ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 20 huhtikuu 2008 15:13

RoPS iski verkot tötterölle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nigerialaiskärki Philip Edeipo iski avausmaalinsa sinipaidoissa ja tuuletti sitä räväkällä kunniakierroksella Saarenkylän kentän reunahangella. Nigerialaiskärki Philip Edeipo iski avausmaalinsa sinipaidoissa ja tuuletti sitä räväkällä kunniakierroksella Saarenkylän kentän reunahangella.

Rovaniemen Palloseuran kenraaliharjoitus ensi sunnuntaina starttaavaan Jalkapalloliigaan sujui tuloksellisesti hienosti, sillä Kakkosen Oulun Pallo kaatui lauantaina Saarenkylän hyväkuntoisella tekonurmella 6-0 (6-0). RoPSin harmiksi vastus oli turhankin köykäinen parhaiden pelaajien vammojen takia.

Avausjaksolla RoPSilla oli selvästi kova halu näyttää ensi kerran joukkueen edesottamuksia seuranneelle virolaisvalmentajalle Valeri Bondarenkolle. Joukkue mättikin 40 minuutissa kaikki kuusia maalia. Toisella jaksolla päävalmentajan vastuusta ottelussa kantanut Matti Helin teki tukun vaihtoja, mutta lisämaaleja ei enää syntynyt. RoPSin maalivahtien vire jäi tyystin testaamatta OPa:n vaisun hyökkäyspelin takia.

- Avausjakso oli hyvää peliä. Joukkue oli hyvin organisoitu ja rakensi runsaasti maalintekopaikkoja. Odotin, että samanlainen meno olisi jatkunut 2. jaksolla, mutta niin ei käynyt. Kieltämättä joukkueen motivointi on hankalaa, kun taululla on 6-0, myönsi Bondarenko, joka tyytyi vielä tarkkailijan osaan. Ensimmäiset harjoitukset mies vetää maanantaina.

- Viikonvaihteen aikana pyrin tutustumaan seuran johtoon ja myös pelaajiin. Tavoitteena on tehdä hyvä suunnitelma, miten tästä jatketaan.

Kiirettä pitää

Ennen lauantaita Bondarenko ei ollut nähnyt ensimmäistäkään RoPSin ottelua edes videotaltiointina, joten opeteltavaa riittää. Kiirekin pakkaa päällä, kun joukkue pitäisi viritellä iskuun alle viikossa.

- Lähtötilanne on vaikea eikä tässä ajassa mitään ihmeitä ehdi tehdä. Olen tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen. Jos tämän pelin 1. jakson syke säilyy, olemme valmiita haastamaan Interin Turussa.

Bondarenko on keskittynyt maaliskuusta lähtien Trans Narvan menestykseen Viron liigassa, joten RoPSin kutsu sekoitti ajatuksia aika lailla.

- Halusin kuitenkin uuden haasteen ja nimenomaan tältä tasolta. Näen RoPSin hyvänä mahdollisuutena ja uutena kokemuksena, Bondarenko pyöritteli.

Valmentaja tuli Rovaniemelle yksin - perhe pystyy toistaiseksi Tallinnassa. - Katsotaan sitä asiaa myöhemmin. Nyt on tärkeintä keskittyä vain tähän työhön.

Bondarenkon valmentama virolaisjoukkue on kerran kohdannut suomalaisseuran. Se tapahtui 1994, kun Norma Tallin pelasi HJK:n parina cupvoittajien cupissa.

- Helsingissä ylsimme 1-1 tasapeliin, mutta kotiottelun hävisimme omalla maalilla, Bondarenko muisteli.

Suomen liigan virolaispelaajat ovat alkavalla kaudella vähissä. Inter-RoPS -ottelussa heitä on kuitenkin kaksi, sillä RoPSin topparin Vladimir Kulikin ohella Interin vahvuudessa pelaa Ats Purje.

 RoPSin uusi päävalmentaja Valeri Bondarenko tyytyi lauantaina katsojan osaan. Ensimmäiset harjoitukset mies vetää maanantaina. Taustalla RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.

Maali ja vaihtoon

RoPSin maalikavalkadin lauantaina aloitti tuore nigerialaiskärki Philip Edeipo, joka täräytti voimalla pienestä kulmasta pallon ohi oululaisten venäläisvahti Sergei Kosovin. Pian maalin jälkeen hän kuitenkin tilasi vaihdon nilkkakolhun takia. Jalkavaivan takia syrjässä oli myös Titi Essomba, joka palaa harjoituksiin maanantaina. Antti Peura on ollut pois harjoituksista jo kuukauden, viimeksi angiinan takia.

Kaksi RoPSin osumista syntyi Mika Nurmelan vapaapotkuista. 4-0 sujahti suoraan, kun pallo painui yllättäen tolpan kautta sisään. Seuraavan Nurmelan vaparin OPa:n puolustus purki, mutta kentän paras pelaaja, RoPSin saksalainen keskikenttämies Daniel Bauer täräytti vastapallon vasurilla upeasti verkkoon. Sambialaisista maalintekoon pääsivät Chileshe Chibwe ja Stephen Kunda. Chimunya Mweetwan tarjoilusta Juuso Majava viimeisteli loppunumerot.

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö (45. Nikolai Pavlenko); Stephen Kunda, Vladimir Kulik, Antti Uimaniemi, Janne Turpeenniemi (52. Juha-Pekka Inkeröinen); Daniel Bauer, Mika Nurmela (45. Chanda Mwaba), Juha Majava (76. Mika-Matti Maisonvaara), Chileshe Chibwe, Chimunya Mweetwa (45. Zeddy Saileti), Philip Edeipo (17. Juuso Majava, 76. Jukka Yrjänheikki).

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1514 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309