ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 touko 2005 03:00

”Sunnuntai näyttää mihin päin juna lähtee menemään”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Olemme RoPSin kanssa aika lailla samanlaisissa lähtökuopissa. Sunnuntaina katsotaan, mihin päin juna lähtee menemään, mittaili Tornion Pallo-47:n manageri Kari Vaalto kauden ensimmäistä jalkapallon Lapin ”derbyä”, joka potkitaan Rovaniemen keskuskentällä.

552767
RoPSin päävalmentaja Mika Lumijärvi piti harjoitusviikon aluksi tiukan puhuttelun omilleen. Läheskään kaikkien pelaajien otteet eivät ole valmentajaa vakuuttaneet. Hän lupasikin sunnuntaiksi miehistövaihdoksia.
Tuttua uhoa ei ole nyt kuultavissa Vaallon saatikka Rovaniemen Palloseuran valmentaja Mika Lumijärven puheissa. Kauden startti on ollut molemmille nihkeä ja ”elvistelyn” aiheet ovat vielä vähissä. Torniolaisilla on viidestä ottelusta kolme ja RoPSilla kaksi liigapistettä.

- Meillä on kauden ensimmäisen voiton aika ja se pitää myös saada. Tasapelit eivät vie näin tasaisessa sarjassa eteenpäin. Jatkamme siitä, mihin Haka-ottelussa jäätiin, tuumi Mika Lumijärvi.

RoPSin viikko alkoi puhuttelulla

RoPS-luotsi aloitti harjoitusviikon tiukalla puhuttelulla. Inter-ottelun tapahtumissa Turussa riitti jälkipyykkiin aineksia.

- Pelitapaan ja -järjestykseen on tulossa muutoksia. Onneksi Panu Kuusela palaa sairaslistalla puolustukseen, joten taas päästään lähemmäksi ajateltua permanenttia. Molemmat joukkueet lähtevät luultavasti tarkan puolustamisen kautta liikkeelle, Lumijärvi arveli.

Maalinteko on tökkinyt molemmilla vieraspelipainotteisella alkukaudella. RoPS on onnistunut neljästi ja TP-47 vain kahdesti.

- Meidän ongelmana on ollut se, että varsinaiset hyökkääjät eivät ole kyenneet tekemään vielä maaliakaan, Lumijärvi totesi.

- Koko joukkueen hyökkäyspeli on meilläkin ollut tehotonta. Nyt on alkanut pallo poltella, kun onnistumisia ei ole tullut, Vaalto myönsi.

Vaalto kyllästynyt Huusko-keskusteluun

Vaalto on saanut kuulla kyllästymiseen asti, kuinka tilanne oli toinen, kun Keijo Huusko kuului seuran hyökkäysrivistöön.

- Siitä on tyhjä puhua enää mitään. Nyt mennään näillä palikoilla. Kieltämättä hyökkääjien hankinta meni turhan lähelle sarjan alkua, viittasi Vaalto brittien Kyle Pattersonin ja Anton Smithin sekä valkovenäläisen Valeri Tsyganenkan hankintaan.

Vaallon mukaan kuilu voitetun ja hävityn ottelun välillä on ollut liian iso. Asiasta puhuttiin tiukkaan sävyyn, kun TP hävisi viime sunnuntain kotiottelunsa IFK Maarianhaminalle.

- Postiviista tähän mennessä on pitkään odotetun vierasvoiton saaminen (Kotkassa), mutta kotona olemme hävinneet kaksi tasaista peliä. Pohjan stadion on kuitenkin se lentokenttä, jolla tällä ryhmällä pitää pärjätä. Onneksi kausi on vielä alkumetreillä.

TP vuokrasi muutaman pelaajan Oulun ja Kemi seuroihin, mutta sunnuntaiksi kokoonpanoon palaa ainakin laituri Tommy Torvikoski, joka pelasi kaksi ottelua PS Kemin riveissä.

Tornion kannattajia armeija Rovaniemelle

Fakta Lapin ”derbyn” alla on kuitenkin, ettei RoPS ole kyennyt voittamaan torniolaisia sarjaottelussa moneen vuoteen. Viime kaudella ainoa voitto irtosi Suomen cupissa. Viimeisin kohtaaminen oli talvella liigacupissa Kemin Junkohallissa ja tuon kohtaamisen TP vei 2-1.

- Nämä ottelut ovat perinteisesti trillereitä, joissa olemme tuloksellisesti olleet hieman niskan päällä. Nytkin peli ratkeaa pitkälle sen mukaan, kenelle pallo pomppii ja kumman puolelle Rouva Fortuna asettuu, Kari Vaalto maalaili.

Torniolaisten avuksi on tulossa muutama linja-autolastillinen joukkueen kannattajia, joten rovaniemeläisten jalkapallojännäreiden on syytä suunnistaa keskuskentälle sunnuntaina klo 19, ettei ainakaan kannustuksen puutteella tarvitse selitellä.


RoPS: 1 Jani Viander (mv), 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Jarkko Hurme, 7 Janne Mahlakaarto, 8 Raphael Edereho, 9 Zeddy Saileti, 11 Juha Majava, 12 Risto-Pekka Söderlund (mv), 16 Ville Syväjärvi, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 19 Pauli Turpeenniemi, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Lulezim Avdija.

Valmentajat: Mika Lumijärvi, Olavi Tammimies.

TP-47: 1 Janne Henriksson (mv), 3 Anatoli Bulgakov, 4 Jukka Hakala, 5 Graig Dean, 6 Anatoli Kaksharov, 7 Kyle Patterson, 8 Mika Lähderinne, 9 Tommy Torvikoski, 10 Jaakko Isteri, 12 Anssi Jaakkola (mv), 13 Valeri Tsyganenka, 15 Jussi Hakasalo, 16 Ville Pekkanen, 17 Pekka Kainu, 18 Timo Peltola, 19 Joonas Ikäläinen, 20 Sakari Hiukka, 21 Anton Smith, 22 Jarno Tenkula, 30 Tapio Sihvonen.

Valmentajat: Kari Vaalto ja Oleg Eprintsev.

Tuomarit: päätuomari Jouni Hyytiä, Kaarina. Avustavat tuomarit Petri Tarkiainen, Keminmaa ja Esa Daavittila, Oulu.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1266 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309