ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 21 lokakuu 2005 03:00

Palloseura joka tapauksessa liigaan, mutta Rovaniemi vai Vaasa?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliigakarsintojen toinen osaottelu pelataan huomenna Rovaniemellä. Ottelussa on vielä reilusti panosta, sillä VPS:n ja RoPSin ensimmäinen osaottelu Vaasassa päättyi maalittomaan.

476311
RoPSin valmentaja Matti Vikman ei aio tehdä isoja taktisia muutoksia ratkaisuotteluun.
Kaikki on vielä auki, mutta eräs seikka tulee huomioida.

Eurocup-säännöillä pelattavassa ottelusarjassa vierasmaalilla tai -maaleilla on karsinnoissa suuri merkitys. Jos Rovaniemen peli päättyy 1-1, nousee Vaasan Palloseura Veikkausliigaan vierasmaalinsa ansiosta. RoPSilta jäi vierasmaali Vaasassa tekemättä.

- Vierasmaalin merkitys on toki tärkeä, se tiedetään, mutta ei tässä tasapeliä lähdetä hakemaan, RoPSin valmentaja Matti Vikman sanoo.

Lauantain otteluun RoPSin kokoonpanoon tulee muutoksia ainakin Dejan Godarin verran.

Godar sai keskiviikon pelissä korttitilinsä täyteen ja on pois RoPS-vahvuudesta.

- Matti Kilpelän pelaaminen ei ole vielä varmaa, mutta Ville Syväjärvi on mukana. Pitää miettiä miten ja kuka Godarin korvaa, Vikman sanoo.

Syväjärvi oli pois Vaasan pelistä migreenitapauksen vuoksi.

Hyökkäävämpi pelityyli

Vikmanin mukaan RoPSin pelityyli Vaasan vierasotteluun verrattuna tulee olemaan hyökkäävämpi.

- Sen lisäksi pitää olla ainakin aavistuksen verran virkeämpi ykkös- ja kakkospalloilla. Niissä aristeltiin Vaasassa liikaa.

Muutoin isompia taktisia muutoksia tai jippoja ei Vikmanin mukaan lauantain otteluun ole tulossa.

- Vaasa on hyvä nimenomaan joukkueena. Näissä peleissä ratkaisee tahto ja sitä löytyy varmasti molemmilta joukkueilta.

Vaasassa oli yli 3 700 katsojaa ja hieno tunnelma pelata, joten Rovaniemellekin toivoisi reilusti katsojia. Se virittää entistä kovempaan taisteluun, Vikman lupailee.

- Jospa katsoja toisivat potkua RoPSin maalintekoon. Viime maalista on sen verran aikaa, että maalittomuus ei ole enää apinana selässä vaan gorillana persuksissa, Vikman nauraa.

RoPS saapui Vaasasta vasta torstaina aamuyöstä ja pitikin harjoituksista vapaata torstaina. Joukkue harjoittelee ja viimeistelee tänään huomiseen koitokseen.

Poropojat helppoa riistaa raitapaidoille?

Yllämainitulla otsikolla mainostettiin VPS:n ja RoPSin Vaasan ottelua VPS:n kotisivuilla. VPS:n valmentaja Jari Pyykölä tuo joukkonsa Rovaniemelle luottavaisin mielin, mutta tunnustaa, että Rovaniemi on paha paikka.

- Vaasassa RoPS ei onnistunut kovin vahvasti hyökkäyspäässä, mutta tiedän että RoPSin hyökkäyksessä on potentiaalia ja se pelaa varmasti hyökkäävämmin kotona, Pyykölä miettii.

RoPSin puolustus maalivahtia myöten on Pyykölän mukaan kuitenkin RoPSin paras ase.

- Vaikka emme keskiviikkona maalia saaneet aikaiseksi, olen peliin tyytyväinen ja joukkue sai roimasti itseluottamusta keskiviikon pelistä. Jos saamme avausmaalin, lisää se ehkä RoPSin paineita, Pyykölä muistuttaa vierasmaalin merkityksestä.

Pyykölän mukaan VPS harjoittelee Vaasassa tänään aamulla ja joukkue saapuu Rovaniemelle perjantai-illan aikana.

Veikkausliigan liigakarsintojen toinen osaottelu RoPS - VPS keskuskentällä huomenna klo 14.

RoPS: 1 Jani Viander (mv), 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Hurme Jarkko, 7 Mahlakaarto Janne, 9 Saileti Zeddy, 10 Godar Dejan, 11 Majava Juha, 12 Söderlund Ristopekka, 15 Bogesic Zoran, 16 Syväjärvi Ville, 17 Kutila Matti, 18 Peura Antti, 21 Ylipaavalniemi Ville, 22 Avdija Lulezim, 24 Turpeenniemi Janne, 29 Srdjan Ladic. Valmentajat: Matti Vikman, Olavi Tammimies, Jouko Kiistala.

VPS: 1 Joakim Frantz (mv), 2 Mathias Kullström, 3 Ville Koskimaa, 4 Tomas Nygård, 6 Jan Westermark, 7 Jani Uotinen, 8 Mikko Ylihärsilä, 9 Ville Priha, 10 Rami Louke, 11 Toni Hahto, 14 Jens Nygård, 15 Pekka Liukkonen, 16 Jyrki Saranpää, 17 Miika Ekström, 19 Antti Puikkonen, 20 Jonas Britschgi, 23 Jyri Hietaharju, 25 Jonas Lind, 26 Tommi Rantamäki, 30 Matti Santahuhta, 35 Peter Kauppi mv. Päävalmentaja: Jari Pyykölä, kakkosvalmentaja/joukkueenjohtaja Leo Tuisku.

Jarno Lakkala
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1661 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309