ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 maaliskuu 2005 02:00

Isteri iski RoPSin ulos liigacupista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

TP-47 oli unohtanut pelistä turhat hienoudet ja panosti tehokkuuteen. Panostus palkittiin ansaitulla 2-1 (1-1) - voitolla rakkaasta vihollisesta Rovaniemen Palloseurasta.

138899

Jaakko Isteri pääsee vapaasti laukomaan TP-47:n avausmaalin, kun Dejan Godar (oik.) ja Markus Paija ovat unohtaneet miesvartioinnin.

Voitto tiesi torniolaisille jatkopaikan mahdollisuuksien säilymistä liigacupissa. TP-47 kohtaa tänään Allianssin ja se peli ratkaisee, mikä joukkue etenee cupissa kahdeksan joukkoon HJK:n kanssa.

- Jos pelaamme Allianssin kanssa tasan, niin saamani tiedon mukaan arpa ratkaisee jatkoon menijän. Meillä on Allianssin kanssa sama määrä tehtyjä ja päästettyjä maaleja, TP-47:n manageri Kari Vaalto kertoo.

Ottelun alku oli selkeästi TP-47:n. Ilmeisesti Junkohallin parjattu alusta oli tutumpi torniolaisille. Etenkin Jaakko Isteri ja juoksukone Tommy Torvikoski olivat elementissään tutulla kentällä.

Edereho iski tasoituksen kulmasta

Tornion ansaittu johtomaali tuli 20 minuutin pelin jälkeen. Torvikosken antamat kulmapotkut olivat myrkkyä RoPS:lle ja Isteri pääsi jatkamaan kulman jälkeen vapaasti pallon maaliin.

- Samat ongelmat jatkuvat kuin viime vuonna. Emme pidä esimerkiksi erikoistilanteissa naapuria kiinni kuten pitäisi. Ensimmäisellä jaksolla hävisimme kaikki puolustuspäämme kulmat, RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi harmitteli.

RoPS:n tasoitus tuli niin ikään kulmasta. Pari viikkoa sitten Rovaniemellä saapunut nigerialainen Raphael Edereho pääsi puskemaan Janne Mahlakaarron antaman kulmapotkun vapaasti sisään.

RoPS:n libero Petri Jalava teki käsittämättömän virheen ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla. Mies oli saanut Isterin otosta keltaisen kortin jo pelin alussa, mutta hän päätti jatkaa jakson lopussa valitulla linjalla. Jalavalla olisi ollut aikaa pistää pallo esimerkiksi sivurajasta yli, mutta hän menetti sen vikkeläjalkaiselle TP:n hyökkääjälle ja joutui rikkomaan toistamiseen samaa miestä. Erotuomari Juha Nykänen nosti empimättä toisen keltaisen kortin.

- Rike oli kokeneelta pelaajalta selkeä virhe ja ulosajo oli aivan oikein, Lumijärvi totesi.

TP-47:n peli pysyi kontrollissa, mutta se ei ollut mitenkään ylivoimainen, vaikka pelasi vajaata miehitystä vastaan.

- Ehkä odotimme helppoa voittoa, mutta RoPS syttyi toisella jaksolla vajaamiehisenä taisteluun. Emme esittäneet mitään hienouksia, mutta miehistöstä löytyi voittamisen halua, Kari Vaalto totesi.

TP-47 haki lisäpontta vaihdoilla ja onnistuikin niissä. Sakari Hiukan tilalle tullut Jarno Tenkula pohjusti Isterin voittomaalin.

- Eihän minun tarvinnut muuta kuin ojentaa jalka molemmissa maaleissa. Maaleista huolimatta en ole kärkimies, vaan pelipaikkani on kärjen takana. Kokonaisuutena olimme RoPS:aa parempi, vaikka peli ei vielä valmista olekaan. Asenne ja kunto on meillä kaikilla kohdallaan, pelin ratkaisija Jaakko Isteri totesi.

TP-47:llä oli paikat lisämaaleihin. Esimerkiksi Sakari Hiukan pusku Torvikosken esityöstä pamahti tolppaan ja Pekka Kainun laukaus meni vain hieman takatolpan ohi.

RoPS:n peli kulki vajaalla vähintäänkin yhtä hyvin kuin täydellä miehistöllä. Zeddy Sailetin tulo kentällä reilun tunnin pelin jälkeen piristi joukkueen otteita. Sailetin panos oli vahva, kun ottaa huomioon että hän tuli Rovaniemelle vasta torstaina pitkän matkustamisen jälkeen.

TP-47 kohtaa Allianssin tänään lauantaina kello 14 ja RoPS HJK:n kello 16.

Jouni Valikainen
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 898 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309