ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 tammikuu 2006 15:31

RoPS ja kolme muuta lisenssin hakuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen kertoi maanantaina, että Rovaniemen Palloseura, PK-35 (Helsinki), Tornion Pallo-47 ja KPV (Kokkola) saavat jättää liigalisenssihakemuksen. Viime kaudella liigasta pudonnut RoPS on sijoitettu joukkueista ensimmäiseksi.

- He saavat laittaa hakemuksen ilman sitoumuksia, Hämäläinen sanoi.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala totesi, että hakemuksen tekeminen on seuralle tuttu juttu.

- Talousasiat ovat yksi lisenssin merkittävimmistä tekijöistä ja ne meillä on totutusti kunnossa. Olosuhdeasiat on käyty läpi, mutta niistä tarvitaan kaupungilta paperi, josta selviää toteutus ja aikataulu.

- Ainoa ongelma tällä hetkellä on se, ettei meillä ole toistaiseksi lisenssin vaatimaa 15 sopimuspelaajaa. Syykin on selvä: tulevan kauden sarjataso on yhä auki. En usko, että tämä jää kynnyskysymykseksi, Kiistala arvioi.

Tornio myös täysillä mukana

Liigasta pudonneen TP-47:n johtokunta päätti yksimielisesti jättää liigalisenssihakemuksen.

- Näen että meillä on siihen täydet valmiudet. Sopimuspelaajia meillä on enemmän kuin vaaditaan, tällä hetkellä kahdeksantoista luokkaa. Pelaajia tulee koko ajan lisää, ja ihan mielenkiintoisia nimiä on ollut keskusteluissa mukana, TP-47:n puheenjohtaja Tapio Vanhainen kertoi.

- Saamme vanhalla, vaikkakaan ei pitkällä kokemuksella, hakemuksen kyllä perjantaihin mennessä sisälle. Me olemme täysillä hommassa mukana.

Ykkösen seurojen anomukset pitää olla perillä 20. tammikuuta, joten aikaa on vähänlaisesti.

Kaikki liigaseurat jättivät anomukset

Maanantai oli viimeinen päivä liigaseuroille jättää lisenssihakemus. Hämäläinen vahvisti, että kaikki liigajoukkueet jättivät hakemuksen ajoissa.

- Jos joku seura ei olisi jättänyt hakemusta ajoissa, olisi se kyllä huomattu, Hämäläinen kertoi.

Viime kauden kohujoukkue Allianssi jätti lisenssihakemuksen 13. päivä. Vantaalaisseuran tilanne on varsin tukala, sillä sitä on mm. haettu konkurssiin. Tällä hetkellä seuralla on vain muutama sopimuspelaaja.

- Allianssin täytyy varsinkin talouslukujen kohdalla näyttää, mistä he saavat tuloja ja miten he aikovat täyttää velvoitteensa, jalkapalloliigan kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoi.

Allianssilla täytyy myös olla 15 sopimuspelaajaa. FC Jokerit oli ongelmissa kauden 2003 jälkeen, mutta seura nosti juniorijoukkueistaan muutaman pelaajan saadakseen vaadittavat 15 sopimuspelaajaa. Lundströmin mukaan tämä on myös nyt mahdollista.

- Seura saa itse päättää omista pelaajistaan, mutta esimerkiksi B-juniori-ikäisiä pelaajia he eivät voi käyttää. En kuitenkaan usko, että Allianssi alkaa millään tavalla pelleilemään pelaajalistojen kanssa.

Lundström vastaa lisenssihakemuksissa henkilöstö- ja hallintoasioista. Hän kertoi maanantaina käyneensä jo muutamia hakemuksia läpi.

- Niissä on ollut pieniä epätarkkuuksia, mutta sitä varten tämä aika on. Olen pyytänyt heitä tarkentamaan näitä kohtia.

Liiga pelattaneen 14 joukkueella

Lisenssikomitea ratkaisee 30. päivä tammikuuta liigalisenssien kohtalon. Jos joku seura ei täytä ehtoja, seura voidaan sulkea liigan ulkopuolelle. Siinä tilanteessa Palloliiton liittohallituksen täytyy päättää, täydennetäänkö liigaa vai pelataanko tuleva kausi 13 joukkueella.

Liittohallitus kokoontuu 31. tammikuuta. Lupa neljälle liigan ulkopuoliselle joukkueelle liigalisenssin hakuun antaa ymmärtää, että tulevalla kaudella pääsarjassa pelaa 14 joukkuetta.

STT-LK
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 635 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309