ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 maaliskuu 2006 12:01

RoPSille mies Ranskasta ja kaksi Brasiliasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran kasaa vierastyöläisosastoaan ensi kauden Ykkösen peleihin. Joukkueen testiin tulee viikon sisällä kolme ulkomaalaista, kaksi Brasiliasta ja yksi Ranskasta.

Ensimmäinen testimies on torstaina saapuva 21-vuotias, 185-senttinen ranskalaistoppari Jeremy Jehan, jonka valmentaja Jukka Ikäläinen ja toimitusjohtaja Jouko Kiistala tapasivat viime viikolla Pariisissa.

- Pelaamassa emme häntä nähneet, mutta agentilta tuli selkeät suositukset. Hän on pelannut viimeksi Saint Priestin joukkueessa Lyonissa, Kiistala kertoi.

Jehan on pelannut viisi vuotta ranskalaisittain nimekkäissä nuorten akatemiajoukkueissa, A.S. Cannesissa (2000-2003) ja Le Havre Athletic Clubissa (2003-2005).

- Jehan pystyy pelaamaan keskuspuolustuksen lisäksi oikeana pakkina, Kiistala kertoi.

Brasiliasta pitkiä poikia

Odotuslistalla olleet brasilialaispelaajat rantautuvat napapiirille ensi maanantaina. Molemmat tulevat Marcilio Dias -seurasta.

Hyökkääjä on 20-vuotias, 187-senttinen Cleyton de Queiroz. Kookas toppari puolestaan 26-vuotias, 189-senttinen Rodrigo de Lazzari.

Uusien voimien tarve puolustuspäähän on ilmeinen, sillä kroaatti Srdjan Lazic potee polveaan. Kyseessä on ilmeisesti kierukkavamma, joten edessä saattaa olla pitkäkin toipumisloma.

RoPS pelaa ensi viikon tiistaina (4.4.) harjoitusottelu PS Kemiä vastaan, jolloin testimiehet nähdään tositoimissa ensi kerran. Ottelu piti alunperin pelata Rovaniemellä, mutta Saarenkylän tekonurmikenttä tuskin on vielä käytössä. Näillä näkymin ottelu on Kemin Junkohallissa.

Ennen pääsiäistä RoPS leireilee Ruotsissa ja pelaa kaksi harjoitusottelua. Lauantaina 8.4. vastassa on Boden ja tiistaina 11.4. Kiiruna. Ottelut pelataan keinonurmikentillä.

Joukkue odottaa jo vähitellen pääsyä ulkokentille, mutta talviset olosuhteet koettelevat yhä rankasti. Saarenkylän kenttää aletaan puhdistaa lumesta tällä viikolla, mutta eri juttu on, milloin siellä voi harjoitella.

Kotiavaus Saarenkylään

RoPS aloittaa Ykkösen sarjapelit lauantaina 29.4. Vaasan IFK:n vieraana. Ensimmäinen kotiottelu on 7.5. FC Hämeenlinnaa vastaan. Tuo ottelu pelataan Jouko Kiistalan mukaan todennäköisesti Saarenkylän kentällä. Keskuskenttä ei ole tuohon aikaan yleensä pelikelpoinen.

Lämmitettävän keinonurmen puute koettelee jälleen kerran Rovaniemen jalkapalloa. Toivottavasti suunnitelmat jalkapallostadionin toteuttamisesta etenevät aikataulussa, sillä keinonurmet ovat kehittyneet koko ajan paremmaksi. Sen kävivät Kiistala ja Ikäläinen kokemassa Ranskassa.

- Tämän hetken uusin keinonurmi on selkeästi parempi kuin aiempi. Se on varsin lähellä luonnonnurmea. Se erottuu ulkoisesti jo siitä, että nurmi on pystyssä eikä ”makaa” kuten aiemmissa kehitysversioissa, Kiistala kertoi. Uusin keinonurmiversio on tulossa mm. Luulajaan, missä päällysteen saa peräti kolme kenttää. Myös Kalixin kyljessä oleva Assi saa keinonurmen.

Kari Pyykkö
© Lapin Kansa

Luettu 1090 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309