ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 helmikuu 2008 10:06

RoPSin ainoa kotiottelu karkasi vieraisiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on siirtänyt Saarenkylän tekonurmelle kaavaillun liigacupin ottelunsa Kuopion Palloseuraa vastaan Heinäpään halliin Ouluun. Ottelu pelataan Oulussa ensi lauantaina 1.3. kello 17.30.

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli aiemmin kertonut Lapin Kansalle (LK 31.1.), että ottelu saatetaan pelata Saarenkylän tekonurmella.

- Tämä ehdotus tuli kaupungin edustajilta. Ihmettelimme sitä itsekin, mutta he sanoivat, että kenttä olisi kenties mahdollista saada kuntoon suolaliuoksella, Kiistala kertoo.

Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisotoimenjohtajan Rauno Yli-Paavalniemen mukaan sääennuste on kuitenkin luvannut peliviikonlopulle viidestä seitsemään astetta pakkasta, mikä tarkoittaisi sitä, että KuPS-ottelun pelaaminen Saarenkylässä on mahdotonta.

- Olimme sanoneet, että ottelu voidaan pelata Saarenkylässä, jos kenttä saadaan suolaliuoksella kuntoon. Pakkasella kenttää ei kuitenkaan millään saada kuivaksi, joten siellä pelaaminen olisi hengenvaarallista. Muovimatto vaatii lämpöä, että sillä voisi pelata, ja kenttä on parhaillaan umpijäässä.

- Jos olisimme esimerkiksi viime viikolla avanneet kentän, niin eihän siitä olisi ollut mitään hyötyä, kun sen jälkeen on satanut puoli metriä lunta, Yli-Paavalniemi järkeilee.

Aina vieraissa

Saarenkylän kenttä otettiin harkintaan yhdeksi mahdolliseksi peliareenaksi sen jälkeen kun kävi selväksi, ettei Ounashalliin saada keinonurmialustaa vielä tänä talvena.

Alkuperäisen aikataulun mukaan Ounashallin piti olla käyttökunnossa tammikuussa, mihin oltaisiin oltu RoPSissa todella tyytyväisiä.

- Nyt asia on kuitenkin venynyt ja venynyt. Viimeisimmän arvion mukaan Ounashalli saadaan kuntoon kai toukokuussa. No, se on nyt sitten kesällä ihan sama, onko halli kunnossa touko-, kesä- vai heinäkuussa, Kiistala toteaa.

Ounashallin kunnostuksen viivästymisestä aiheutuu RoPSille jonkinmoista taloudellista vahinkoa. Joukkueelta jää liigacupista kotiottelutulot saamatta ja tämän lisäksi tulee myös ylimääräisiä matkustuskuluja.

- Tietenkään unohtamatta urheilullista puolta. Me pelaamme liigacupia ja meillä ei ole yhtään kotiottelua. Joudumme pelaamaan kaikki ottelut vieraskentillä vierailla alustoilla, Kiistala huomauttaa.

Esko Pihkala
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 545 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309