ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 huhtikuu 2008 12:19

Lapset ilmaiseksi Edustusjoukkueen kotipeleihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura toivottaa koko kaupungin lapset (10 v. ja nuoremmat) maksutta RoPS:n Edustusjoukkueen kotipeleihin tästä kaudesta alkaen. Seuran Nuorisojaosto ja johtokunta päättivät asiasta lauantaina 27.4. Aikaisemmin otteluihin on maksutta päässyt alle 7 vuotiaat lapset.

Rovaniemen Palloseura haluaa tällä tavoin ojentaa kättä koko jalkapalloa seuraavalle nappulaväelle. Maksuttoman alaikärajan nosto näin korkeaksi on eri joukkueurheilun valtalajeja ajatellen harvinaista. Veikkausliigaseuroissa lasten lipusta saa pulittaa erinäisiä summia, yleensä 7-vuotiaasta alkaen. Joissakin seuroissa lasten lippu peritään jopa kuusi-vuotiaalta.

Päätöksen tavoitteena on lisätä huipputason jalkapallon tunnettavuutta Rovaniemellä. Näin toivotaan myös saatavan lisää harrastajia, tyttöjä ja poikia, lajin pariin. RoPS:n junioripäällikkö Jouni Seppälä pitää ajatusta mainiona. - Pelkästään RoPSissa jalkapalloa harrastaa noin 650 nappulaa ja junioria. Muiden alueen seurojen junnujen kanssa luku kasvaa yli tuhanteen. Jalkapallo on harrastuksena alueella merkittävä kasvattaja, hän toteaa ja jatkaa että on hienoa, että eri seurojen jalkapalloilevat lapset pääsevät näkemään toisiaan kansallista huippujalkapalloa seuraten. Päätöksen turvin uskaltaisi sanoa, että viiden vuoden aikajänteellä lajin harrastajamäärä on kasvanut Rovaniemellä, Seppälä ennustaa.

Toinen tärkeä tavoite on jalkapallokulttuurin luominen Rovaniemelle. Moni jalkapallofani muistelee kaiholla aikoja 80-luvulta jolloin katsomossa oli ainutlaatuinen, käsinkosketeltava tunnelma. Rovaniemeläisyleisön halutaan kasvavan takaisin siihen hienoon tunnelmaan.

Jalkapallossa on tänä kesänä imua Rovaniemellä. RoPS:n edustusjoukkue on uudistunut ja kentällä nähdään huippupelaajia ja huippupelejä omasta takaa. Lisäksi tämän kesän arvokisat, jalkapallon EM-kisat, tulevat täyttämään kotimaisia jalkapallolehtereitä omalta osaltaan koko maassa, myös Rovaniemellä. - Aivan pieniä poikia ja tyttöjä ei toivota isoon, tuhansia ihmisiä vilisevään tapahtumaan päästettävän ihan itsekseen, kertoo RoPS:n kenttätoiminnosta ja turvallisuudesta vastaava Tapio Kinnunen.

© RoPS

Luettu 452 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309