ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 kesäkuu 2005 03:00

RoPS nihkeästi jatkoon cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran maalintekopulmat jatkuivat myös Suomen cupin 5. kierroksen vierasottelussa Oulun Luistinseuraa vastaan. Ykkösen häntäkastiin kuuluva kotijoukkue kaatui saappaat jalassa ja RoPS vei jatkopaikan nihkein lukemin 0-1 (0-0).

 

- Se tuli mitä tarvittiin, RoPS:n kakkosvalmentaja Olavi Tammimies summasi reissun saldoa.

RoPS oli varsinkin avausjaksolla kentän herra, mutta maalintekoyritykset menivät hyvistäkin paikoista joko yli, ohi tai OLS:n viimeisenä lukkona torjuneen Sami Mäkipörhölän käsiin.

Toisella jaksolla ottelu tasoittui RoPS:n puskiessa myötätuuleen. Ainoa osuma merkittiin OLS:n omaksi maaliksi, kun Markus Paijan ja Ville Ylipaavalniemen esityöstä vastapalloon ampumaan päässeen Zeddy Sailetin laukaus meni oululaispuolustajan jalasta ohi siihen asti nollan pitäneen Mäkipörhölän.

- Se oli työvoitto. Maalin jälkeen keskityimme rauhoittamaan peliä, Tammimies sanoi ja kiitteli avausjakson pelillistä antia.

- Vaikka jäätiin nollille, tilanteita pystyttiin luomaan kiitettävästi. Toisella pelimme ei ollut samaa tasoa.

RoPS joutui Castrenin kentälle siipirikkona, kun riveistä puuttuivat Raphael Edereho, Lulezim Avdija, Dejan Godar ja Janne Mahlakaarto. Toisella jaksolla Petri Jalava, Matti Kilpelä ja Ville Syväjärvi joutuivat vaivaisina sivuun. Näin tositoimiin pääsivät lopulta kaikki mukana olleet vaihtomiehet kakkosmaalivahti Risto-Pekka Söderlundia lukuun ottamatta.

- Jos jotain hyvää tilanteesta hakee, niin juniorit saivat laajalla rintamalla peliaikaa, Tammimies sanoi.

Sambiasta RoPS:n avuksi tullut George Chilufya ei ollut vahvuudessa vielä Oulussa.

- Mies tuli keskiviikkona ja oli kaiken matkustamisen jälkeen sen verran väsynyt, että peluuttamisessa ei olisi ollut mitään järkeä, Tammimies kertoi.

Zeddy Saileti palkittiin RoPS:n parhaana. Eväitä oli useampaankin osumaan, mutta viimeistely ei hänelläkään sujunut. Alakerta pelasi tilanteet varmasti ja Juha Majava ehti pakin paikaltaan tukemaan näkyvästi myös hyökkäyksiä. OLS:n ykkösmies oli maalivahti Mäkipörhölä.

Muutaman muunkin liigajoukkueen jatkopaikka meni torstain cupkierroksella tiukoille, mutta lopulta kaikki 11 tulessa ollutta pääsarjaryhmää selvisivät alemmissa sarjoissa pelaavista vastustajistaan. RoPS:n ohella maalin voittoihin saivat tyytyä AC Allianssi Panttereita vastaan ja KuPS Kokkolan Palloveikkojen vieraana.

Komeimman maalintekoharjoituksen piti Jaro, joka murskasi Nykarleby IK:n lukemin 9-0.

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1121 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309