ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 maaliskuu 2008 09:12

RoPS päätti Liigacupin tasapeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura jätettiin jalkapallon Liigacupin kakkoslohkon jumboksi, vaikka joukkue saalisti sunnuntaina sarjan toisen maalittoman tasapelin Myllykosken Pallon vieraana Pajulahden lämmitettävällä keinonurmella.

RoPS ja MyPa päätyivät lohkossa tasapisteisiin kahdella tasapelillä, mutta RoPSin maaliero (2-10) oli MyPaa (4-9) huonompi. RoPS pystyi kuudessa ottelussa maalintekoon vain kahdesti, joten tämän hetken akilleen kantapäätä ei tarvitse syvemmältä etsiä. RoPSin Liigacupin miinuksiin kuului myös neljä ulosajoa. Koko joukkueen kurinalainen puolustuspeli on ollut tähän mennessä parasta antia.

RoPSin valmentaja Tom Saintfiet oli tyytyväinen joukkueen esitykseen ja varsinkin loppuhetken painostusjaksoon. RoPSin esityksen arvoa nostaa se, että käytettävissä ei ollut kovin paljon vaihtomiehiä, kun Antti Uimaniemi ja Philip Edeipo olivat pelikiellossa.

- Pelaajille kolme peliä neljässä päivässä oli kova rypistys ja he saavat nyt ansaitun vapaaviikon. Pääsiäisen jälkeen palaamme taas tositoimiin.

- Pelasimme tällä kiertueella kaksi hyvää peliä (TPS ja MyPa) ja yhden hieman heikomman. Tampere on hallitseva mestari eikä ole häpeä hävitä heille, tosin erotuomari sotki tuomioillaan sitä peliä, belgialaisluotsi summasi Etelä-Suomen tuliaisia.

Puolustus toimii

- Pelimme lähtee puolustuksen kautta ja osaset alkavat pikkuhiljaa loksahdella kohdalleen. Puolustuspelimme oli kaikissa peleissä jo varsin toimivaa. Hyökkäyspäässä on vielä paljon parannettavaa, mutta kaikkea ei voi tehdä hetkessä. Onneksi sarja-avaukseen on vielä kuusi viikkoa, Saintfiet muistuttaa.

RoPS-valmentaja toivoo, että kannattajat eivät tuojottaisi liikaa liigacupin tuloksiin. Joukkue on uusiutunut paljon viime kaudesta, valmentajakin on uusi ja ennen kaikkea sarjataso on huomattavasti kovempi kuin viime kesänä.

- Ei pidä odottaa mahdottomia joukkueelta, jonka resurssit ovat veikkausliigan pienimmät. Sarjapaikan varmistaminen on meille tärkein ja samalla myös ainoa tavoite, Saintfiet toteaa.

RoPSin testipelaajista, hyökkääjä Philip Edeiposta ja puolustaja Ville Lindgrenistä Saintfiet ei halunnut sanoa mitään lopullista. Edeipon peliaika jäi vähiin TamU-ottelun ulosajon myötä. Lindgren pelasi MyPaa vastaan täydet minuutit ilman isompia virheitä.

Rönkkö liimasi

MyPa oli sunnuntaina hieman hallitsevampi osapuoli, mutta RoPS puolusti tarkkaan ja kurinalaisesti. MyPan avausjakson paras paikka siunaantui Ilari Äijälälle, joka pääsi lähietäisyydeltä vapaasti kokeilemaan maalintekoa, mutta sai hieman epäpuhtaan osuman ja RoPS-vahti Kalle Rönkkö liimasi pallon. RoPS ei sitä vastoin päässyt uhittelemaan Jani Luukkosen vartioimaa maalia.

Toinen jakso jatkui edelleen MyPan hallinnassa, mutta huippuvaarallisiin paikkoihin joukkue ei päässyt, kun vedot viuhuivat lähinnä yli ja ohi maalin. RoPS sai luotua ottelun loppupuolella vetopaikkoja, mutta Luukkonen oli MyPan maalilla hereillä.

RoPSin seuraava harjoitusottelu on 30.3. AC Oulua vastaan Arina-Areenalla Oulussa.

 

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö (46. Nikolai Pavlenko); Juha-Pekka Inkeröinen, Stephen Kunda, Vladimir Kulik, Ville Lindgren; Juuso Majava (65. Chileshe Chibwe), Mika Nurmela, Daniel Bauer, Titi Essomba; Zeddy Saileti (70. Chanda Mwaba), Nchimunya Mweetwa.

MyPa: Jani Luukkonen, Toni Huttunen, Jarno Tuunainen, Sampsa Timoska, Kuami Agboh, Ilari Äijälä, Eetu Muinonen, Juho Nykänen (75. Mohamed Fofana), Nebi Mustafi, Aleksei Kangaskolkka (75. Tarmo Neemelo), Saku Puhakainen.

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1253 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309