ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 16 lokakuu 2007 11:28

Ounashalli saamassa keinonurmen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Vaikka Rovaniemen keskuskentän peruskorjaus lykättiin kaupungin investointisuunnitelmassa vuosille 2009-2010, on jalkapallopalloilijoiden olosuhteisiin sentään jotakin korjausta luvassa. Ounashallin hiekkakenttä ollaan korvaamassa nykyaikaisella tekonurmella mahdollisesti jo tammikuussa.

Klikkaa!

Vuonna 1987 käyttöön otetun Ounashallin peliareena on osoittautunut ongelmalliseksi jo pitemmän aikaa. Syynä ovat pelaajille aiheutuneet pölyhaitat sekä kentän huoltoon käytetty suola, joka on syönyt hallin betonirakenteita. Tilanne on ajoittain ollut sellainen, että hallin käyttöä on pitänyt tarkkaan harkita.

Katettavaa 5500 neliötä

Keinonurmella nämä haitat poistuvat. Katettavaa aluetta 5500 neliötä. Rovaniemen liikuntajohtajan Rauno Ylipaavalniemen mukaan Ounashalliin on tavoitteena hankkia paras mahdollinen keinonurmiversio. Tämän hetken hintahaarukka on 25-35 euroa neliöltä, joten uuden maton hinta on noin 200 000 euroa.

Rahat keinonurmeen löytyvät liikuntatoimen 390 000 euron investointivaroista, jotka kaupunginhallitus on ensi vuoden budjettiin varannut. Liikuntapaikkatyöryhmä on käsitellyt investointitarpeita ja listannut Ounashallin keinonurmen, Saaren koulun urheilukentän perusparannuksen, Rommelin kentän pinnan uusimisen ja Ounasvaaran K64-mäen korjaukset tärkeimmiksi korjauskohteiksi.

Ounashallin keinonurmeen ja Saaren koulun kenttätöihin on mahdollista hakea myös valtioapua. Tällaisiin kohteisiin on yleensä saatu valtion rahaa 20 prosenttia budjetista.

Kaupunginhallitus käsitteli budjetin maanantaina ja parin viikon kuluttua pidettävän liikuntalautakunnan kokouksen jälkeen Ylipaavalniemi voi ryhtyä pyytämään keinonurmesta tarjouksia. Jos kaikki menee suunnitellusti, tarjoukset käsitellään ennen vuodenvaihdetta ja töihin päästään nopeimmillaan jo tammikuussa.

- Siinä vaiheessa tehdään Ounashallin käyttäjiltä kysely, haluavatko he keinonurmen heti vai vasta hallikauden jälkeen. Kenttätöiden ajaksi halli joudutaan sulkemaan, Ylipaavalniemi kertoi.

Ounashallin pohja on sinänsä hyvässä kunnossa, joten hallin kiinnioloaika on Ylipaavalniemen karkean arvion mukaan reilu viikko.

"Huippuiso parannus"

Hallin käyttäjille keinonurmen saaminen olisi tervetullut uutinen.

- Onhan se huippuiso parannus nykyisiin puitteisiin. Varsinkin nuorisojalkapallolle keinonurmi on tosi iso asia. Kun Rovaniemen keskuskentälle vielä saadaan lämmitettävä keinonurmi, olosuhteet ovat täydelliset, näki Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Toki keinonurmi on iso juttu myös RoPSin edustusjalkapallolle. Harjoitusvastustajien saaminen Ounashalliin on ollut viime vuosina hankalaa. Halli on pelikäyttöön pienehkö ja sitä puutetta keinonurmi ei luonnollisesti korjaa.

- Saattaa se silti joissakin tapauksissa auttaa harjoituspelin saamista Rovaniemelle, Kiistala arveli.

Jos RoPS nousee liigaan, talvella ovat edessä liigacupin ottelut. Niiden pelaaminen Ounashallissa olisi tietysti RoPSin etu.

Keskuskentälle nolla euroa ensi vuonna

Paljon keskustelua aiheuttanut Rovaniemen keskuskentän peruskorjaus junnaa tukevasti paikallaan. Hankkeen käynnistämiseen ensi vuonna ei löydetty varoja se lykättiin kaupungin investointisuunnitelmassa vuosille 2009-10. Alunperin töiden piti alkaa jo tänä syksynä.

- Ensi vuoden osalta keskuskentän rakentamiseen on budjetoitu nolla euroa. Tämä oli kaupunginhallituksen esitys valtuustolle. Asian kanssa on kuitenkin oltava koko ajan hereillä, että vuonna 2009 hankkeelle saadaan kunnon lähtö, toteaa Rauno Ylipaavalniemi.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala ei aikonut stressata keskuskenttäpäätöksen kanssa. Hänen mukaansa kaupungilla on asiasta nyt selkeä suunnitelma ja sen mukaan eletään. Tämä saa kelvata myös Veikkausliigan päättäjille jos asiassa joudutaan talven tullen kädenvääntöön. Keskustelu taatusti jatkuu jos RoPS liigaan nousee.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1838 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309