ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 elokuu 2004 03:00

RoPS palaa vanhaan miehitykseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS ja FC Inter pelaavat tänä iltana klo 18.30 Rovaniemen keskuskentällä tärkeistä liigapisteistä. Kumpainenkin on hieman kompastellut edellisissä liigapeleissään ja voitonhalu on molemmissa leireissä kova. Inter tarvitsee pisteitä pysyäkseen mukana kärkikahinassa ja RoPS säilyttääkseen sarjapaikkansa.

955825
Interin valmentaja Kari Virtanen on tuttu mies rovaniemeläiselle jalkapalloyleisölle.
RoPS lähtee levänneenä ja lähes parhaalla miehistöllä tärkeään Inter-otteluun, joka käynnistää joukkueen viiden ottelun loppukirin liigassa. Interin jälkeen rovaniemeläisillä on enää yksi kotipeli (KooTeePee) ja kolme vierasottelua (Jazz, Lahti, HJK) jäljellä. Näistä otteluista RoPS:n pitää napsia vielä useampi piste, jotta niskaan hengittävä karsintapeikko pysyy riittävän loitolla ja sarjapaikka varmistuu ilman raastavia karsintapelejä.

- Joukkue on harjoitellut tiiviisti, mutta kahden viikon jaksoon mahtui myös muutaman päivän lepojakso. Jaro-pelin virheet on ruodittu ja opiksi otettu. Joukkueen ilme on hyvä ja pelivire korkealla. Hyvä harjoitusjakso ja sopivasti rytmitetty lepo ovat tehneet hyvää pelaajille, tuumii RoPS-luotsi Mika Lumijärvi.

Jaro-notkahduksen jälkeen RoPS palaa sitä ottelua edeltävään miehitykseen. Slavko Mandic ja Petri Jalava jatkavat toppariparina ja Norbert Kerenyi palaa pakiksi vasempaan laitaan.

Elokuun ajan testattavana ollut serbitoppari Dalibor Djuric on RoPSin riveissä kauden loppuun asti. Vaikka miehelle on sattunut muutama paha lipsahdus, niin RoPS halusi pitää miehen. RoPSin alakerrassa ei ole kovin hirveästi särkymävaraa, kun jalkaleikkaukseen mennyt Matti Kilpeläkin on pitkään sivussa.

- Inter on hyvissä asemissa mitalitaistossa ja haluaa varmasti kaikki jaossa olevat pisteet. Joukkueen pelityyli tuntuu muutenkin meille sopivalta. Inter pelaa avointa peliä, missä ei niin hirveästi varmistella. Interillä on taitavia pallotaitureita, joten tarkkana pitää olla, Lumijärvi sanoo.

”Karo” toivoo suoraviivaisuutta

Kaksi edellistä ottelua pelillisesti hallinnut Inter haluaa Rovaniemellä muuttaa pelinhallinnan tehoiksi. Täyttä pistepottia lähdetään hakemaan ja henki ryhmässä on edelleen rauhallinen, vaikka kahdesta viime ottelusta saldona on pelkästään yksi tasuripiste.

- Kärkimiehiltä ovat tehot puuttuneet viime otteluissa. Liike oli KooTeePee-ottelussa ihan hyvä, mutta pitäisi päästä selvempiin maalipaikkoihin. Alvarez ja Teberio juoksivat paljon pystyyn ja kuljettelivat palloa, mutta selvempää peliä tarvittaisiin edelleen, Inter-luotsi Kari Virtanen toteaa.

Viime ottelusta sivussa ollut Aristides Pertot aloitti harjoittelun loppuviikosta, mutta vasta lähipäivät kertovat Pertotin pelikunnon. Myös Luciano Alvarezilla ja Marcel Mahouvella on ollut pieniä vaivoja, joten Interin avauskokoonpano on vielä avoin sunnuntaita ajatellen. RoPS:n kokoonpanosta ovat sivussa Zoran Bogesic ja Laszlo Fekete, jonka jalkavaivat ovat ohi, mutta flunssa saattaa pitää miehen sivussa.

Arvioidut avauskokoonpanot:

RoPS: Wallen, Mandic, Lehtonen, Jalava, Kerenyi, Kuusela, Godar, Hänninen, Saileti, Majava, Douglas. Poissa: Bogesic, Fekete.

FC Inter: Bahne, Gustafsson, Lindström, Nyman, Oinas, Parmo, Mahouve, Corpache, Lehtonen, Teberio, Alvarez. Poissa: Lindelöf

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1715 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309