ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 05 maaliskuu 2006 13:01

PS Kemi voitti kakkospallot ja RoPS:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

PS Kemi ja Rovaniemen Palloseura taistelivat tiukan väännön, kun joukkueet kohtasivat jalkapallon Hiten-turnauksen ottelussa. Kemiläiset pystyivät luomaan muutaman tilanteen enemmän kuin vastustaja, joten siinä mielessä PS Kemi ansaitsi 2-1 (0-0) -voiton.

3298118.jpg.

Ottelu oli alusta saakka todellista taistelua, jossa kakkospallojen voitto oli tärkeää. Siinä kemiläiset olivatkin vahvempia ja näin PS Kemi hallitsi hienoisesti ottelua jatkuvasti.

Avausjaksolla maalipaikat olivat tiukassa, mutta paras paikka tuli PS Kemin kärkimiehelle Ville Himangalle, joka pääsi sivurajaheiton jälkitilanteesta laukomaan vapaasti. Pilkun kohdalta lähtenyt laukaus viuhui puolisen metriä Kalle Rönkön vartioiman maalin ohi.

- Hävisimme järkiään kaikki kaksinkamppailutilanteet. Varsinkin pääpalloissa olimme selvästi jäljessä. Kemissä pääpelivoima on edelleen korkealla tasolla, se on hyvää kulttuuria, RoPS:n valmentaja Jukka Ikäläinen kehui.

Heinonen toi säpinää

Toiselle jaksolle PS Kemin valmentaja Sauli Kotiranta teki kaksi vaihtoa ja varsinkin Tapio Heinosen tulo kentälle piristi kotijoukkuetta.

PS Kemin avausmaali syntyi hienon kuvion jälkeen. Antti Uimaniemi taisteli pallon ja syötti Arto Hakalalle, joka jatkoi Janne Oksalalle. Oksala löysi laidasta jälleen Uimaniemen, joka sippasi vapauttavan syötön Heinoselle. Heinonen eteni ja ampui pallon varmasti ohi Kalle Rönkön.

Uimaniemen taistelun jälkeen pallo eteni mieheltä miehelle yhdellä kosketuksella, joka vaikealla Jungon pelialustalla oli hieno suoritus.

Kolme minuuttia ennen loppua vaihdosta tullut Tuomas Isteri löysi keskityksellä Himangan, joka otti haltuun ja sijoitti pallon varmasti maaliin.

RoPS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Antti Peura kavensi, kun peliä oli jäljellä vain minuutin verran. Siihen kuitenkin RoPSin rypistely loppui ja PS Kemi otti hienon voiton.

- Pelaajien asenne on aivan loistava. Nyt oli paljon onnistujia ja jokainen on kahden pelin jälkeen huomannut, että myös Ykkösen joukkueita vastaan meillä on mahdollisuuksia, Kotiranta laskeskeli.

Pikkuveli isoveljeä vahvempi

RoPS:n maalipuiden välissä oli Kalle Rönkkö ja kentän toisella puolella hänen pikkuveljensä Lauri Rönkkö.

- Tällä kertaa pikkuveli nöyryytti isoveljeä. Lauri pelasi muutenkin vahvan ottelun, vaikka yksi pallo lopussa selän taakse lipsahtikin, Kotiranta kiitteli.

Hite-turnaus jatkuu sunnuntaina, kun Tornion Pallo-47 ja RoPS kohtaavat toisensa. Jos tämän peli RoPS voittaa 2-1, niin sen jälkeen on mielenkiintoista nähdä millä perustein turnauksen voittaja selviää. Avausottelussa TP-47 voitti PS Kemin 2-1.

- Erityisesti olen tyytyväinen A-nuoriimme. He menevät tilanteisiin rohkeasti, eivätkä luovuta helposti. Sunnuntaina on tiukka ottelu torniolaisia vastaan ja heillä on pieni etu, kun saivat huilata yhden päivän ennen toista peliä, Ikäläinen arveli.

Jari Stolt
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 766 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309