ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 kesäkuu 2006 11:39

Godarin kuti komeasti kohdallaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kolmessa edellisessä Ykkösen ottelussaan vain yhden maalin tehnyt Rovaniemen Palloseura löysi tehonsa onnistuneiden erikoistilanteiden kautta ja kuritti sarjajumbo FC Hämeenlinnaa Keskuskentällä maalein 4-0 (2-0).

3569569.jpgIllan hahmo oli aiemmasta poiketen puhtaaseen hyökkääjän rooliin päässyt Dejan Godar, jonka laukoma 2-0 -maali oli ottelun komein.

Godarin noin 20 metristä lähtenyt vapaapotku kiersi muurin yli ylänurkkaan. Kovasta kansainvälisestä kokemuksestaan huolimatta vieraiden maalivahti Teuvo Moilanen ehti mukaan vain katseellaan.

Maalinsa lisäksi Godar oli pohjustamassa tärkeää avausosumaa. Hän antoi hieman avausjakson puolivälin jälkeen kulmapotkun korkean keskityksen sijasta Ville Syväjärvelle laukaisupaikkaan. Jatkotilanteessa pallo pomppi konkreettisesti kotijoukkueelle, sillä sinipaitojen kapteeni Matti Kutila pääsi loppujen lopuksi sijoittamaan tolpasta kimmonneen pallon maaliin.

Hiukan vainu on tallella

3569560.jpgNeljästä takaiskusta huolimatta maalivahti Moilanen ei pelannut huonosti. Ennen Antti Peuran tekemää kolmatta maalia hän torjui Serge Dim Etongin yrityksen alanurkasta, mutta jäi jatkotilanteessa vaille mahdollisuuksia.

Viimeinen maali oli yksittäisenä tapahtumana arvokas, vaikka pisteiden menettämisen pelkoa ei noin vartti ennen loppua enää ollutkaan. Maalintekijänä oli hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Matti Hiukka, joka muutti numeroita ensimmäisellä kosketuksellaan palloon. Kakkosessa pelaavasta Lynxistä farmisopimuksen puitteissa siirtynyt hyökkääjä jatkaa ainakin toistaiseksi RoPSin vahvuudessa.

- Hiukka osoitti, että maalivainu on tallella. Parin vaisun pelin jälkeen meiltä löytyi ruutia muutenkin. Kun kuivan kauden jälkeen tehdään neljä maalia yhdessä ottelussa ja pidetään nolla omassa päässä niin se on hyvin pelattu, valmentaja Jukka Ikäläinen iloitsi.

Esityön Hiukan osumaan teki avausmaalin viimeistellyt Kutila, joka pelasi keskialueellakin vahvan pelin.

Godarilla oli paikat tehdä hattutemppu

RoPSin Dejan Godar esiintyi muutetussa roolissaan todella pirteästi. Hieman paremmalla onnella ja tarkkuudella hän olisi juhlinut hattutemppua.

Avausjaksolla Janne Turpeenniemi pohjusti Godarille avopaikan reiluun kymmeneen metriin, mutta laukaus meni ohi. Toisen jakson alussa Moilanen torjui Godarin puskun tolppaan ja lopussa hyökkääjä laukoi kertaalleen ylärimaan.

Vieraiden viimeisetkin toivonrippeet karisivat toisen jakson alkupuolella, kun Aleksi Latvasen veto osui tolppaan, eikä Mika Lahtinen onnistunut jatkotilanteesta työntämään palloa maaliin. Pirteästi aloittanut vierasjoukkue oli lopun vailla todellisia mahdollisuuksia.

- Tottakai oli pelin luonteen kannalta ratkaisevaa, ettei 2-1 -kavennusta tullut. Nyt pääsimme nauttimaan loppuun asti, Ikäläinen kertasi.

- Kahden erikoistilannemaalin jälkeen lähtökohta oli vaikea ja vaikka tsemppasimme hyvin, niin se ei riittänyt, vieraiden valmentaja Jussi Laihanen tiivisti.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 980 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309