ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 01 helmikuu 2006 02:00

Jalkapalloliigan täydentäminen vielä auki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen palloliiton liittohallitus lykkäsi tiistaina päätöstä jalkapalloliigan täydentämisestä. Maanantaina liigalisenssikomitea epäsi Allianssilta liigalisenssin, mutta seura sai oikeuden valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

3211335.jpgLisenssikomitea esitti liittohallituksella, että Allianssin paikkaa liigassa ei täytettäisi. Tiistain kokouksessaan liittohallitus päätti kuitenkin yksimielisesti seuraavansa Allianssin valituksen etenemistä. Vantaalaisseuralla on mahdollisuus valittaa päätöksestä helmikuun loppuun asti ja oikeusturvalautakunnalla kestää myös jonkun aikaa käsitellä tapausta. Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen mukaan aikaa ei ole hukattavaksi.

- Jos Allianssi käyttää koko kuukauden valituksen tekoon, niin silloin asian käsittely kestää liian pitkään. Sarjaa ei voida täydentää kuukautta ennen sarja alkua, Hämäläinen sanoo. Liigan avauskierros pelataan 19. huhtikuuta.

Jos Allianssin valitus hylätään, aikoo liittohallitus kuulla Jalkapalloliiga ry:n näkemyksen liigan täydentämisestä.

Hämäläisen mukaan liigan täydentäminen on hyvin paljon liigaseurojen mielipiteestä kiinni.

Allianssin pelaaminen jalkapallon Ykkösessäkään ei ole vielä varmaa.

- Ykkösessä ei ole Veikkausliigan tavoin lisenssimenettelyä, mutta kyllä Allianssin tilannetta joudutaan varmasti miettimään Ykkösenkin osalta, Hämäläinen sanoi.

Eikö päätöksen venyttäminen edelleen ole kohtuutonta esimerkiksi RoPSin kannalta?

- Totta kai näin on, mutta nyt mennään ja odotellaan Allianssin valitus ja oikeuturvalautakunnan päätös.

Mistä Allianssi valittaa?

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala ei osannut tiistaina kuin naurahdella Palloliiton liittohallituksen päätökselle.

- Kyllä tässä sellainen maku on, että halutaan venyttää päätös niin pitkälle, ettei Veikkausliigaan 14 joukkuetta oteta, Kiistala ennakoi. Hänen mukaansa oleellisin kysymys on; mistä Allianssi voi urheilun oikeusturvalautakunnalle valittaa.

- Liigalisenssikomitealla on selkeät kriteerit, joiden pohjalta se myöntää liigalisenssin. Näitä ehtoja Allianssi ei täytä, joten mistä se valittaa?

- Ainoa josta se voi valittaa, on, että liigalisenssikomitean päätöksissä on jotakin sääntöjen vastaista ja näinhän ei ole, Kiistala muistutti.

Liigajoukkueiden lisäksi neljä Ykkösen joukkuetta, RoPS, PK-35, TP-47 ja KPV saivat hakea liigalisenssiä tulevalle kaudelle. Maanantaina Hämäläinen sanoi, ettei seurojen jättämiä hakemuksia ole käsitelty. Tiistaina hän tarkensi, että hakemukset on valmisteltu samojen tahojen kautta kuin liigajoukkueiden.

- Liigalisenssikomitealla on näiden seurojen aineisto käsiteltynä, mutta se ei ole tehnyt yhteenvetoa heidän liigakelpoisuudestaan.

Palloliiton puheenjohtaja ei tiistaina lähtenyt arvioimaan ovatko hakijaseurat liigakelpoisia. Liittohallitus käsittelee liigan täydentämistä seuraavassa kokouksessaan.

- Seuraava varsinainen kokous on vasta maaliskuussa, ja silloin päätös tulisi liian myöhään. Voimme tarvittaessa järjestää esimerkiksi puhelinkokouksen nopeasti. Myös päätös tulee tarvittaessa nopeasti, Hämäläinen vakuuttaa.

STT/LK
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 551 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309