ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 07 helmikuu 2008 10:22

RoPS palkkasi kolme liigatyöläistä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essomba valittiin viime kaudella heinäkuun liigapelaajaksi. Essomba pelasi tuolloin AC Oulun riveissä. Titi Essomba valittiin viime kaudella heinäkuun liigapelaajaksi. Essomba pelasi tuolloin AC Oulun riveissä.

Rovaniemen Palloseuran tulevan kauden liigajoukkue hahmottuu hyvää vauhtia. RoPS on nyt tehnyt vuoden pelaajasopimukset kamerunilaisen hyökkääjä/keskikenttämiehen Titi Essomban, virolaisen topparin Aleksandr Kulikin ja ukrainalaisen maalivahdin Nikolai Pavlenkon kanssa.

Alunperin RoPSin harjoituksiin piti ensi viikolla ilmestyä kaksi uutta sambialaispelaajaa, mutta neuvottelut pelaajien seurojen kanssa eivät tuottaneet toivottua tulosta. Näin ollen jo RoPSiin rekisteröidyt Christopher Musanda ja Sanida Zulu eivät napapiirille ilmaannu.

RoPSin belgialaisvalmentaja Tom Saintfiet ja toimitusjohtaja Jouko Kiistala päätyivät lopulta katsastamaan uusia pelaajia Oulussa viime viikonvaihteessa järjestettyyn turnaukseen ja sen satoa ovat kolme uusinta sopimusta. Linkkinä uusiin pelaajiin oli myös RoPSiin Oulusta siirtynyt Mika Nurmela, joka on käynyt ko. pelaajien kanssa samoissa harjoituksissa kuukauden verran.

- Sopimuksia on nyt kasassa 20. Sopimuspelaajista maalivahti Arto Vikman on siirtymässä Hyvinkään Palloseuran harjoitusrinkiin, kertoi Kiistala.

RoPSin viisi sambialaista palaavat Rovaniemelle ensi keskiviikkona ja ovat 17.2. mukana liigacupin vierasottelussa FC Honkaa vastaan. Kuudes sambialainen sopimuspelaaja George Chilufya jää edelleen kotimaahansa ja tulee Rovaniemelle liigan kynnyksellä jos kunto sitä edellyttää. Chilufya on saanut ukaasit kuntouttaa itsensä liigapelien vaatimaan vireeseen.

- Eiköhän nyt ole kuitenkin kasassa sellainen ryhmä, jolla voidaan lähteä liigacupiin. Yhdestä kärkimiehestä meillä on edelleen selvä tarve, raamitti Kiistala.

Essomba tuttu Oulusta

Tunnetuin uushankinnoista on 21-vuotias laitahyökkääjä Titi Essomba, joka on pelannut kaksi viime kautta AC Oulun joukkueessa. Nopea laituri valittiin viime kaudella Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi, vaikka kauden päätyttyä edessä oli putoaminen liigasta Ykköseen. Essomba pelasi 22 ottelua, joissa teki kaksi ja syötti kaksi maalia. Viime elokuussa mies sai kutsun Kamerunin 23-vuotiaiden maajoukkueeseen.

27-vuotias toppari Aleksandr Kulik siirtyy RoPSiin virolaisesta Trans Narvan joukkueesta. 193-senttinen Kulik on entinen hyökkääjä, joka teki kausien 2001-03 aikana 32 maalia tallinnalaisen Floran riveissä. Mies piipahti kaudella 2006 pelaamassa Kazakstanin pääsarjassa 12 ottelua, joista syntyi viisi maalia. Viimeisen kahden vuoden aikana mies on pelannut Narvan riveissä seitsemän eurocup-ottelua. Kulikia kehutaan vahvaksi pääpelaajaksi.

Kolmas hankinta oli täsmähankinta RoPSin toiseksi maalivahdiksi. 28-vuotias Nikolai Pavlenko on 195-senttinen ukrainalainen, joka vakuutti otteillaan Oulun turnauksessa.

- Näytillä oli itse asiassa kolme tasokasta maalivahtia, joista päädyimme Pavlenkoon, Kiistala kertoi.

Pavlenko on ollut kaksi vuotta (2000-2002) ammattilaisseura Moskovan Spartakin kirjoilla ja pelannut tuolloin 32 reservijoukkueen ottelua. Yhden kauden mies pelasi Venäjän I divisioonassa SKA Rostovissa. Tuolloin otteluja kertyi 33. Ukrainan pääsarjassa hänen seuransa on ollut Arsenal Kiev. Viimeiset ottelunsa hän on pelannut FC Harkovan reservijoukkueessa.

RoPSissa Pavlenkon maalivahtiparina kilpailee peliajasta Kalle Rönkkö.

Kulik ja Pavlenko liittyvät RoPSin harjoituksiin tänään, Essomba ensi viikon alussa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1217 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309