ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 heinäkuu 2005 03:00

Lapin jalkapalloherruus pelissä tänään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tornion Pallo-47 on viime vuosina ollut Lapin läänin jalkapalloilun ykkösjoukkue. Rovaniemen Palloseura on yleensä joutunut taipumaan keskinäisissä otteluissa ja sarjataulukossa katsellut torniolaisten kantapäitä.

  Sunnuntain liigaotteluun Pohjan Stadionille RoPS lähtee kuitenkin ennakkosuosikkina. Joukkue on valmentajavaihdoksen jälkeen voittanut kaksi liigaottelua ja edellisessä ottelussa RoPS venyi viime sekunneilla tasapeliin FC Lahtea vastaan. Selvää kuitenkin on, että TP-47 ei Lapin herruutta helpolla luovuta.

- Siinä ei sarjataulukko paljon paina, kun TP-47 ja RoPS kohtaavat. Sykettä riittää ja pelaajia ei tarvitse erikseen motivoida, sillä jokainen tietää mistä on kysymys. Pohjois-Suomen jalkapallovaltikasta, TP-47:n manageri-valmentaja Kari Vaalto toteaa jämäkästi.

Torniolla kotivoitto vielä ottamatta

Viime kaudella hyvin kotikentällä pelannut TP ei ole tällä kaudella voittanut vielä yhtään kotiottelua.

- Emme ole pelanneet huonosti, mutta tuloksiin emme tietenkään ole tyytyväisiä, varsinkaan kotikentällä. Joukkueen työmoraali on kuitenkin hyvä ja luotamme siihen että hyviä tuloksiakin tulee vielä, Vaalto valaa uskoa.

Vaikka TP-47 ja RoPS ovat rakkaat kiistakumppanit, niin joukkueet myös kunnioittavat toisiaan.

- RoPS on hyvässä kunnossa ja joukkue tulee varmasti itseluottamusta uhkuen Tornioon. Viander on Sillanpään ohella liigan parhaimpia maalivahteja, vanha herra Saileti on hyvässä iskussa ja uusi bulgarialainen sekä Chilufya ovat tuoneet lisää vahvuutta, kehuu Vaalto sunnuntain vastustajaa.

Vaikka TP-47 ei ole sarjaottelussa 2000-luvulla RoPS:lle hävinnyt, ovat ottelut olleet äärimmäisen tasaisia.

Hurme, Kuusela ja Godar syrjässä

Mika Lumijärven tilalle RoPS:n valmentajaksi tullut Matti Vikman on tehnyt joukkueen peräsimessä hyvää tulosta.

- Tällä hetkellä mieli joukkueessa on korkealla ja tunnelma positiivinen. Helppo lähteä TP-47 -peliin, kun kaksi voittoa ja tasapeli on takana, Vikman sanoo ja on iloinen varsinkin joukkueensa puolustuspelaamisen toimivuudesta.

RoPS onkin Vikmanin alaisuudessa päästänyt vain yhden maalin. Valitettavasti laitapuolustajat Jarkko Hurme (pelikielto) ja Panu Kuusela (loukkaantuminen) ovat sivussa sunnuntain ottelusta. Myös viime aikoina piristynyt Dejan Godar on pelikiellon vuoksi poissa.

- Joukkueen ryhmitystä ei tarvitse poissaolojen vuoksi vaihtaa. Hyviä ukkoja löytyy tilalle, Vikman toteaa.

”Historia on historiaa”

Juha Majava palannee suoraan avauskokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Uudet pelaajat, George Chilufya ja Spas Gigov, saavat Vikmanilta kehuja.

- George on meille tuttu pelaaja ja hän on ollut hyvä heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Spas on aivan hyvä kaveri ja olen ollut tyytyväinen hänen esityksiinsä.

Vikmania ei paina se, että RoPS ei ole seitsemässä edellisessä sarjaottelussa onnistunut voittamaan torniolaisia.

- Historia on historiaa. Joka peliä lähdetään voittamaan ja hyvän suorituksen kautta se palkintokin tulee. Jos vastustaja sitten tekee vielä paremman suorituksen, niin sille ei voi mitään.

Isteri palaa pelikiellosta

TP-47 pääsee käytännössä parhaalla kokoonpanollaan tärkeään Lapin hegemoniaotteluun, sillä poissa loukkaantumisten takia ovat vain Mika Lähderinne ja Pekka Räisänen. Jaakko Isteri palaa kokoonpanoon KuPS-ottelussa kärsimänsä pelikiellon jälkeen. Palaako avauskokoonpanoon, se on eri asia. Myös koko kauden sivussa ollut Tarmo Koivuranta on tekemässä paluuta liigakentille.

TP-47:n uudet pelaajat, Marc Ndikumade, David Williamson ja Jari Hasa, ovat Vaallon mukaan päässeet hyvin sisään joukkueeseen.

- Uudet pelaajat ovat tehneet hyvin harjoituksissa töitä ja he ovat tuoneet joukkueeseen kilpailua pelipaikoista ja vaihtoehtoja. Uskon, että heistä kaikista on apua loppukauden peleissä.

Ottelu alkaa Pohjan stadionilla klo 19.

Ennakoidut aloituskokoonpanot:

TP-47: Henriksson; Dean, Ikäläinen, Hakala, Hiukka (c); Tenkula, Hakasalo, Williamson, Kainu; Ndikumade; Hasa.

RoPS: Viander; Majava, Jalava (c), Paija, Syväjärvi; Avdija, Chilufya, Mahlakaarto, Bogesic; Saileti; Gigov.

Tapani Juusola
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 645 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309