ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 10 huhtikuu 2005 03:00

RoPSin lauantai pakkaselle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ei loistanut juuri millään saralla lauantaina Haaparannalla alkaneessa jalkapallon Eurocity-turnauksessa. Kahden ottelun saldona oli maaliton tasapeli ja rankkarikisan 3-2-tappio Vaasan Palloseuralle sekä 0-1 (0-1) rankkarimaalitappio Kuopion Palloseuralle.

314137

Zeddy Saileti (oik.) pystyi kontrolloimaan RoPSin keskikentällä jonkin verran peliä ja järjestämään aikaa hyökkäämiseen. Kuvassa vastapelurina KuPSin Seth Ablade.

Tulokset tiesivät sitä, että RoPS pelaa tänään kuuden joukkueen turnauksen sijoista 5-6 Steve Polackin luotsaaman AC Oulun kanssa.

Esitykset normaalia lyhyemmissä peleissä (2x25 minuuttia) vetivät myös valmentaja Mika Lumijärven naaman peruslukemille. Liigastarttiin on aikaa 2,5 viikkoa ja siihen mennessä pelaamiseen pitää löytää toisenlainen juoni.

”Tästä ei voi kuin parantaa”

- Tästä ei voi kuin parantaa. Meiltä puuttuu juuri nyt puhdas peruspelaaminen. Taitoa ja osaamista joukkueessa on, mutta se pitää saada jotenkin ulos. Esimerkiksi keskialueella vain Zeddy Saileti pystyi tekemään aikaa hyökkäyksille, Lumijärvi summasi.

Maaleitta jääminen oli lauantain ikävintä antia. Palloa ei saatu sisään edes rankkaripilkulta. Rankkarikisa VPS:aa vastaan kariutui Zeddy Sailetin, Dejan Godarin ja Antti Peuran epäonnistumisiin.

Pelitilanteista RoPSin olisi pitänyt pystyä maalintekoon siksi paljon paikkoja tarjoutui. Pallo pyöri maaliviivalla useaan otteeseen, mutta tuloksetta. Raphael Edereho hutiloi puolestaan oman paikkansa läheltä maalin ohi.

- Hyökkäyspeliin on tultava jokaiselta kova parannus. Nyt siinä ei ollut päätä eikä häntää. Kaikki harjoitellut asiat unohdettiin, oli Lumijärven tyly arvio.

- Parasta tänään oli puolustuksen peli. Siellä palikat ovat paikallaan.

Itseluottamustaso huolestuttaa

Valmentaja kantoi huolta myös pelaajien nykyisestä itseluottamustasosta.

- Sillä puolella on ongelma ja sen aistii pukukopissa. Vain muutama pystyy pelaamaan omalla tasollaan. Muuten näytti, että pelko hiipi persuksiin kun bussista tultiin ulos. Me (valmentajat) emme voi hypätä kentälle, joten edistymisen on lähdettävä joka miehestä, Lumijärvi viestitti.

Myös vammat rasittavat RoPSin tekemisiä ja varsinkin permanentin rakennusta. Tämä näkyi esimerkiksi keskitystilanteissa, joita ei juuri nähty. Kuumeinen Juha Majava on ollut tämän sektorin hoitaja laidallaan.

Keskikentältä puuttui myös nivustaan pitkään potenut Janne Mahlakaarto. Nivuksesta ei löytynyt magneettikuvissa vaurioita, mutta kipu on olemassa. Eilen sairaslistalle liittyivät hyvän ottelun VPS:aa vastaan vasempana pakkina pelannut Ville Syväjärvi (takareisi), Edereho (etureisi), Zoran Peic (takareisi) ja kovan tällin KuPS-ottelussa jalkaansa saanut Panu Kuusela.

Avdija jäämässä?

Testattavana oleva kosovolainen Lulecin Avdija paljastui heti VPS-ottelussa pelimieheksi. Lumijärvikin oli tyytyväinen kokelaan edesottamuksiin.

- Hänestä saadaan vasemmalla sivustalle hyvä ja pallovarma pelimies.

Liigaan palannutta Kuopion Palloseuraa vastaan RoPSilla ei ollut pelillisesti hätäpäivää. Ainoa maali meni Antti Peuran kokemattomuuden piikkiin, kun hän kaatoi Jani Hartikaisen rankkarialueella. Hartikainen ampui itse pallon Jani Vianderin taakse.

Kari Pyykkö
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 833 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309