ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 elokuu 2006 11:42

Tasaisuus tulosten takeena

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kalle Rönkkö hyökkäsi jalkapalloilijan uransa alkutaipaleen Kemin Palloseuran paidassa. Nykyään 29-vuotias pelaaja hakee torjuntavoittoja päästäkseen toista kertaa liigamaalivahdiksi Rovaniemen Palloseuran paidassa.

3680901.jpg

- Tein valintani aika myöhään, sillä taisin olla hyökkääjänä vielä C-junnuissa. Jotenkin vain tykästyin maalivahtina oloon ja pallojen torjumiseen. Se on kuitenkin yksi tärkeimmistä paikoista joukkueessa.

Hyökkääjä on monta kertaa yhdellä onnistumisella sankari. Kentän toisessa päässä yksikin virhe voi ratkaista ottelun.

- Onhan niitä hetkiä, jolloin asioita miettii, mutta kyllä maalivahdin paikka on varmasti minun edellytyksilläni paras mahdollinen, veskari summaa valintaansa katumatta.

Matti Vikman saa vuolaat kehut

Rönkkö siirtyi Rovaniemelle viime syksynä PS Kemistä. Syitä palata seuraan, jossa kertyi vuosina 2001-2002 reilut parikymmentä liigapeliä oli useita.

- Tuttu valmentaja ja tieto siitä, että saa pelata vaikuttivat. Tottakai myös sillä, että tiesi joukkueen pystyvän menestymään, oli merkitystä, mies luettelee.

Peliaikaa on tullut. Rönkkö on pelannut kauden kaikki 15 Ykkösen ottelua. Omia vahvuuksiaan tai heikkouksiaan hän ei halua tarkemmin ruotia, mutta sattuu kuitenkin sanomaan sen ehkäpä tärkeimmän.

- Tasaisuus on tällä tontilla tärkeää ja olen pystynyt pelaamaan tietyllä tasolla ilman suuria virheitä. Hyvinhän kausi on mennyt, mutta se on vielä kesken, hän miettii itseään korostamatta.

RoPS on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Torjuntatyössä on nähty vain Rönkkö, jolta toinen maalivahti Matti Vikman saa vuolaat kehut valmennuksesta.

- Maalivahtivalmentajia on ollut muuallakin, mutta ei missään näin hyvää. Hän on erinomaisen hyvä treenari ja pystyy kokeneena kaverina antamaan paljon hyviä vinkkejä.

- Vikmanin valmennus on ollut hirveän iso asia minulle. Maalivahdin harjoittelu on kuitenkin niin erilaista kuin kenttäpelaajien, että käytännössä teemme hyvin suuren osan asioista kahdestaan, Rönkkö painottaa.

Maalivahtina maali on vielä tekemättä

Hyvällä maalivahdilla on takalinjojen takuumiehenä suuri vaikutus koko joukkueeseen. Luottamus on ensiarvoisen tärkeää puolustajille, mutta Rönkkö muistuttaa molemminpuolisuudesta.

- Yhteispeli toimii ja hyvähän maalivahtina on pelata, kun edessä on sarjan kaksi parasta topparia, eli Petri Jalava ja Jari Gröhn. Kaksikko täydentää hyvin toisiaan ja joukkueena olemme varsinkin kotipeleissä puolustaneet todella hyvin.

- Ainahan on tietysti parannettavaa, niin minulla kuin muillakin, mutta esimerkiksi erikoistilanteissa puolustus on toiminut.

Tappiot ja päästetyt maalit, nimenomaan tässä järjestyksessä, ovat maalivahdin vihan kohde. Jo kahdeksassa ottelussa nollan pitänyt mies myöntää miettivänsä jokaista takaiskua, mutta merkitsevin on kuitenkin joukkueen menestys.

- Pisteet ratkaisevat.

Vaikka Rönkkö ei hyökkääjäksi enää vaihtaisikaan, ei hän panisi maalintekoa pahakseen.

- Maalivahtina maali on vielä tekemättä. Haluja olisi vetää se vaikkapa vaparista, mutta lupaa ei olla annettu, hän letkauttaa valmentajien suuntaan.

Maalivahdin sopimus RoPSissa kattaa tämän ja ensi kauden. Yhden maalin perässä mies ei suinkaan kahta kautta keiku, todellinen tavoite on kovempi.

- Kyllähän tässä on tarkoitus vielä liigassa pelata, Rönkkö summaa.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 546 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309