ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 tammikuu 2006 02:00

RoPS aloitti Ikäläisen komennossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloitti joukkueharjoittelun uuden päävalmentajan Jukka Ikäläisen komennossa maanantai-iltana. Ensimmäiseen harjoitukseen Ounashallissa kirmasi 15 pelaajaa, joista iso osa nuoria. Heitä Ikäläinen katsastaa lähiajat.

3157567.jpg

RoPSin vuosi alkaa sikäli sekavissa tunnelmissa, että joukkuetta ei ole kyetty rakentamaan syksyn jäljiltä. Seuralla on 10 sopimuspelaajaa, mutta yhtään varsinaista pelaajahankintaa ei ole tehty.

- Kynnyksenä on yksinkertaisesti se, että tulevan kauden sarjataso on yhä auki. Tällä erää olemme tukevasti ykkösdivarijoukkue, mutta mikä on tilanne ensi viikolla, kun Jalkapalloliiga saa liigalisenssit käsiteltäväkseen 15.1. mennessä, pohti RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Liiga otti yhteyttä RoPSiin

Kuumin peruna on liigajoukkueen statuksella toistaiseksi olevan AC Allianssin kohtalo. Joukkueen rahoitusta on kyhätty pikavauhdilla, mutta urakan onnistuminen on kyseenalaista. Mikäli Allianssi ei liigalisenssiä saa, täydennystä voidaan hakea liigakarsinnan häviäjästä Rovaniemen Palloseurasta.

Kuumin peruna on liigajoukkueen statuksella toistaiseksi olevan AC Allianssin kohtalo. Joukkueen rahoitusta on kyhätty pikavauhdilla, mutta urakan onnistuminen on kyseenalaista. Mikäli Allianssi ei liigalisenssiä saa, täydennystä voidaan hakea liigakarsinnan häviäjästä Rovaniemen Palloseurasta.

Liigasta oltiin maanantaina ensi kerran yhteydessä RoPSiin. Toimitusjohtaja Jan Wallden oli lähinnä kertonut lisenssikäsittelyn aikataulusta ja kysellyt RoPSin tilanteesta.

- Jatkossa liiga on meihin yhteydessä jos aihetta antaa, totesi Kiistala.

Seisova tilanne haittaa kaikkea

RoPSissa liigalisenssikomitean päätöksiä toivotaan pikaisesti, jotta asioita voidaan viedä eteenpäin. Seisova tilanne haittaa valmistautumista myös Ykköseen.

- Uusiin pelaajiin on oltu yhteydessä koko ajan, mutta ratkaisujen tekeminen on yhtä vaikeaa heille kuin meille, kun sarjataso on epävarma, Kiistala myönsi.

Yhden ratkaisun RoPS on tehnyt, vaikka sille liigapestiä tarjottaisiin.

Joukkue ei lähde mukaan liigacupiin.

- Siihen ei näin lyhyellä varoitusajalla olisi edellytyksiä. Tästä palaveroitiin päävalmentaja Ikäläisen kanssa ja päädyttiin ratkaisuun, että harjoitusottelut haetaan lähempää, Kiistala kertoi.

Joka tapauksessa RoPSin nimi on tulevan kauden divarijoukkueiden listalla. Ykkönen alkaa liigan tavoin jo huhtikuun puolella. Ensimmäinen kierros pelataan lauantaina 29.4. ja viimeinen 21.10. Syy varhaiseen aloitukseen ja kauden venymiseen toisesta päässä on kolmen viikon MM-kisatauolla kesäkuussa. Samanlainen tauko on myös liigassa.

Ykköseen ovat määräaikaan mennessä ilmoittautuneet Atlantis FC Helsinki (Atlantis), FC Hämeenlinna, FC Viikingit Helsinki, IFK Vasa (VIFK), JP-seura Rakuunat Lappeenranta, Jippo Joensuu, KPV:n juniorit Kokkola (KPV), Mikkelin Palloilijat, Oulun edustusjalkapallo (AC Oulu), Pallokerho -35 Helsinki (PK-35), Rovaniemen Palloseura, Talenttiklubi Helsinki (Klubi04), Tampereen Peli-Pojat-70 (PP-70), Tornion Pallo-47.

Kari Pyykkö
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 833 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309