ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 elokuu 2005 03:00

RoPSin puolustaja Jarkko Hurme Udinesen leirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran 19-vuotias laitapuolustaja Jarkko Hurme on saanut mielenkiintoisen kutsun. Hurme tilattiin viikon testileirille Italiaan. Tilaajana oli Udinese, viime kaudella peräti neljänneksi serie A:ssa sijoittunut huippuseura.

759118 Maanantaina Italiaan matkustaneelle Hurmeelle kutsu oli mieluisa yllätys, vaikka sitä vähän osasi ounastella.

- Puhuin asiasta italialaisen jalkapalloagentin kanssa ja nyt ollaan täällä, raportoi Hurme Italiasta.

Hurme ei päätynyt aivan outoon seuraan, sillä samalla leirillä hikoilee myös Jarosta seuraan peräti viiden vuoden sopimuksella hankittu 18-vuotias Roman Eremenko.

- Meillä ainoa ero on se, että ”Romalla” on sopimus tänne ja minulla ei, Hurme naurahti.

”Tällainen leiri on näytön paikka”

Hurmeen testileirin järjesti sama agentti, joka oli pitkälle myös Eremenkon siirron takana. Hurmeelle on RoPSin kanssa voimassa kahden vuoden sopimus, josta meneillään on ensimmäinen vuosi.

Mistään sopimuksesta Udineseen Hurme ei puhu.

- Tällainen leiri on aina näytön paikka, joten ei auta kuin pyrkiä tekemään mahdollisimman hyviä suorituksia. Jos olen seuralle tarpeellinen jätkä, niin siihen on sitten RoPSillakin sanansa sanottavana, Hurme totesi.

Hän on harjoitellut Udinesen reservijoukkueen mukana ”jossakin vuorilla”, kuten Hurme totesi.

- Tähän asti on pääasiassa vedetty harjoituksia, sillä täällä on meneillään perusharjoituskauden toinen osa. Ei tämä mitään yliraskasta urakointia ole, vaan pelaamme paljon ja käymme läpi taktisia juttuja. Torstaina ohjelmassa on myös ottelu, Hurme kertoi.

Reservijoukkue on Hurmeen mukaan nuorekas ja pääasiassa italialainen. Kahden suomalaisen ohella ryhmässä on kaksi amerikkalaispelaajaa.

Vaikka Italian liiga käynnistyy vasta kuun lopulla, on Udinesen ykkösmiehistön oltava jo nyt hyvässä vedossa. Joukkue pelasi myöhään eilen illalla mestareiden liigan 3. kierroksen karsinnan ensimmäisen ottelun Sporting Lissabonin vieraana.

Hurmeen mukaan edustusjoukkue on muuttunut viime kaudesta melkoisesti. Seuran kotisivujen mukaan maisemaa vaihtoi yhdeksän ja tilalle tuli 17 pelaajaa. Tähän joukkoon ei ole nimetty ainakaan vielä Roman Eremenkoa. Serse Cosmin valmentaman joukkueen nimimiehiä ovat mm. argentiinalainen puolustaja Nestor Sensini, Boltonista tullut ranskalainen keskikenttämies Vincent Candela sekä Perugiasta siirtynyt hyökkääjä Saadi Al Gaddafi, joka tunnetaan paremmin Libyan hallitsijan Muammar Gaddafin poikana. Kaikkiaan edustusjoukkueessa on pelaajia kahdeksasta maasta.

Sunnuntaina Makedoniaan

Jarkko Hurme palaa Italiasta Suomeen lauantaina, mutta viipyy Helsingissä vain yön yli. Sunnuntaina hän matkustaa Suomen 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana EM-karsintaotteluun Makedoniaan. Hurme on kuulunut viime ajat Markku Kanervan miehistön vakiokalustoon.

Hurme ei ole Italiassa ensimmäisellä ammattilaisjoukkueen leirillä. Hän on käynyt aiemmin peräti kolme kertaa Englannissa West Hamin leirillä.

- Ajallisesti tämä leiri tuli sopivaan saumaan, kun RoPSin ottelu Turun Palloseuraa vastaan siirrettiin kuukaudella eteenpäin, Hurme totesi.

Hurme on ollut RoPSissa vakiomies oikeana puolustajana. Sähäkkä peluri on saanut paljon aikaan ja ”johtaa” yhtä liigan tilastoa. Hän on saanut varoituskortin kahdeksan kertaa eli enemmän kuin kukaan muu tähän mennessä.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 923 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309