ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 touko 2005 03:00

Pallo pysyy edelleen Jouni Keisun jaloissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin ensimmäisen kerran pääsarjaan nostanut joukkue kunniavieraana.

369459 Jouni Keisu, 51, seurasi kunniavieraana Rovaniemen Palloseuran liigakauden kotiavausta tiistaina keskuskentällä. RoPS oli kutsunut otteluun pelaajat, jotka nostivat seuran ensimmäisen kerran jalkapallon pääsarjatasolle - silloiseen mestaruussarjaan - kauden 1980 päätteeksi.

Takavuosien mestaruussarjapelaaja oli mielissään kutsusta.

- Onhan se mukavaa tavata vanhoja pelikavereita jalkapallon merkeissä, paloesimiehenä työskentelevä Keisu tuumi.

Hän vakuuttaa, että pallo pysyy vielä jaloissa.

- Talvella tuli käytyä kerran viikossa hallissa ikämiesjalkapalloilijoiden treeneissä, Keisu totesi.

Nopea nousu mestaruussarjaan

Keisu muisteli, että tunnelmat olivat 25 vuotta sitten korkealla.

- Pitkä työ palkittiin nousulla mestaruussarjaan. Olihan se mahtava fiilis.

RoPS pelasi 1978 vielä kakkosdivisioonassa, mutta nousi puolalaisen Jerzy Masztalerin komennossa kahden ykkösdivisioonakauden jälkeen pääsarjaan.

- Hommassa oli silloin selvää nostetta. Uskottiin, että kyvyt riittävät pelaamaan ylempänäkin.

- Porukka oli suurimmalta osin ”oman kylän poikia”. Olimme saaneet A-junioreiden SM-hopeaa 1971, joten joukkueen runko oli säilynyt pitkään samana, Keisu selvitti taustoja.

Keisu sai kokea nousun mestaruussarjaan kahdesti, sillä RoPSin ensimmäinen pääsarjakausi 1981 päättyi putoamiseen. RoPS haki vauhtia divarista ja tuli takaisin 1983.

- Se olikin viimeinen kauteni RoPSissa. Sen jälkeen pelasin vielä pari kesää kolmosdivisioonaa Lappi-seurassa, pääasiassa vasempana pakkina kentällä häärinyt Keisu muisteli.

”Nuorille enemmän vastuuta kentällä”

RoPSin otteita edelleen tiiviisti seuraava Keisu harmittelee, että nykyisin lupaavat juniorit ”karkaavat” liian aikaisin muualle.

- Tuntuu, että etelän porukat antavat nuorille pelaajille vastuuta enemmän kuin täällä. Nuori pelaaja ei kehity, jos ei pääse kentälle, Keisu ihmettelee.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin muistutti, että Juha Majavan ja Ville Ylipaavalniemen pääseminen eilisessä ottelussa kentälle toisella puoliajalla oli hyvä asia.

Tämän kauden liigan alkua Keisu pitää yllätyksellisenä.

- Kotka ja Maarianhamina ovat aloittaneet sarjakauden pirteästi. Tosin nousijaporukat ovat ennenkin pärjänneet alkukaudella ja etenkin kotikentällä.

- Meidän ensimmäisessä mestaruussarjaottelussa tuli tosin tyrmäystappio, Keisu naureskeli.

Vävypoika vierasjoukkueessa

Keisu seurasi mielenkiinnolla myös vierasjoukkueen otteita, sillä vävy Mika Nenonen kuului Hakan avauskokoonpanoon. Nenonen aloitti pakkina ja siirtyi toisella puoliskolla kärkeen.

- Mika oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka heille oli kolmekin tarjolla, muutaman sanan ottelun jälkeen lentokentälle kiirehtineen vävynsä kanssa vaihtamaan ehtinyt Keisu kertoi.

RoPSin ensimmäinen kotiottelu jätti Keisulle joukkueesta myönteisen kuvan.

- Lopputulos oli siinä mielessä kotijoukkueelle hyvä, että Haka hallitsi pelillisesti toista jaksoa. RoPS esiintyi kuitenkin kotikentällä myönteisesti ja lupauksia antavasti.

- Loisto-ottelun pelannut maalivahti Jani Viander pelasti pisteen RoPSille. Zeddy Sailetin pelisilmä on säilynyt hyvänä. Myös Raphael Edereho tuntuu päässeen joukkueeseen sisälle, Keisu analysoi.

Jaarli Pirkkiö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 979 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309