ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 elokuu 2007 10:03

RoPS rankkarista sarjajohtoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura seilaa jälleen jalkapallon Ykkösen kärkipaikalla. Asia varmistui, kun rovaniemeläiset väänsivät kotikentällään väkisin pisteet Tampereen PP-70:ltä.

Klikkaa!

Kolean syksyisen sään syleilyssä mitelty kamppailu kääntyi isännille lukemin 2-0 (1-0).

Ensiminuutit nostivat pelkoa kotijoukkueen löysästä vireystilasta. Dejan Godar ja Jonathan Burklo tarjoilivat harhasyötöillään maalipaikat vieraille, mutta RoPS kesti maalivahti Kalle Rönkön johdolla.

- Jos vastustaja ei muuten meinannut saada maalipaikkoja, niin me kyllä autettiin. Parannettavaa todellakin jäi, päivitteli RoPS:n päävalmentaja Kari Virtanen täysin aiheesta.

- Burklon pelissä tosin paistoi pelaamattomuus ja siinä voi olla yksi syy epävarmaan peliin, mietiskeli Virtanen amerikkalaispelaajan varsin riskialtista esiintymistä.

Yleensä RoPS:n peliä leimanneet laitapuolustajien nousut jäivät sunnuntaina täysin Antti Uimaniemen varaan. Kotijoukkueen parhaana palkittu Uimaniemi esittikin vasemman pakin tontilla erinomaisia suorituksia läpi ottelun.

Godar taiteili pilkulla

Isännät siirtyivät ottelussa johtoon, kun PP-70:n toppari Jani Tanska taipui Nchimunya Mweetwan pallollisen osaamisen edessä. Tanska torppasi Mweetwan nurmeen rangaistusalueella ja pallo kannettiin pilkulle.

Rangaistuspotkussa Dejan Godar höynäytti vieraiden maalivahti Mika Hilanderia täydellisesti. Vasemman jalan kylmänviileän taidokas nosto jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Tappiosta huolimatta ei tamperelaisia voi yrityksen puutteesta syyttää. Mika Lahtinen taisteli kärjessä esimerkillisesti ja sarjan hännille valahtaneet vierailijat hakivat maalia raivokkaalla sykkeellä.

- Ylpeä olen meidän jätkistä. Kaikkemme tehtiin, mutta ei riittänyt. Suurin osa pelaajista jatkaa aamulla samoilla silmillä töihin, eli ei tässä paljon naurata, vieraiden valmentaja Topi Priha mietiskeli ennen pitkää kotimatkaa.

Mweetwan putkeen kymmenes maali

Kotijoukkue tuli toiselle puoliajalle heikolla ilmeellä. Harhasyötöt ja löysäily kaksinkamppailussa seurasivat sinipaitojen otteita ensimmäiset 15 minuuttia.

Isäntien onneksi myöskään vieraat eivät loistaneet. Lahtinen menetti palasen pelihuumoristaan hukattuihin maalipaikkoihin eivätkä vaihdotkaan enää pelastaneet tamperelaisia.

RoPS:lle siunaantui muutama maukas maalipaikka, mutta Juuso Majava ja George Chilufya eivät onnistuneet paikoissaan.

Lopulta oli jälleen Mweetwan vuoro. Loppuminuuteilla karkuun päässyt maalitykki hassutti PP-70:n puolustuksen ja jatkoi uskomatonta maaliputkeaan, jolle ei loppua ole näkyvissä. Mies on maalannut nyt kymmenessä pelissä peräjälkeen.

- Vastustaja oli fyysinen joukkue ja se tuotti meille ongelmia. Helpolla eivät pisteet tulleet, Virtanen kommentoi.

- Yritimme totta kai päästä heidän puolustuksensa selustaan, mutta siellä ei ollut yksinkertaisesti tilaa. Keskikenttämme peli ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla, myönsi Virtanen.

Virtanen otti esiin hieman huolestuneena joukkueensa terveystilanteen. Maalin tehnyt Mweetwa harjoitteli viikolla ensimmäistä kertaa ottelupäivän aamuna, eikä Antti Peurakaan ollut täydessä pelikunnossa.

- Uusista vahvistuksista ei ole mitään tietoa. Pitää tarkastella löytyisikö FC Lynxin riveistä apuja meille päin, tuumaili Virtanen arvoituksellisesti.

Eero Tuominen
© 2007 Lapin Kansa


 

 

Luettu 547 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309