ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 lokakuu 2004 03:00

RoPS vie Kotkan keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen jalkapallokauden finaali pelataan tulevana sunnuntaina, kun Rovaniemen Palloseura kohtaa Suomen cupin 7. kierroksen ottelussa toisen liigaseuraan KooTeePeen Kotkasta. Ottelussa on panoksena paikka kahdeksan parhaan joukkoon.

688059
Rovaniemen keskuskenttä näyttää vielä varsin kesäiseltä. Yöpakkaset ovat tosin kohmettaneet nurmialustaa.
Ottelua enemmän on Rovaniemellä pähkäilty sitä, missä cupin jatkopaikka lopulta ratkaistaan. Talvi tekee tuloaan ja keskuskentän nurmimatto on ollut jo melkoisessa kohmeessa lähinnä yöpakkasten takia.

- Siinä hengessä valmistaudumme, että ottelu pelataan suunnitellusti keskuskentällä. Kävin juuri kentällä ja siinä voisi pelata vaikka heti. Toki tiedän, että kenttä on kohmeinen varsinkin yön jäljiltä, mutta aurinko pehmittää vielä kohmeen. Loppuviikoksi on lupailtu samanlaista säätä, kertoi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Sen verran RoPSin leirissä ollaan varuillaan, että Kotkaan on ilmoitettu varapaikaksi Lapinaukean hiekkakenttä.

- Lapinaukea on virallinen kenttä ja cup on Suomen Palloliiton alainen kilpailu, johon eivät Veikkausliigan olosuhdevaatimukset päde. On hiekalla ratkottu aiemminkin tärkeitä otteluita, Kiistala muistutti.

Juha Nykäseltä lopullinen ratkaisu

Viime kädessä päätöksen otteluareenan pelikelpoisuudesta tekee erotuomari. Sunnuntain ottelussa hän on Juha Nykänen Kemistä.

RoPSilla on hiekasta hyviä kokemuksia viime syksyltä, jolloin joukkue nujersi juuri KooTeePeen liigakarsinnan 1. ottelussa 4-1 Kemin Junkohallissa.

RoPS on harjoitellut tämän viikon Ounashallin hiekalla, kun ulko-olosuhteet ovat olleet vaikeat. RoPS ei ole kuitenkaan ollut Ounashallissa mahdollisen hiekkaottelun takia.

- Ilman muuta joukkue harjoittelisi nurmella jos se on mahdollista. Torstaina ja perjantaina olemme menossa Mäntyvaaran raviradan nurmelle ja lauantaina on toiveissa päästä testaamaan keskuskentän nurmen kuntoa, Kiistala kertoi.

RoPS on saanut liigan päätyttyä harjoitella lähes parhaassa koostumuksessa. Jalkavaivojen kanssa painivat yhä Petri Lehtonen (nilkka), Zoran Bogesic (akilles) ja viimeisimpänä Slavko Mandic (nivus).

- Vammojen vakavuusaste on yhä epäselvä, Kiistala totesi.

KooTeePee tulee jo lauantaina

KooTeePee jahtaa tosissaan cupin jatkopaikkaa, sillä joukkue lentää Rovaniemelle jo lauantaina. RoPSin leirissä suunnitelmat ovat samanlaiset. Menestys cupissa saattaa aukaista tiet eurokentille asti ja siinä on porkkanaa yllin kyllin.

- Ottelu kerrallaan mennään. Ensin on pudotettava Kotka ja sen jälkeen asioita katsotaan uudestaan.

Suomen cupissa on käytetty valmista ottelukaaviota. RoPS - KooTeePee -ottelun voittaja kohtaa puolivälierissä vieraskentällä voittajan otteluparista Äänekosken Huima - FC Hämeenlinna.

Ottelu alkaa sunnuntaina keskuskentällä klo 14.

Suomen cupin 7. kierroksen otteluparit: Äänekosken Huima - FC Hämeenlinna, RoPS - FC KooTeePee, VPS - PP-70, Klubi-04 - Kuusankoski, KäPa - FC Haka, FC Lahti - MP, TP-Seinäjoki - AC Allianssi, MyPa - HJK. Ottelut pelataan 15.-17.10.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 757 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309