ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 helmikuu 2008 14:08

RoPS Farmi Kolmosen uusi rovaniemeläisjoukkue

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Eteläinen koordinoi Kolmosen uuden rovaniemeläisjoukkueen toimintaa. Juha Eteläinen koordinoi Kolmosen uuden rovaniemeläisjoukkueen toimintaa.

Rovaniemen jalkapalloelämä saa uutta ilmettä tulevalle kaudelle muutenkin kuin Jalkapalloliigan muodossa. Kolmosdivariin ilmestyy aivan uusi joukkue, RoPS Farmi.

Kyseessä on Rovaniemen Palloseuran kakkosjoukkue, joka saa sarjasta luopuvan FC Rio Granden paikan. RoPS ei saanut jalkeille yrityksestä huolimatta A-nuorten joukkuetta liian vähäisen pelaajamäärän vuoksi, joten seuran piti hakea toinen ratkaisu.

Farmissa pelaa A-junioreiden ohella Granden runkomiehistö. Joukkueessa nähdään kauden aikana myös sopeutumisvaiheessa seurattavat ulkomaalaisvahvistukset sekä kuntoutuvat RoPSin edustusjoukkueen pelaajat.

Farmin toimintaa koordinoi Juha Eteläinen, joka on toiminut viimeiset kolme vuotta Rio Granden toiminnanjohtajana. Eteläisen mukaan joukkueesta pyritään rakentamaan selkeä jatkumo mm. junioreille nousta farmin kautta RoPSin edustusjoukkueeseen. Tavoitteena on kypsyttää 1-2 pelaajaa vuodessa edustusjoukkueen käyttöön. Junioreista nousee farmiin vuosittain 4-5 pelaajaa.

- Ensimmäisten kolmen vuoden aikana farmijoukkueen täytyy toisaalta vakiinnuttaa sarjapaikkansa, toisaalta rakentaa menestyksen taustalla oleva toimintakulttuuri sekä juniorijaostoa että edustusta palvelevaksi. Oma juniorituotanto on pääasiallinen pelaajien lähde, mutta ensimmäisinä vuosina tarvitaan myös kokeneita runkopelaajia.

- Jatkossa on mahdollista scoutata myöhäiskypsyneitä pelaajia farmin kautta mahdollisesti jopa edustukseen. Tämä konsepti olisi samalla taloudellisesti edullinen tapa kokeilla mielenkiintoisia pelaajia, Eteläinen sanoo.

Tavoitteena on Eteläisen mukaan tehdä selväksi pukuhuonetasolla, että farmi ei ole rangaistuslaitos vaan kehittymispaikka myös vanhemmille pelaajille.

Ensimmäisen kolmen vuoden aikana farmijoukkueen täytyy toisaalta vakiinnuttaa sarjapaikkansa, toisaalta rakentaa menestyksen taustalla oleva toimintakulttuuri sekä juniorijaostoa että edustusta palvelevaksi. Reservin tulee kyetä haastamaan III divisioonan (tulevaisuudessa II divisioonan) parhaat joukkueet. Joukkueen ja yksilöiden kehittyminen pelillisesti ja taidollisesti on tärkeämpi tavoite kuin lopullinen sarjasijoitus.

- Joukkueelle asetetaan kuitenkin tulokselliset tavoitteet kaudelle ja siihen liittyvät välitavoitteet. Joukkueen on opittava voittamaan otteluita, Eteläinen korostaa.

Peluuttamista jaetaan Eteläisen mukaan tasaisesti, jotta yksilöiden kehitystavoitteet täyttyvät.

Valmentaja haussa

Valmentajakysymys on parhaillaan työn alla ja sille paikalle pyritään löytämään mahdollisimman tasokas tekijä. Muilta osin Farmin henkilöstä alkaa olla kasassa.

Eteläisen mielestä ko. ratkaisulla kehitetään paikkakunnan jalkapallokulttuuria, kun lajin parissa olevat henkilöt ja osaamispääoma saadaan pidettyä motivoituneina ja aktiivisesti mukana. Samalla luodaan myös paikallisen elinkeinoelämän näkökulmasta mielenkiintoinen ja hyvähenkinen toimintaympäristö.

FC Rio Grandea ei haudata ratkaisulla seurakartalta, vaan seura on mukana futsalin II divisioonassa. Korkeimmillaan FC Rio Grande pelasi kaudella 2004 jalkapallon II divisioonaa.

Kolmosessa pelaa joukkueita Rovaniemen lisäksi Kajaanista, Oulun seudulta ja Torniosta. Rovaniemeltä sarjaan lähtee neljä seuraa: RoPS Farmi, FC Lynx, FC Muurola ja FC Santa Claus.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1663 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309