ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 03 kesäkuu 2006 12:13

RoPS hyökkää AC Oulun kimppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja AC Oulu kohtaavat jalkapallon Ykkösessä sunnuntaina Keskuskentällä eikä kumpikaan kuvittele pääsevänsä helpolla.

3422030.jpg

- Kyllähän paine esittää hyvää hyökkäävää jalkapalloa on varmasti kotijoukkueena meillä. Oulu varmaankin lähtee ensisijaisesti oman maalinsa varjelemisesta, eli ahdasta on varmasti, RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen miettii hyökkäyspelin haastetta.

AC Oulua luotsaava Harri Kampman heittää mielellään suosikin paineet RoPSille, mutta ei toisaalta vähättele omiaankaan.

- Vaikea peli kokenutta ennakkosuosikkia vastaan. Tähän mennessä pelattuihin peleihin olen suhteellisen tyytyväinen, mutta antaa Ikäläisen miettiä sitä, millä aseilla iskemme, Kampman toteaa.

Mielenkiintoisimpiin nimiin vierasjoukkueessa kuuluu brasilialaishyökkääjä Rafinha. Miehen taidot tiedostetaan, mutta RoPS keskittyy oman pelinsä toimivuuteen.

- Miesvartiointiin ei lähdetä. Meillä on paketti aika hyvin kasassa ja selkeä roolitus antaa varmasti tiettyä turvallisuuden tunnetta pelaajille, Ikäläinen toteaa.

Edes pieni jobinposti ei vie valmentajan rauhallisuutta. Puolustuspäätä koetellaan, mutta pelitilannemaali RoPSin verkkoon on yhä tekemättä.

- Mika Nenonen ei valitettavasti pysty sunnuntaina pelaamaan nivusvamman vuoksi. Toisaalta Ville Syväjärvi on päässsyt pelikuntoon ja ottaa Nenosen paikan, joten mitään hätää ei ole.

Liigapaikka kiikarissa, aikataulu on avoin

Kotoisesta jalkapalloliigasta hävisi pohjoinen ulottuvuus viime syksynä, mutta kumpikaan valmentajista ei usko tilannetta pysyväksi. Molemmilla tahoilla on selkeä päämäärä pelata tulevaisuudessa ylimmällä sarjatasolla.

- Tottakai nykytilannetta on syytä miettiä ja huolehtia esimeriksi olosuhteet kuntoon. Rovaniemen on oltava liigassa ja kyllä Oulukin sinne nousee muutaman vuoden sisällä, Kampman summaa.

Ikäläisen mielestä liigassa pelaaminen on oikea päämäärä, mutta jättää julistamisen muille tahoille.

- Kyllä liigapaikka on ehdoton tavoite, ei Suomessa kannata muuta tavoitella. Ennen oli sellainen sanontakin, että ennenkuin voi paikkakuntaa kaupungiksi sanoa täytyy olla muun muassa joukkue jalkapallon mestaruussarjassa, hän keventää, mutta palaa pääasiaan.

- Tässä sarjassa on jäljellä on 21 peliä ja jaossa 63 pistettä, eli kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueiden voimasuhteista ei vielä kannata tehdä.

Työn tuloksista on näyttöjä

Vaikka Ykkönen onkin Pohjois-Suomen korkein sarjataso juuri nyt, ovat alueella tehdyn työn tulokset vahvasti näkyvissä aivan huipulle asti.

- Se, ettei pohjoisessa ole liigapaikkakuntaa ei tarkoita sitä, että täällä olisi tehty asioita väärin. Esimerksi A-maajoukkueessa taisi olla talvella seitsemän pohjoisen alueelta lähtöisin olevaa pelaajaa ja siinä vertailussa olemme pärjänneet muutenkin alueena hyvin.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa Tsekissä olivat sunnuntain joukkueista RoPSin Juha-Pekka Inkeröinen ja AC Oulun Toni Kolehmainen.

- Kolehmainen on mielenkiintoinen tuttavuus. Blackburnissakin käynyttä kaveria pidetään 1988 syntyneistä pelaajista Suomen lahjakkaimpana, Ikäläinen muistuttaa

- RoPSin osalta olen erityisen iloinen siitä, että meillä on pitkästä aikaa monta oman paikkakunnan pelaajaa avainrooleissa.

 

RoPS-AC Oulu sunnuntaina kello 18.30 Keskuskentällä, kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 3 Petri Jalava, 5 Jari Gröhn, 6 Matti Kutila, 7 Mika Nenonen, 8 Serge Dim Etong, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Juha Majava, 12 Matti Vikman (mv), 13 Jukka Yrjänheikki, 15 Jussi Vatanen, 16 Ville Syväjärvi, 17 Joonas Kiistala, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 21 Lazic Srdjan, 22 Juuso Majava. Valmentaja Jukka Ikäläinen.

AC Oulu: 1 Jani Luukkonen (mv), 2 Mike Peltola, 3 Janne Hietanen, 4 Petri Haapimaa, 5 Kim Kaijalainen, 6 Jani Sipilä, 7 Mika Nurmela, 8 Olavi Arvola, 9 Miika Takkula, 10 Toni Kolehmainen, 11 Rafinha, 12 Mikko Siivikko (mv), 14 Lasse Väisänen, 15 Alexander Bagaev, 16 Harri Saarela, 17 Olli Vilppola, 18 Jussi Äijälä, 19 Ilja Fomichev, 20 Niko Heiskanen, 21 Janne Kauppila, 22 Dragan Pejic, 23 Juho Meriläinen. Valmentaja Harri Kampman.

Tuomaristo: päätuomari Pasi Lamppu, Parainen. Avustavat erotuomarit: Jukka Molarius Helsinki ja Mikko Markkula Espoo.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1259 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309