ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 huhtikuu 2008 11:09

Heliniä ei erotettu päävalmentajan töistä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matti Helin toimii liigajoukkueen kakkosvalmentajana sekä RoPS-Farmin vetäjänä. Matti Helin toimii liigajoukkueen kakkosvalmentajana sekä RoPS-Farmin vetäjänä.

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen kakkosvalmentajaksi palautunut Matti Helin (59) ei ole saanut potkuja entisestä tehtävästään. Helin korostaa, että nykyiseen tilanteeseen päädyttiin hänen omasta aloitteestaan.

RoPS palkkasi maanantaina uudeksi päävalmentajaksi 54-vuotiaan virolaisen Valeri Bondarenkon.

Helin sai keskiviikkona runsaasti palautetta liittyen RoPSin vilkkaisiin valmentajakuvioihin. RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala sanoo, että seura on kiitollinen Helinille, että mies otti päävalmentajuuden hankalalla hetkellä (Tom Saintfietin erottamisen jälkeen) ja lyhyellä varoitusajalla. Bondarenkon palkkaamisen jälkeen Helin toimii kakkosvalmentajana sekä Kolmosessa pelaavan RoPS-Farmin vetäjänä.

- Siitä ei ole kyse ettenkö olisi yksin pystynyt hommaa hoitamaan. Olen kuitenkin omanlaiseni valmentaja ja valmennustyyliin kuuluu myös huumorin viljely. Englannin kielen taitoni ei ole kuitenkaan niin hyvä, että olisin kaikki nyanssit pystynyt ilmaisemaan, sanoo Helin.

Venäjää ja englantia puhuvan Bondarenkon kielitaidosta RoPS vakuuttui nopeasti. - Siinä ei tule ongelmia, näki Kiistala.

Helin tapasi myös Bondarenkon maanantaina ja oli vakuuttunut miehen asiantuntemuksesta.

- On ilman muuta seuran etu, että tehtävään löytyi tällainen mies. Bondarenko osoittatui fiksuksi herrasmieheksi, joka tuntui olevan hyvin perillä asioista. Hänen kanssaan puhuttiin nopeasti samaa kieltä, Helin totesi.

Helinin mukaan vielä on mietittävä sitä, miten hänen työaikansa jaetaan liigajoukkueen ja farmijoukkueen kesken. RoPS-Farmin ottelut Kolmosessa alkavat 7.5.

Kotiavaus vaakalaudalla

Uusittu valmentajakaksikko on ruorissa ensi lauantaina liigajoukkueen kenraaliharjoituspelissä II divisioonan Oulun Palloa vastaan Saarenkylän kentällä.

Rovaniemen kaupunki on puhdistanut keinonurmikenttää alkuviikon ja ottelun pelaaminen Saarenkylässä takatalvesta huolimatta näyttää lupaavalta.

Sen sijaan Rovaniemen liiga-avauksen toteutuminen 4.5. (RoPS-Tampere United) voi olla vaakalaudalla. Keskuskentän sulaminen ja kuivuminen 2,5 viikossa on erittäin epätodennäköistä.

- Olen antanut asiasta myös ennakkovaroituksen liigalle. Täällä eletään vähän toisessa maailmassa kuin Etelä-Suomessa, Jouko Kiistala huomautti.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1254 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309