ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 syyskuu 2006 11:20

RoPS - Atlantis ison rahan kohteena

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ja helsinkiläisen FC Atlantiksen sunnuntaina pelatun Ykkösen jalkapallo-ottelun jälkipelistä on kehkeytymässä melkoinen soppa. Tasapeliin 2-2 päättynyttä ottelua pelattiin brittiläisen vedonlyöntitoimiston Betfairin kautta peräti 314000 eurolla.

3776932.jpg

Summa on poikkeuksellisen suuri ja herättää epäilyjä monella taholla. Betfairin maajohtajan Asko Heiskasen mukaan normaali pelivaihto Ykkösen otteluissa on vaihdellut 10000-20000 euron välillä. Heiskasella ei ollut vielä maanantaina illansuussa tarkempaa tietoa kohteen pelijakaumista. Sunnuntaina oli kuitenkin panostettu vahvasti RoPSin voitolle.

Palloliitolle selvityspyyntö

Poikkeuksellinen pelikäyttäytyminen johti maanantaina siihen, että liiganousua havitteleva FC Atlantis pyysi Suomen Palloliittoa selvittämään asiaa.

Atlantis oli asiassa aktiivinen, koska epäilyt lopputuloksen järjestely-yrityksestä kohdistuivat joukkueen 29-vuotiaaseen venäläiseen maalivahtiin Alexander Mitshukiin.

- Mitshuk ei pelaa meillä niin kauan kuin tämä asia on selvitetty. Jos asiassa on perää, häntä ei Suomen kentillä enää nähdä. Jos epäily on aiheeton, on se kieltämättä raakaa Mitshukia kohtaan. Nyt vain niin moni juttu viittaa yhteen suuntaan, kertoo Atlantiksen manageri Markku Ritala.

Mitshuk lähti Moskovaan

Atlantis yritti Ritalan mukaan järjestää maanantaina tapaamista Mitshukin kanssa, mutta turhaan.

Epäilyt kääntyivät Mitshukiin lähinnä RoPSin 2-0 maalin johdosta 2. jakson alussa. Venäläisvahti ei tehnyt elettäkään torjuakseen Janne Turpeenniemen pienestä kulmasta tulleen laukauksen. Pallo lirui hitaasti maaliin. Asian voi todeta jälkikäteen RoPSin kotisivulta (www.rops.fi) löytyvästä maalivideosta.

Atlantiksen penkillä reagoitiin Mitshukin ”jäätymiseen” nopeasti. Valmentaja Pasi Pihamaa vaihtoi välittömästi kolmosvahti Tony Kaukomaan venäläisen tilalle. Joukkueen uusiseelantilainen kakkosmaalivahti on parhaillaan kotimaassaan, eikä ollut käytettävissä. Mitshuk marssi vaihdon jälkeen sanaakaan sanomatta vaihtokopin editse pukukoppiin.

- Ihmettelimme hetken RoPSin toista maalia, mutta reagoimme saman tien. Kun maanantaiaamuna kuulimme otteluun liittyvästä oudosta pelikäyttäytymisestä, pyysimme Palloliittoa selvittämään, mitä asian taustalla on. Siellä odotetaan nyt meiltä, RoPSilta ja ottelun tuomaristolta selvitystä ottelun tapahtumista keskiviikkoon mennessä, Ritala kertoi.

”Toivottavasti tulee poliisitutkinta”

Maalivideo RoPSin kotisivulla on Ritalan mukaan hyvä pohja arvioille.

- Silti on sanottava, että näillä paloilla tämä asia tuskin selviää. Toivottavasti asiasta tulee poliisitutkinta, sillä se on ainoa keino selvittää juttu.

Ritala myönsi, että jälkikäteenkin katseltuna RoPSin toinen maali ”näyttää niin pahalta”

- Mitshuk pelasi hyvän alkukauden, mutta viime peleissä on selän taakse mennyt muutamia helppoja maaleja, kuului Ritalan arvio.

Huhuja jo Tornion ajoilta

Ritala myönsi kuulleensa Mitshukista huhuja ns. helpoista maaleista kaudelta 2004, jolloin hän pelasi liigaa Tornion Pallo-47:n riveissä.

Torniolaisjoukkueen silloinen manageri Kari Vaalto ei äkkiseltään lähtenyt arvioimaan, sattuiko AC Allianssista Tornioon siirtyneelle Mitshukille outoja takaiskuja.

- Mitään konkreettista ei silloin tullut esille. Nyt kun asiaa kelaa uudelleen, voi tulla muitakin ajatuksia. Miehen moraalista en voi sanoa mitään, sillä hän oli mukana vain yhden kauden. Mitshuk pelasi yhtä vaille kaikki ottelut ja jätti ammattimiehen kuvan itsestään, Vaalto näki.

Vaalto todisti sunnuntain RoPS-Atlantis -ottelua paikan päällä.

- Se näytti aika pahalta erään pelaajan osalta, hän myönsi.

Palloliitolta selvityspyynnön saanut Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala ihmetteli sunnuntain pelissä kahta asiaa.

- Atlantiksen flegmaattisuutta avausjaksolla ja meidän toista maalia. Tahti tosin muuttui toisella jaksolla, mutta 2-0 -maalista jäi vähän outo tunne. Mitshuk ei reagoinut oikein mitenkään löysään laukaukseen.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1525 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309