ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 heinäkuu 2004 03:00

Maalihana pulpahti Hiukan auki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja hyökkääjä Matti Hiukka karistelivat torstai-iltana keskuskentällä isot ”apinat” selästään. RoPSin nousuvireen uhriksi joutui hallitseva liigamestari Helsingin Jalkapalloklubi, joka hävisi rovaniemeläisille ensi kerran kuuteen vuoteen. Matti Hiukka pyöräytti kuivuneet maalihanat auki kahdella 2. jakson osumallaan ja ne takasivat makean 2-0 (0-0) voiton.

073393
Juhlat ovat valmiita alkamaan, kun RoPSin pelaajat ja yleisö juhlivat Matti Hiukan avausmaalia. Oikealta Slavko Mandic, Petri Jalava, Hiukka, Juha Majava, Zeddy Saileti, Mika Hänninen ja Dejan Godar.
694563
RoPS-valmentaja Mika Lumijärven ensimmäinen liigavoitto valmentajana riemastutti mm. huoltaja Hannu Ventoa.

 

RoPSille voitto oli vasta kauden toinen, mutta joukkue jätti saman tien jumbopaikan pompatessaan liigataulukossa FC Hämeenlinnan ja Jaron ohi.

- Loistava taistelu koko joukkueelta. Matti Hiukkaa on mollattu urakalla jo pitkään, mutta niin ne maalit lopulta tulivat, huokaisi RoPSin tyytyväinen valmentaja Mika Lumijärvi, jolle voitto oli valmentajana liigauran ensimmäinen.

Hiukka ratkoi ottelun isännille vartissa päästyään vaihdosta kentälle 58. minuutilla. Ensimmäisessä tilanteessa apuna oli HJK:n topparin hutipotku. Hiukka otti keskityspallon pallon alas reidellään ja veti takanurkkaan 1-0.

RoPSin toisen maalin 73. minuutilla pohjusti vasempana pakkina hyvän ottelun pelannut Juha Majava. Hänen rohkea nousu päättyi keskitykseen, josta Hiukka nosti 2-0 ylänurkkaan.

”Parasta lapsen syntymän jälkeen”

29-vuotias Hiukka siirtyi viime kesänä RoPSin divarimiehistöön Jokereista, mutta yhtään maalia hän ei ole onnistunut tekemään sinipaidoille ennen torstaita. Viimeisin maali syntyi Jokerien paidassa reilu vuosi sitten.

- En edes muistanut kuinka hyvältä maalintenko tuntuu. Kyllä tämä lapsen syntymän jälkeen on parasta, mitä voi tapahtua, suitsutti Hiukka.

Tekopaikoista ei ole Hiukalla ollut pulaa, mutta maalikehikon sisään pallo ei ole mennyt kirveelläkään.

- Kyllä minä viikko sitten Torniossa mietin, että mitä v....a tässä pitäisi tehdä, kun en saanut palloa verkkoon edes kahdesta metristä, muisteli Hiukka.

Nyt Hiukka kiitteli koko joukkuetta kauden parhaasta pelivireestä.

- HJK siihen taas tarvittiin, että heräsi niin joukkue kuin yleisökin. Kyllä kannustavan yleisön edessä on mukava pelata, tuumi ”Bägi”, joka on saanut kuulla sitä toisenkin sortin kannustusta. Nyt hän oli 1975 katsojan sankari numero yksi.

”Keke” hyvästeli mestaruushaaveita

HJK:n valmentaja Keith Armstrong on saanut havaita aiemminkin, että mestarin päänahka on haluttua tavaraa.

- Kyllä mekin tiedämme, että kaikki vastustajat saavat meidän kohtaamiseen 20-30 prosenttia lisää energiaa. Siihen pitää vain tottua. Tänään emme halunneet taistella niin paljon kuin RoPS ja tässä on tulos, tuumi ”Keke”, jonka kovaääninen puhuttelu joukkueelle kantautui lähes Rovaniemen keskustaan.

- Mitenkään väheksymättä RoPSia, meidän olisi pitänyt pystyä voittamaan sarjan jumbojoukkue. Jos tähän ei pysty, voi hyvästellä myös mestaruushaaveet.

Mika Kottilalla musta ilta

Eniten ”Kekeä” harmitti yskähdellyt maalinteko. Varsinkin hyökkäyksen tornilla Mika Kottilalla oli musta ilta. Hänelle tarjottiin puolenkymmentä lähes loistokasta tekopaikkaa, mutta pallot viuhuivat pääasiassa ohi. Loput nappasi parhaan pelinsä RoPSin paidassa pelannut HJK:n viime kauden kakkosveskari Ville Wallen.

Oikeana laiturina pelannut Lazlo Fekete oli myös mies paikallaan entistä seuraavansa vastaan. Unkarilainen teki töitä enemmän kuin monessa pelissä yhteensä. RoPSin keskikenttä urakoi muutenkin onnistuneesti. Esimerkiksi Mika Hänninen onnistui erinomaisesti tasapainottavana pelaajana.

Puolustuksen keskusta ei pärjännyt Mika Kottilalle pääpalloissa kuin harvoin, mutta katkoi muuten uhrautuvasti. Kapteeni Petri Jalava ja Slavko Mandic hoitivat valtaosan purku- ja putsaustyöstä.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi näki joukkueensa sitoutuneen hyviin sovittuun taktiikkaan.

- Pyrimme vaikeuttamaan HJK:n peliä prässäämällä jo ylhäältä. Siinä myös onnistuttiin, sillä Klubin keskikenttämiehille tahtoi tulla kiire. Muuten pelasimme omilla vahvuuksillamme eli pallo suoraviivaisesti reunoihin ja sieltä keskityksiä.

Jeremenko lähtee Lecceen

HJK:n pallonjakelusta maalintekopaikkoihin vastasi pääasiassa taitava Aleksei Jeremenko Jr, joka pelasi ”jälleen” viimeisen liigaottelunsa Suomessa. Suuntana on Italian Serie A.

- Asiat on sovittu tänään Leccen kanssa. Minun ymmärtääkseni myös seurat ovat sopineet siirrosta. Olen vielä HJK:n mukana mestareiden liigan karsinnoissa ensi viikolla, mutta sen jälkeen lähden Italiaan, Jeremenko kertoi.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 880 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309