ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 elokuu 2006 12:02

RoPSilla rankka reissu Savoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseurassa ei mielellään muistella mennyttä viikkoa. Matka putoamisviivan alapuolella majailleen Mikkelin Palloilijoiden vieraaksi tuotti sunnuntaina kolmen maalin tappion jättäen RoPS:n viikon kolmen ottelun saaliiksi yhden vaivaisen pisteen.

MP kyykytti peliä pitkiä toveja hallinnutta RoPSia lukemin 3-0 (1-0).

- Kaikki kolme maalia lahjoitettiin. Hallintaahan meillä oli, mutta tilanteita pitäisi silti saada enemmän aikaan, kommentoi RoPSin käskyttäjä Jukka Ikäläinen.

RoPSin maaliero ja erityisesti päästettyjen osumien sarake mairitteli joukkuetta pitkään, mutta menneen viikon tasapeli Hämeenlinnassa sekä tappiot TP-47:lle ja MP:lle yhteismaalein 2-6 muuttivat tilanteen nopeasti.

- Turha selitellä, kun taululla on 0-3, mutta pidemmällä perspektiivillä tämäkin peli näytti ihan hyvältä. Emme sortuneet yrittämään tappiotilanteessa epätoivoisia pitkiä palloja, vaan rakensimme syötellen, korosti Ikäläinen osuvasti.

Pallo poltti Rönkön käsissä

MP pääsi avausjaksolla johtoon, kun näppärä kärkimies Babatunde Wusu kärkkyi 23. minuutilla Mika Pasasen laukauksen jälkeisen paluupallon. RoPSin puolustus tuntui luottavan liikaa siihen, että maalivahti Kalle Rönkkö olisi kaapannut Pasasen vedon syliinsä. Epävarmasti esiintyneellä Rönköllä oli näppinsä pelissä jokaisessa isäntien osumassa.

Avausjakson perusteella RoPSin romahtamista ei olisi voinut mitenkään ennakoida. Joukkue nautiskeli puolesta tusinasta kulmapotkusta ja pääsi pallon kanssa muutenkin helpon näköisesti MP:n rangaistusalueen rajalle asti.

Srdjan Lazic osoitti molempijalkaisena vaarallisuutensa, kun oikealla ammutun laukauksen kimmottua takaisin vasurilla lähti ikävästi tolppaan tömähtäen.

Kärjessä Mika Lahtinen oli alituisesti vaarallinen, mutta pieni ujous pelaamisessa osoittautui liian suureksi esteeksi. MP:n puolustus osasi ottaa Lahtista juuri tuomari Heikki Pajusen sallimissa rajoissa, eikä Lahtisesta ollut riuhtomaan itseään väkisin vapaaksi.

Tauon jälkeen tasoitus näytti jo selviöltä, kun Lahtinen pyörähti näppärästi pystysyötöstä läpi, mutta jälleen matka pysähtyi isäntien puolustajiin.

- Äijää roikkui kahdella kädellä paidassa, mutta tuomari ei tänään herkästi vihellellyt. Emme saaneet tarpeeksi syöttöjä omillemme, ja vastaavasti myös meille tehdään tällä hetkellä liikaa maaleja, Lahtinen pohdiskeli.

Pakkopelistä murskatappioon

Varttitunti ennen täyttä aikaa pallo tuntui pyörivän jo kuin pakkopelissä MP:n rangaistusalueen rajoilla, mutta kokeneen Mikko Sundbergin topparina johtama mikkeliläispuolustus kesti.

Kertaalleen Sundbergkin ehti heittäytyä peittämään vaarallisen laukauksen viime tipassa ennen kuin MP  sinetöi ottelun kohtalon.

RoPSin kiri jäi haaveeksi, kun jo kahdesti viimeisimmän vuoden aikana tosipelit lopettanut MP:n Pekka Parkkinen juoksi vaihdosta kentälle 82. minuutilla.

Parkkinen ei ehtinyt olla kentällä kuin kymmenisen sekuntia päästessään tekemään 2-0 Rönkön käsistään takatolpalle hukkaamasta vapaapotkusta.

Vasta 17-vuotias MP:n toinen vaihtopelaaja Tuukka Sirviö tekaisi uransa ensimmäisen divaritason maalin yliajalla läpiajosta.

- Tulihan kuitattua Rovaniemellä kärsitty tappio 0-3. RoPSin keskitykset olivat vaarallisia, mutta pystyimme tarpeeksi kurinalaiseen esitykseen.

Maalintekoa vaikeuttaa huomattavasti, jos jaksaa roikkua vastustajan iholla, kehui puolustajiaan MP:n piiskuri Antti Ronkainen.

Sundbergilla toimi kommunikointi toppariparinaan olevan Adrian Vladutin kanssa. Ilmeisesti RoPSin Petri Jalavalle ja Alexandr Stachille ei ole vielä löytynyt yhtä hyvää yhteistä kieltä.

Avausjaksolla oikeana laitapakkina pelannut Jari Gröhn joutui tekemään tauolla tilaa keskikentälle tulleelle Serge Dim Etongille. Sen jälkeen Mika Nenonen vaihtoi pakkina laitaa oikealle, kun vasemman puolen täytti Juha Majava.

MP:lle nollapeli oli vasta kauden toinen! Savolaisten kompassissa saattaa tosin olla säilymisen suunta, sillä nollapelit ovat kahdesta viimeisimmässä kotiottelusta.

Pasi Peltola
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 957 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309