ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 kesäkuu 2005 03:00

Hurme sopeutunut hyvin Rovaniemelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jarkko Hurme (19) siirtyi täksi kaudeksi Rovaniemen Palloseuraan AC Oulusta. Oulun Luistinseurassa jalkapallon alkeet oppinut Hurme kertoo, että sopeutuminen uuteen kaupunkiin ja uusiin pelikavereihin on onnistunut hyvin.

011588
Jarkko Hurmeen tulevaisuuden tavoitteena on pelata ulkomailla.
- Eipä olisi sopeutuminen voinut helpompaa olla. Esimerkiksi asuminen on järjestetty siten, että pelaajat asuvat samassa talossa ja kun vielä kaikkien kanssa tulee hyvin toimeenkin, niin ei voi valittaa. Paremmin en olisi voinut sopeutua, oikeana laitapuolustajana pelaava Hurme kertoo.

Jarkko Hurmeen kaltaiselle pelimiehelle olisi ollut muitakin ottajia kuin RoPS, mutta napapiirin ylpeys onnistui oululaisen riveihinsä hankkimaan. Syytkin ovat selvät.

- Olin kuullut paljon hyvää tästä seurasta, tänne oli helppo tulla. Myös se, että RoPS ei ole ihan sellainen kärkijoukkue, joka taistelee joka vuosi mitaleista, auttoi valinnassa. Nimittäin nyt pääsee jokaisessa pelissä kentälle tekemään jotain ja se takaa myös hyvät mahdollisuudet kehittyä.

- Suomesta oli pari muutakin pääsarjajoukkuetta kiinnostuneita, mutta keskustelut niiden kanssa eivät edenneet kovin pitkälle. RoPS oli hyvä valinta, lisää Valkeakosken Hakankin kanssa harjoitellut Hurme.

Tulevaisuudessa ulkomaille?

Monien muiden lupaavien jalkapalloilijoiden tavoin myös Jarkko Hurmeen tavoitteet ovat korkealla.

- Tulevaisuuden tavoitteenani on pelata jossakin muualla kuin Suomessa. Eli johonkin ulkomaille pitäisi päästä.

Euroopan suurseuroihin on vielä matkaa, mutta suomalaiset liigaseurat ovat hyvä paikka kehittyä. Tällä kaudella Hurmeen tavoitteena onkin saada paljon peliaikaa ja vastuuta RoPS:ssa.

- Kun saa pelata, niin myös kehittyy ja tulee tietynlaista varmuutta pelaamiseen.

Hurme kertoo, että jalkapallon saloja ei tarvitse aina opetella Euroopan mahtiseurojen pelaajilta - myös oman joukkueen pelaajilta voi oppia kaikenlaista.

- Oulussa hyvä esimerkki oli Marko Koivuranta, häneltä pystyi oppimaan kaikenlaisia pikkujuttuja. Ja täällä Rovaniemellä on kanssa monia pelaajia, joilta voi oppia. Esimerkkeinä nyt (Jani) Viander, (Dejan) Godar ja (Janne) Mahlakaarto.

Se, mihin Hurme Vianderilta ja kumppaneilta neuvoja tarvitsee, on hänelle selvää.

- Sijoittuminen on välillä ollut pieni ongelma ja sitten liian innokas juokseminen ympäri kenttää. Ja onhan niitä muitakin heikkouksia tietysti pitkä lista, mutta nuo nyt tulivat tässä ensimmäiseksi mieleen, Hurme heittää hyväntuulisesti.

- Vahvuuksiani puolestaan ovat sellaiset ominaisuudet, joita nykyajan puolustajalta vaaditaan. Eli osaan pelata palloa eteenpäin ihan hyvin, ennenhän pelasinkin hyökkääjänä. Sitten nopeus ja oikea jalka ovat muita vahvuuksia.

Vaikea alkukausi

RoPS:n alkukausi ei ole mennyt täysin odotuksien mukaisesti. Sarjataulukossa toiseksi viimeisenä majaileva RoPS on vain pisteen edellä Pietarsaaren Jaroa, mutta Jarkko Hurme ennustaa loppukaudelle parempia tuloksia.

- Kauden alussa meillä oli aika vaikea vieraspeliputki, pisteitä tulee jatkossa varmasti alkukautta paremmin, sanoo Hurme ja viittaa alkukauden vieraspeleihin IFK Mariehamnia, AC Allianssia ja FC Lahtea vastaan.

- Viimeistely on ollut meille pieni ongelma. Puolustus on toiminut ihan ok, vaikkei sitä tilastoista huomaakaan, Hurme lisää naureskellen.

Tilastoista ei tukea Hurmeen näkemykselle löydykään: RoPS on tehnyt tällä kaudella seitsemän maalia, vähemmän maaleja ovat tehneet TP-47, TPS ja Jaro. Omiin on RoPS:lla kolissut kuluvan kauden aikana 15 kertaa, mikä on pääsarjajoukkueista toiseksi eniten Kuopion Palloseuran jälkeen.

Hurme odottaa myös itseltään parempia otteita loppukaudelle.

- Aika tasapaksua peliä on minulta ollut. Ei suuria ailahduksia, mutta parempaankin pystyisi. Ihan vielä ei ole kaikki palaset loksahtaneet kohdilleen.

- Osasyy on varmasti se, että tämä on minulle uusi sarjataso.

Jos Hurmeen ennustajan taitoihin on luottamista, niin kauden ensimmäistä voittoa ei tarvitse enää kauaa odotella.

- RoPS voittaa seuraavassa ottelussa Mypan 2-1. Ensimmäisen maalin tekee Antti Peura ja toisen Petri Jalava, joka on noussut kulmapotkussa ylös.

Pekka Värre
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 557 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309