ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 heinäkuu 2005 03:00

Allianssin joutsenlaulu Rovaniemellä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Veikkausliigan tämän viikon ylivoimaisesti mielenkiintoisin ottelu pelataan tänään Rovaniemen keskuskentällä, kun hyvässä vireessä oleva RoPS kohtaa kesän kohujoukkueen AC Allianssin. Vantaalaisseura pelaa veitsi kurkulla, sillä ottelu saattaa olla sen viimeinen esiintyminen Veikkausliigassa.

732861
AC Allianssin Sergei Omelianovitch (vas), Hocine Chebaiki ja Jani Sarajärvi juoksevat maalista riemuitsevaa valmentajaa Thierry Pisteriä kohti sunnuntaina Vantaan Pohjola Stadionilla. Allianssi nousi yliajalla tasoihin TPS:n kanssa Omelianovitchin maalilIa. Tänään oranssipaidat nähdään Rovaniemen keskuskentällä.
Belgialaisomistukseen alkukesästä siirtyneen Allianssin ympärillä vellovat sopuottelu- ja petosepäilyt on käsitelty pitkälti perjantaihin mennessä, jolloin liigalisensseistä päättävä komitea antaa oman tuomionsa lisenssin jatkosta tai eväämisestä.

”Täysillä pelaamaan”

- Meillä ei ole tässä tilanteessa muuta vaihtoehtoa, kuin lähteä täysillä pelaamaan voitosta. Päättäjät päättävät Allianssin liigalisenssin kohtalosta perjantaina, totesi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Mikäli Allianssi menettää lisenssinsä, mitätöidään sen tähän asti pelaamat ottelut ja sarjataulukkoonkin tulee muutoksia. RoPS kävi keväällä pelaamassa Vantaalla 1-1 -tasapelin, joten se piste putoaa laskuista samoin kuin tänään käytävän ottelun mahdolliset pisteet.

Suurimmat kärsijät olisivat FC Haka ja KooTeePee, jotka molemmat menettäisivät voitoilla hankitut kolme pistettä. Esimerkiksi TP-47 hävisi Allianssille, joten sen pistemäärä ei muutu. Kuopion Palloseura ei ole kohdannut vantaalaisia vielä kertaakaan tällä kaudella, joten sen tilanteeseen päätökset eivät vaikuta.

Allianssin mahdollinen katoaminen liigataulukosta tietää myös sitä, ettei liigasta putoa suoraan muita joukkueita. Ykkösen voittaja nousee liigaan ja kakkonen karsii liigassa 13. sijoittuneen kanssa.

- Toivottavasti menetämme perjantaina neljä pistettä, sillä se olisi urheilun voitto. Neljä pistettä on pikkuasia, mitä tämä sotku on aiheuttanut suomalaiselle jalkapallolle, oli Jouko Kiistalan näkemys viime viikkojen sopasta.

Kiistalalla oli vahva näkemys siitä, mihin lopputulokseen lisenssikomitea päätyy. Hänen mielestään todisteet ja ennen kaikkea Uefan tutkimustulokset FC Haka-Allianssi -ottelun vedonlyöntiin liittyen ovat tarpeeksi raskasta aineistoa.

- Pitääkö tässä vielä odottaa jotakin muita tapauksia? Nämä veijarit (belgialaiset) lähtevät pikapuoliin Suomesta, joten se siitä pitkäjänteisestä työstä. Eivät he tänne Suomen jalkapallon takia tulleet, Kiistala täräytti.

Kiistala muistutti, että belgialaisia kaupattiin ensin omistajatahoksi Tampere Unitediin, mutta siellä oltiin kaukaa viisaita ja todettiin että ”ei kiitos”.

Valmentaja haussa - ensi kaudeksi

RoPSin nimi on kytketty viime aikoina Allianssiin lähinnä belgialaisten tieltä potkut saaneen päävalmentajan Ari Tiittasen kautta. Kiistala myöntää yhteyden Tiittaseen, mutta ”ei hän ainoa suomalaisvalmentaja ole”. Esillä on ollut myös ulkomaalaisia vaihtoehtoja.

- Valmentaja-asian eteen tehdään koko ajan töitä, mutta nyt siihen on aikaa paneutua. Olemme puntaroineet asiaa ja miettineet lähinnä sitä, onko tähän saumaan mieltä ottaa heti kolmas valmentaja. Näkemys on juuri nyt sellainen, että haemme valmentajaa ensi kaudeksi, Kiistala kertoi.

RoPSin ja Allianssin ottelu alkaa tänään klo 19.

RoPS: 1 Jani Viander (mv), 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Jarkko Hurme, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Juha Majava, 12 Risto-Pekka Söderlund, 15 Zoran Bogesic, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 22 Lulezim Avdija, 24 Janne Turpeenniemi, 25 Chilufya George, 26 Spas Gigov.

Valmentajat: Matti Vikman, Olavi Tammimies, Jouko Kiistala.

AC Allianssi: 1 Henri Sillanpää, 2 Mustapha Doual, 4 Jarno Tuunainen, 5 Mathias Lindström, 6 Jon Poulsen, 7 Mikko Simula, 8 Timo Marjamaa, 9 Justus Vajanne, 10 Sergei Omelianovitch, Tony Kaukomaa, 13 Jani Sarajärvi, 14 Chris Cleaver, 15 Dritan Stafsula, 16 Heikki Pulkkinen, 17 Jarkko Vähäsarja, 21 Tomi Maanoja, 22 Risto Ojanen, 23 Kristian Kojola, 24 Jean-Pierre La Placa, 25 Hochine Chebaiki, 26 Kasim Yildiz, 29 Gregory Goffin, 30 Juska Savolainen.

Valmentajat: Thierry Pister, Markku Palmroos.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1191 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309