ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 joulukuu 2004 02:00

Janne Mahlakaarto AC Oulusta RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran ensi kauden liigajoukkue on enää muutamaa siirtoa vaille valmis. Perjantaina joukkue täydentyi 23-vuotiaalla oululaisella keskikenttäpelaajalla Janne Mahlakaarrolla, joka on pelannut kaksi viime kautta I divisioonaa AC Oulun riveissä. Alunperin hän on Oulun Luistinseuran kasvatti.

  RoPSin managerin Jouko Kiistalan mukaan 181-senttistä ja 75-kiloista Mahlakaartoa sovitellaan keskikentälle hyökkäävään tai piilokärjen rooliin

- Mahlakaarto on ollut jo pitempään seurannassa, mutta hänellä on ollut pitkähkö sopimus Oulussa, Kiistala kertoi. Nyt sovittu kontrahti on kaksivuotinen.

Näytillä HJK:ssa ja Hollannissa

Mahlakaarron palveluista oli kiinnostunut useampikin liigaseura. Hän kävi kolme viikkoa sitten näytillä Helsingin Jalkapalloklubissa, mutta sinne ura ei auennut. Sen jälkeen Mahlakaarto teki kahden viikon visiitin Hollannin I divisioonan kärkiseurassa Dortrechtissä.

- Reissu meni kaikin puolin hyvin. Onnistuin testitilaisuuksissa, mutta seura haki enemmän hyökkäävää pelaajaa, lähinnä maalintekijää.

Seuraavaan, RoPSin tarjoamaan vaihtoehtoon Mahlakaarto tarttui ripeästi.

- Suurin asia tässä on pääsy liigaan. Nyt on kova halu päästä näyttämään mitä osaan, totesi viime vuodet puhtaasti jalkapalloon keskittynyt Mahlakaarto.

Viime kausi topparina

Viime kauden Mahlakaarto pelasi AC Oulussa topparina.

- Kausi meni ihan kohtuullisesti vaikkei se ihan omimmalta pelipaikalta tuntunut. Kyllä keskikenttä on paras paikka minulle.

AC Oulun kotisivulla Mahlakaarrosta todetaan mm. seuraavaa: On parhaimmillaan pallollisena ja pystyy hallitsemaan pelivälinettä pienessäkin tilassa. Hän jakelee myös mainioita syöttöjä ja pystyy tarvittaessa maalintekoon.

Mahlakaarron tilillä on viisi 21-vuotiaiden maaottelua. OLS:n edustusmiehistöön hän nousi jo 17-vuotiaana ja on ehtinyt pelata I divaria viisi kautta Tervareissa ja AC Oulussa.

- Rovaniemelle muutan tammi-helmikuussa, viimeistään helmikuun alussa. Tyttöystävän työhommat ratkaisevat muuttoaikataulua. Keväällä on tarkoitus katsella myös opiskeluasioita, Mahlakaarto kertoi.

Mahlakaarto on toinen AC Oulusta RoPSiin siirtynyt pelaaja. RoPS teki loppusyksystä sopimuksen nuorten maajoukkuepuolustajan Jarkko Hurmeen kanssa.

Hyökkääjä haussa ulkomailta

Mahlakaarto on RoPSin 17:s sopimuspelaaja. Jouko Kiistalan mukaan seuraava siirto on hyökkääjän hankinta.

- Se näyttää selvältä, että hyökkääjä joudutaan hakemaan ulkomailta. Vaihtoehtosuuntia on jo useampia eikä ratkaisuja esimerkiksi testiin otosta ole vielä tehty. Toki viime kaudella onnistunut Stuart Dougals on myös meille vaihtoehto, mutta hän on luvannut päätöksiä vasta myöhemmin talvella, Kiistala kertoi.

RoPS aloittaa joukkueharjoittelun Mika Lumijärven komennossa 10. tammikuuta. Siihen asti pelaajat harjoittelevat henkilökohtaisilla ohjelmilla.

RoPSin tämän hetken sopimuspelaajat:

Jani Viander (2 vuoden sopimus), Risto-Pekka Söderlund (3), Matti Kilpelä (1), Juha Majava (2), Ville Syväjärvi (2), Dejan Godar (2), Zeddy Saileti (2), Janne Mahlakaarto (2), Ville Ylipaavalniemi (2), Zoran Bogesic (1), Panu Kuusela (1), Markus Paija (1), Jarkko Hurme (2), Pauli Turpeenniemi (3), Zoran Peic (2), Petri Jalava (1), Antti Peura (3).

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 733 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309