ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 heinäkuu 2007 12:17

Saileti tahditti nyt Jipon kaadon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Cupissa Jipolle kotonaan kompastunut RoPS kuittasi vahinkonsa vieraskentällä. Aluksi hallinnut Jippo joutui alakynteen toisella jaksolla. RoPS vei kolme pistettä mennessään voittamalla 3-2 (1-1).

Klikkaa!

- Bussimatka taisi puuduttaa, koska olimme alussa tosi vaisuja, aprikoi 1-1 -osuman ensimmäisen puolikkaan lisäajalla takanurkkaan tarkasti sijoittanut Zeddy Saileti.

- Tauon jälkeen rupesimme juoksemaan enemmän. Kun syötötkin sujuivat paremmin, saimme otteen ja teimme riittävät maalit.

Saileti syötti Nchimunya Mweetwan 1-3 -maalin ja hallitsi keskikenttää minuutit 45-80 suvereenisti yhdessä vasenjalkaisen Dejan Godarin kanssa.

- Meillä oli hyvä syke toisella puolikkaalla, oli varsinkin alkuun verrattuna, Saileti virnisti vertailulleen.

Jippo vei ensimmäistä

Aiempaa rankempaan ahdinkoon Ykkösen kellarissa tappionsa myötä uponnut Jippo uurasti miehekkäästi ensimmäiset 45 minuuttia.

Isännillä oli Tero Tahvanaisen 1-0 -puskumaalin lisäksi Sasha Anttilaisen poikkiputkivolley 0-0 -tilanteessa.

- Koville ottaa. Teimme toisessa pelissä putkeen kaksi osumaa, mikä on meille kauden aiempiin peleihin nähden paljon. Mitään ei kuitenkaan saatu palkinnoksi, tuskaili Jipon valmentaja Jarmo Korhonen.

- Saileti näytti ennen taukoa vanhan ketun tempun, kun meidän alakerta herpaantui. Pitäisi pelata tarkasti aina viimeiseen vihellykseen asti, Korhonen korosti kitkeränä.

RoPS:n toisen jakson peli oli eri planeetalta kuin ennen Sailetin 1-1 -osumaa tahmottu vätystely.

- Tämä oli ainakin kuudes peli, kun aloitettiin huonosti, mainitsi rovaniemeläisten luotsi Kari Virtanen.

- Ekalla pelasimme kuin unessa aneemisesti. Hommia tehtiin näennäisesti touhuten.

Kun Saileti pisti isomman pyörän hyrräämään, muutkin innostuivat. Jippo oli pulassa tehden paineessa useammankin kuin pari takaiskuihin johtanutta virhettä.

- Meillä oli 3-1:ssä vastaiskuja tehdä parikin lisämaalia, Virtanen muistutti ihan oikeutetusti.

Aiemmin mainittujen maalien välissä pisti pallon Jipon verkkoon (1-2) Chileshe Chibwe.

- Mweetwa (1-3) teki nyt neljännen maalinsa peräkkäin. Hän tarvitsee edelleen paljon paikkoja osumaa kohden, mutta hyvä kun on ruvennut osumaan tasaisesti, Virtanen kiitti.

Herkullinen jatko-ohjelma

RoPS:n alakerta oli helisemässä 45 minuuttia, mutta terästyi ja tiivistyi ottelun vanhetessa. Tosin pallo jäi Jipon jaloissa paljon kauemmaksi maalilta, jossa vahti Kalle Rönkkö oli vähätöinen loppuhetkiä lukuun ottamatta.

Jipon kymmenen minuutin takaa-ajo tuotti Jussi Harisen 2-3 -kavennuksen ja pari erikoistilannetta, mutta RoPS piti kutinsa.

Rovaniemeläisten jatko-ohjelma on herkullinen. Seitsemän peräkkäisen kotiottelun myötä syksyllä saattaa olla paljon panosta liigavirityksiä ajatellen. Jo ensi sunnuntaina Rovaniemen keskuskentällä pelataan isoilla panoksilla, kun RoPS kohtaa Ykkösen kärkeen singahtaneen JJK:n Jyväskylästä. Eilisen perusteella JJK:n kärjestä löytyy ainakin yksi paha pideltävä. Babatundu Wusu täräytti peräti neljä maalia PP-70:n verkkoon.

- Tavoite liiganoususta on lähinnä seurajohdon juttu, mutta tietysti yritämme minkä pystymme myös kentällä, Kari Virtanen vakuutti.

- Aloitimme sarjakauden kolmella vierasottelulla ja lopetamme neljällä. Saa nähdä, millainen panos niissä lopulta meille on.

Timo Mustonen/UT
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 527 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309