ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 helmikuu 2006 02:00

Vapautuvaa liigapaikkaa ei täytetä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliiga pelataan tulevalla kaudella 13 joukkueella, jos AC Vantaan Allianssi ry:n urheilun oikeusturvalautakunnalle tekemä valitus hylätään. Suomen palloliiton liittohallitus päätti asiasta keskiviikkona. Tammikuussa liigalisenssikomitea hylkäsi Allianssin liigalisenssihakemuksen, mutta seura sai luvan valittaa päätöksestä oikeusturvalautakuntaan.

Liittohallituksen päätös syntyi Jalkapalloliiga ry:n ehdotuksesta. Jalkapalloliigan ehdotus perustui aikataulusyihin. 13 joukkueesta 11 vastusti liigan täydentämistä ja kaksi seuraa halusi liigaan ensi kaudeksi 14 joukkuetta.

- Päätöksen taustana on aikataulujutut. On todennäköistä, että oikeusturvalautakunnan päätös kestää hyvinkin pitkään, Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sanoi STT:lle.

Hämäläisen mukaan liigaa ei voida täydentää vain vähän ennen liigan avauskierrosta. Hän sanoi, että seurojenkin pitää tarpeeksi ajoissa tietää missä sarjassa he pelaavat.

- Jos liiga alkaa 19. 4., niin ei huhtikuussa enää voida alkaa vaihtamaan joukkueita, Hämäläinen kertoi.

Jos oikeusturvalautakunta hylkää Allianssin valituksen, ja liiga pelataan ensi kaudella 13 joukkueella, pelaa kaudella 2007 liigassa jälleen 14 joukkuetta. Liittohallitus päättää tarpeen vaatiessa maaliskuussa, kuinka liigasta ensi kaudella pudotaan ja kuinka sinne noustaan.

Se on Hämäläisen mukaan varmaa, että yksi joukkue tulee putoamaan suoraan.

- Me emme tule päättämään suljetusta liigasta, vaan lähtökohta on se, että vähintään yksi putoaa suoraan. Kuulemme tästä asiasta liigaa ja päätämme siitä seuraavassa kokouksessa.

Liigalisenssikomitea myönsi tälle kaudelle ensimmäistä kertaa valitusoikeuden oikeusturvalautakuntaan.

STT-Jussi Virkkunen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 829 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309