ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 elokuu 2006 16:17

Tekonurmi kuuluu nykyaikaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Reilun puoli vuotta RoPSissa valmentanut Jukka Ikäläinen on tyytyväinen saamiinsa työkaluihin. Seuran puolelta mahdollisuudet on luotu, mutta ei toivelista toki aivan tyhjäksi jää.

- Toiminnalliset rakenteet ovat kunnossa, mutta en varmasti ole ainoa, joka odottaa uutta areenaa tähän kaupunkiin. Toinen asia on tekonurmen saaminen hiekkapohjaiseen Ounashalliin, hän toteaa.

Vaikka valmentaja tunnustautuu luonnonnurmen kannattajaksi, se ei hänen mielestään ole oikea alusta, kunhan kotikentän pitkään puhuttu peruskorjaus viimein toteutetaan.

- Sekä harjoituspaikkamme Susivoudin kenttä että Keskuskenttä ovat todella hienossa kunnossa. Kenttämme ovat paremmat kuin olen vastustajillamme nähnyt ja vahva kotisaldo on tekijä, joka kohottaa itseluottamusta.

- Parhaimmillaan luonnonnurmi on ykkönen, mutta tekonurmi kuitenkin nykyaikaa ja harjoitusalustana ehdoton. Kun Keskuskenttää käytetään kymmeniä tunteja vuodessa, voidaan tekonurmella pelata yli 2000 tuntia ja olosuhteet ovat aina hyvät ja samanlaiset. Kentän lämmitysmahdollisuus on näiden leveysasteiden realismia, se jatkaa kautta huomattavasti, Ikäläinen listaa toivomuksiaan.

Rovaniemeläiset tulleet vahvasti esiin

RoPSin edellinen vuosikokous ilmaisi halunsa paikkakunnan omien kasvattien näkymiseen edustusjoukkueessa.

- Tuota toivetta on toteutettu ja loukkaantumisten myötä vastuuta on tullut jopa enemmän kuin kaavailtiin. Tällä linjalla jatketaan. Ainakin yksi uusi RoPSin kasvatti pelaa edustusjoukkueessa vielä tällä kaudella, Ikäläinen lupaa.

Omista kasvateista esimerkiksi Jari Gröhn puolustuksessa, Matti Kutila keskikentällä ja paras maalintekijä Antti Peura kärjessä ovat nousseet isoon rooliin. 1980-luvun lopun ikäluokkiin kuuluvista lahjakkuuksista Janne Turpeenniemi ja Juha-Pekka Inkeröinen ovat myös saaneet paljon peliaikaa.

- Kokonaisuutena nuoret tuovat harjoituksiin hyvää ilmettä ja ovat siksikin tärkeä asia joukkueelle.

- Lynxin kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä seurojen välillä liikkuneet pelaajat ovat olleet hyvällä asenteella mukana ja farmisopimus kuuluukin niihin asioihin, joille on saatava jatkuvuutta, Ikäläinen linjaa. (MK)

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1006 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309