ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 29 elokuu 2005 03:00

RoPSille maali ainoasta tilanteesta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kokoonpanoaan melkoisesti uusinut Rovaniemen Palloseura hävisi tuiki tärkeän liigakamppailun sunnuntaina Kuopion Palloseuralle. Kotijoukkue käänsi keskuskentän tekonurmella pelatun ottelun viimeisen 10 minuutin aikana edukseen 2-1 (0-0).

660621
Adrian Pelka osoittautui vahvistukseksi RoPSille.
KuPS:n tilannetta sarjan tiiviissä häntäpäässä helpottivat hyökkääjät Kalle Parviainen ja Miikka Oinonen, jotka viimeistelivät joukkueen maalit neljässä minuutissa ottelun lopussa. Parviainen ampui Jussi Heikelän syötöstä 1-0 ja Oinonen Pietari Holopaisen esityöstä toisen osuman.

RoPS sai kavennuksen hieman ennen loppuvihellystä. Maalin viimeisteli Lulezim Avdija, jolle osuma oli uran ensimmäinen Suomen liigassa. Kosovolaisen maalin pohjustivat Juha Majava sekä hyvän viimeisen syötön tarjoillut bulgaarikärki Spas Gigov.

Muutoin RoPSin tekopaikan olivat kortilla. Laukauksia kohti KuPSin maalia kirjattiin tasan yksi, Avdijan maali.

- Ykkös- ja kakkospallot ratkaisivat tämän kamppailun. KuPS halusi enemmän maalia ja teki ne myös, kommentoi RoPSin valmentaja Matti Vikman.

Pelka osoittautui vahvistukseksi

Vikmania ei tosin käynyt kateeksi joukkueen kokoamisvaihe Kuopioon, sillä pelikiellot ja loukkaantumiset kavensivat RoPSin materiaalia rajusti. Uusia pelaajia ehdittiin hankkia tappiollisen cup-ottelun jälkeen kaksi. Kuopion ottelun avauksessa olikin peräti seitsemän vierastyöläistä.

- Nyt olivat käytössä kaikki pelaajat, jotka porukkaan ehdittiin saada, Vikman totesi.

Saksalainen Adrian Pelka osoittautui heti hyvän luokan hankinnaksi. Pelka pelasi puolustavan keskikenttämiehen paikalla. Dejan Godar oli pudotettu liberoksi.

- Pelka on meille tärkeä mies loppukaudella. Godar puolestaan onnistui liberona ihan mallikkaasti, Vikman summasi.

Pellegrin Garcia suoraan aloitukseen

Varsinainen yllätyspelaaja RoPSin kokoonpanossa oli 26-vuotias uruguaylainen Cesar Pellegrin Garcia, joka ilmestyi pitkän lennon päätteeksi sunnuntaina Espanjasta Kuopioon ja suoraan aloitukseen. Italian ja Uruguayn passin omaava Pellegrin Garcia pelasi vasemman laitalinkin paikkaa, mutta vasenjalkainen peluri pystyy pelaamaan myös vasempana pakkina.

- Hänestä ei saanut vielä täyttä kuvaa, mutta virheitä mies ei tehnyt ja syötöt menivät omille, arvioi Matti Vikman 173-senttistä pelaajaa.

Pellegrin Garcia on kuulunut Uruguayn nuorten maajoukkueiden vahvuuteen kolmessa ikäluokassa. Pelilupa hänelle varmistui vasta lauantaiaamuna.

RoPSin paras pelaaja Kuopiossa oli jälleen maalivahti Jani Viander, joka piti torjunnoillaan vieraat hyvin pelissä varsinkin avausjaksolla.

Vesa Inkeröinen oli RoPSin kolmas liigakasteen saanut pelaaja Kuopiossa. Santa Clausista RoPSiin loppukaudeksi siirtynyt Inkeröinen pelasi viimeiset puoli tuntia Janne Turpeenniemen tilalla ja onnistui kelvollisesti keskikentällä. Inkeröisen ykköslaji on viime vuodet ollut jääkiekko, jota hän on pelannut Tampereella. Nyt hän on pyrkimässä Rovaniemen Kiekon vahvuuteen.

Turpeenniemi pääsi kentällä jo avausjakson alkuvaiheessa, kun Matti Kilpelä sai aivotärähdyksen.

Liigakarsijan paikalla jumittunut RoPS jatkaa vierasturnetta torstaina Myllykosken Pallon vieraana Anjalankoskella. Tuohon kamppailuun joukkueeseen liittyy myös pelikiellossa ollut Zeddy Saileti. (KP)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1240 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309