ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 touko 2005 03:00

RoPS rikkomaan Hakan nollaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kolme ensimmäistä ottelua vieraskenttiä kiertänyt Rovaniemen Palloseura pääsee vihdoin tänään aloittamaan Jalkapalloliigan kotiottelunsa. Avausvieras on liigan parasta A-ryhmää, sillä FC Haka Valkeakoskelta on hallitseva mestari eikä sen verkkoon ole tehty tällä kaudella vielä maaliakaan.

791460
RoPSin puolustaja Janne Hurme (oik.) ja valmentaja Mika Lumijärvi testasivat maanantaina vielä kevätnurmella olevaa keskuskenttää. Tänään samalla areenalla ratkotaan Jalkapalloliigan pisteitä.
RoPSin alku on ollut tutun makuinen (kolmesta ottelusta yksi tasapeli), joten kotiottelut ovat jälleen isossa roolissa. Vuosi sitten Haka oli vastaavassa tilanteessa tyly vieras viemällä pisteet 1-3.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi vakuuttaa, että joukkueessa on enemmän potentiaalia kuin ensimmäiset tulokset kertovat. Hyppääminen keinonurmen ja luonnonnurmen välillä on kevään tuttu murhe, josta ollaan vähitellen pääsemässä eroon. RoPS harjoitteli eilen ensimmäisen kerran Mäntyvaaran nurmella.

Edereho nyt aloituksessa

Kapeahkolla ringillä pelaavan RoPSin alkukautta on himmentänyt pelikieltojen ja loukkaantumisten ohella saamattomuus hyökkäyspäässä. Joukkue on pelannut ilman todellista ”hyökkäysvaunua” ja tulos on sen mukainen. RoPS on laukonut vähiten kohti vastustajan maalia koko liigassa.

Hyökkäyspää saadaan tänään parempaan kuosiin, kun vaivoistaan toipunut nigerialainen Raphel Edereho on tulessa heti ensimmäisestä minuutista. Maalintekoa on kaavailtu pitkälle hänen kontolleen, joten nyt on näytön paikka. Hakan maalivahdin Mikko Vilmusen taakse ei ole mennyt vielä palloakaan, joten siinäkin on RoPSille kova tavoite.

- Haka on pelannut samalla ”orkesterilla” pitkään ja siellä miehet tuntevat toisten tekemiset hyvin. Meillä tilanne on hieman päinvastainen. Useampi kaveri vielä opettelee tuntemaan kanssapelaajiaan, Lumijärvi vertaili.

Homma sujuu jos Popovits juoksee

RoPS lähtee horjuttamaan Hakaa aktiivisella, kovalla prässipelillä. Lumijärvi laski, että jos vieraiden pelin sielu Valeri Popovits joutuu juoksemaan pallon saadakseen, taktiikka on onnistunut. Venäläinen ei ota enää hirveästi askelia, mutta syötöt ovat yhtä oivaltavia kuin aiemminkin. Ainoana Hakan pelaajana junalla Rovaniemelle matkustava ”Vallu” täyttää keskiviikkona 35 vuotta, mutta lentopelostaan mies ei ole päässyt.

- Ehkä vähemmän priimakunnossa oleva keskuskentän nurmikin on meidän puolella, Lumijärvi pohti.

RoPS ei ole pelannut vielä otteluakaan samalla kokoonpanolla. Nyt permanentin hajottaa Dejan Godarin pelikielto.

Kurinalaisuus on asia, jota Lumijärvi omiltaan perää. Joukkuetta on rangaistu kolmessa ottelussa neljän maalin verran erikoistilanteista, joten sillä rintamalla on ryhdistäydyttävä.

- Harjoituksissa on paneuduttu erikoistilanteiden puolustamiseen ja omiin erikoistilanteisiin.

Lumijärvi vakuutti, että kotona pelataan myös rohkeammin.

- Joukkue tarvitsee onnistumisia ihan itseluottamuksen takia. Kotiyleisön edessä nähdään varmasti taisteleva ryhmä. Olemme saaneet ilahduttavasti yleisön tukea vieraspeleissä ja sitä tarvitaan luonnollisesti myös kotona, Lumijärvi totesi.

Rovaniemen liiga-avaus alkaa keskuskentällä klo 19.


RoPS: 1 Jani Viander, 2 Panu Kuusela, 3 Petri Jalava, 4 Matti Kilpelä, 5 Markus Paija, 6 Jarkko Hurme, 7 Janne Mahlakaarto, 8 Raphael Edereho, 9 Zeddy Saileti, 11 Juha Majava, 12 Risto-Pekka Söderlund, 16 Ville Syväjärvi, 17 Matti Kutila, 18 Antti Peura, 19 Pauli Turpeenniemi, 21 Ville Ylipaavalniemi, 22 Lulezim Avdija.

Valmentajat: Mika Lumijärvi, Olavi Tammimies.

FC Haka: 1 Mikko Vilmunen, 2 Juuso Kangaskorpi, 3 Lasse Karjalainen, 4 Jarkko Okkonen, 5 Juha Pasoja, 6 Kalle Eerola, 7 Mikko Innanen, 8 Jani Kauppila, 9 Mikko Manninen, 11 Mika Nenonen, 12 Markus Koljander, 14 Valeri Popovits, 15 Janne Salli, 16 Tommi Torkkeli, 17 Toni Lehtinen, 18 Jarno Mattila, 20 Cheyne Fowler.

Valmentajat: Olli Huttunen, Kari Martonen.

Erotuomari: Vesa Pohjonen, Espoo.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1051 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309