa lentoa Rovaniemeltä Helsinkiin. Sen takia ajoimme bussilla Kemiin ja vasta Kemistä pääsimme Helsinkiin lentäen. Samaa reittiä menemme takaisin Rovaniemelle, Turpeenniemi kertoi.

RoPS:n virolainen päävalmentaja Valeri Bondarenko oli tyytyväinen Hongalta saatuun pisteeseen.

- Vaikea peli meille. On tärkeää ottaa pisteitä vierasotteluissa. Paras potentiaalimme ei ole vielä tullut esille, hän sanoi.

Urheilutieto
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 506 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309