ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 helmikuu 2007 10:43

RoPSille maalin tappio Kemissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykköseen valmistautuva Rovaniemen Palloseura aloitti kauden harjoitusottelut torstai-iltana Kemin Junkohallissa. Kakkoseen valmistautuva kotijoukkue PS Kemi voitti tasaisen kamppailun 1-0 (1-0) Tuomo Salmelan tekemällä maalilla.

Ainoa osuma syntyi kun RoPSin kokeilla oleva sambialaistoppari Stephen Kunda purki pallon suoraan kemiläisille. Isännät iskivät nopean vastaiskun, Janne Oksala keskitti ja Salmela toimitti pallon tilanteessa haparoineen Kalle Rönkön selän taakse.

- Tappiosta huolimatta ottelussa oli paljon positiivista. Tämä oli tasainen vääntö ja meille ensimmäinen oikea ison kentän ottelu tälle kaudelle, kommentoi RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

RoPSillakin oli paikkansa, mutta maalitolppia lähemmäksi ei päästy. Puolittaisista läpiajoistakaan ei valmista syntynyt.

Mwaba lupaavin sambialaiskokelas

Kemin ottelussa RoPS pääsi ensi kertaa testaamaan kokeilla olevaa sambialaiskvartettia. Valmentajan mukaan porukan kirkkaasti lupaavin kyky on vasta 18-vuotias keskikenttäpelaaja Chanda Mwaba.

- Hän on erittäin lupaava pelimies, jolla pallo pysyy koukussa ja syötöt löytävät omat pelaajat.

Testimiehistä kolme pelasi aloituksessa. Chanda Mwaban lisäksi Stephen Gunda (22) oli ensimmäistä kertaa Jari Gröhnin toppariparina ja Chileshe Chibwe (21) pelasi kymppipaikalla. Nilkkaansa poteva Derik Saileti pelasi toisella jaksolla puoli tuntia.

- Koko ryhmä on harjoitellut erittäin hyvällä asenteella. Nyt katsellaan rauhassa miten heidän kanssaa edetään. Kaipaamme kuitenkin kahdelle seuraavalle viikolle harjoitusotteluita, joita ei ole isommin tarjolla, totesi Kari Virtanen. Juuri nyt seuraava sovittu ottelu on 14.3. TP-47:ää vastaan Junkohallissa.

- Onhan se aina sulka hattuun, kun voittaa joukkueen, joka pelaa korkeammalla sarjatasolla. Ottelu oli kuitenkin aika heikkotasoinen, eikä siinä ollut missään vaiheessa suurempaa kiihkoa. Tuntui siltä kun molemmat joukkueet olisivat halunneet pelata vain ottelun pois, näki PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta.

PS Kemillä oli testattavana virolainen Anton Pomazan, joka oli myös valmentajan mieleen.

- Hän pelasi keskikentällä aivan asiallisen pelin. Tuntui käyttökelpoiselta kaverilta ainakin näin yhden ottelun perusteella, Kotiranta arvioi.  

 

RoPSin kokoonpano: Kalle Rönkkö, Jukka Yrjänheikki (45. Matti Hiukka), Stephen Gunda, Jari Gröhn, Mika Gröhn, Antti Uimaniemi, Chanda Mwaba, Chileshe Chibve, Antti Peura (50. Derik Saileti), Juuso Majava, Janne Turpeenniemi (60. Mika-Matti Maisonvaara)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 633 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309