ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 tammikuu 2005 02:00

Keskuskentän remontti veisi RoPSin evakkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen keskuskentän mahdollinen remontti ensi kesän lopulla vei Rovaniemen Palloseuran muutaman ottelun evakkoon Veikkausliigassa. Mikäli peruskorjaustyöt alkavat elokuussa, RoPS ehtinee pelata keskuskentällä vielä 3. elokuuta FC Interiä vastaan, mutta kauden kolme viimeistä kotiottelua joudutaan pelaamaan muualla.

757856

Rovaniemen Palloseura pelaa tulevalla kaudella viimeinen poikkeuslupavuoden liigassa. Tämän jälkeen Rovaniemeltä pitää löytyä liigalisenssin vaatimat puitteet.

 

RoPSin evakkopeleiksi jäisivät tämän hetken ohjelman mukaan RoPS-TPS 14.8., RoPS - Tampere United 11.9. ja RoPS - KooTeePee 25.9.

RoPSin leirissä mahdollisia siirtoja ei kuitenkaan murehdita, sillä olosuhteiden saaminen liigalisenssin vaatimaan kuntoon on etusijalla. RoPSilla on edessä tulevalla kaudella viimeinen poikkeuslupakausi liigassa, joten sikäli seura on jo puun ja kuoren välissä.

Kolme ottelua Susivoutiin

- Tietysti ottelusiirroilla tilannetta voisi yrittää edesauttaa, mutta keskikesän otteluruuhka on jo melkoinen, myönsi RoPSin toimitusjohtaja-manageri Jouko Kiistala. RoPS pelaa aikavälillä 19.6.-20.7. peräti kuusi kotiottelua

Evakkopelien paikaksi Kiistala ehdottaa Susivoutia. Hän uskoo, että liigakin taipuu ratkaisuun jos samaan syssyyn saadaan isommat asiat kuntoon.

Rovaniemellä pitkään vireillä ollut jalkapallostadionhanke on pyörähtämässä pallonmitan eteenpäin. Kaupungin ja maalaiskunnan liittymistä valmisteleva järjestelytoimikunta saa helmikuun aikana esityksen, jolla keskuskenttä peruskorjataan ja muutetaan monikäyttöiseksi jalkapallostadioniksi. Hankkeen kustannusarvio on kolme miljoonaa euroa.

Tavoitteena on, että töihin päästäisiin jo tämän vuoden elokuussa ja stadion olisi käyttövalmiina vuoden 2006 keväällä.

Asia nytkähti eteenpäin Rovaniemen kaupungin ja maalaiskunnan, Rovaniemen kaupunkikiinteistön sekä Rovaniemen Palloseuran yhteispalaverissa tiistaina. Neuvonpitoon osallistuivat Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gardin, apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila, maalaiskunnan kamreeri Reijo Anttila, kaupunkikiinteistöjen toimitusjohtaja Markku Hyvönen sekä RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

- Keskustelujen perusteella tehdään hankesuunnitelma ja esitys jalkapallostadionista ”ison Rovaniemen” järjestelytoimikunnalle, joka valmistelee seuraavan vuoden budjetin, kertoi kaupunkikiinteistöjen toimitusjohtaja Markku Hyvönen.

Stadion toteutettaisiin osakeyhtiöpohjalta, jossa Rovaniemen kaupunki ja kaupunkikiinteistöt olisivat pääosakkaat. Tervetulleita hankkeeseen ovat myös yksityinen raha sekä seurat.

Stadionin sijoituspaikaksi esitetään keskuskenttää, joka on jo parhaat päivänsä nykykuosissa nähnyt.

Keinonurmi kelpaa viralliseksi alustaksi

Stadionille suunniteltu kolmannen sukupolven lämmitettävä keinonurmikenttä kestää kulutusta aivan eri lailla kuin luonnonnurmi. Näin stadionia pystytään kuormittamaan jalkapalloilijoilla varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lisäksi kansainväliset jalkapalloliitot (UEFA ja FIFA) hyväksyvät keinonurmen viralliseksi pelialustaksi.

Peruskorjauksen myötä keskuskentältä katoavat juoksuradat ja yleisurheilu keskittyisi tämän jälkeen Saarenkylän kentälle. Takasuoralle juoksuradat kuitenkin jäävät samoin kuin ns. aurinkokatsomo.

- Juoksuradat toimivat kentän ns. suoja-alueena sekä koululiikunnan käytössä, Hyvönen kertoi.

Pääkatsomosta tehdään katettu 4000 hengelle. Katsomon suojiin tulisivat myös sosiaalitilat niin yleisölle kuin pelaajille.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1335 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309