ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 kesäkuu 2004 03:00

Lumijärven RoPS voiton tielle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen valmentajavaihdos puri nopeasti viiden perättäisen liigatappion jälkeen. Kurssi käännettiin voiton tielle maanantai-iltana Torniossa, missä RoPS tyrmäsi Suomen cupin 6. kierroksen ottelussa TP-47:n tylysti 3-0 (1-0).

877001
RoPS selätti maanantaina TP-47:n kuten Zeddy Saileti tässä Tarmo Koivurannan. Vasemmalla varmistelee Petri Lehtonen
640066
Mika Lumijärvi sai valmentajauralleen lentävän lähdön Suomen cupissa. RoPS eteni Torniossa 16 parhaan joukkoon.

Näin RoPS eteni 16 parhaan joukkoon. Seuraava cupin kierros pelataan vasta lokakuun 16.-17. päivä, joten seuraavat kuukaudet voi keskittyä täysipainoisesti liigapeleihin. Seuraava vastustaja arvotaan keskiviikkona.

- Tämä oli joukkueelle tärkeä voitto, siksi syvällä on viime ajat oltu. Nyt tuli kaivattuja onnistumisia useammalle pelaajalle, tilitti RoPSin uunituore päävalmentaja Mika Lumijärvi.

Mandic liberona, Godar laidassa

Valmennusjohto oli tehnyt selviä pelipaikkojen vaihdoksia, jotka näyttivät myös toimivan. Huomattavin muutos puolustuksessa oli Slavko Mandicin pudottaminen liberoksi vahvasti katkoneen topparin Petri Jalavan taakse. Petri Lehtosella oli nyt kontrolloivan keskikenttämiehen rooli, jolla ei ollut juuri lupaa mennä keskialueen yli.

- Slavko onnistui ihan hyvin, vaikka pelasikin välillä kuin toppari, Lumijärvi arvioi.

Toinen muutos oli Dejan Godarin sijoittaminen vasempaan laitaan. Keskikentän pelinteko jäi Mika Hännisen ja Zeddy Sailetin harteille. Mitä pitemmälle peli vanheni, sitä paremmin alkoi Godar löytää uuden roolinsa.

- Roolit ovat ehkä selkiytymässä. Dejan on pelannut koko ikänsä keskellä, mutta meidän on löydettävä hänelle rooli, josta on iloa koko joukkueelle. Hän ei ole oikein pärjännyt fyysisessä väännössä keskellä, mutta paransi otteitaan laidalla, Lumijärvikin myönsi.

Bogesic mukana kahdessa maalissa

Virkein RoPS-kärki oli Zoran Bogesic, joka tekaisi avausmaalin 15. minuutin kohdalla, kun torniolaisten tolppien välissä pelannut nuori Anssi Jaakkola sylkäisi Matti Hiukan vedon.

Bogesic pohjusti toisen jakson alussa RoPSin 2-0 -maalin pystysyötöllään. Zeddy Saileti tulitti pallon verkkoon tolpan kautta. Tilannetta edelsi TP:n venäläispuolustajan Anatoli Bulgakovin epäonnistunut purku.

Ottelun komeimmasta osumasta vastasi A-juniori Mika Hänninen 68. minuutilla. Dejan Godarin kova kulma kaarsi koko miesmassan yli ja Hänninen latasi suoraan ilmasta pallon maalin kattoon, 0-3.

RoPS onnistui hyvin tukkimaan Tornion vikkelän keskikentän pelin. - Se oli yksi pelin tavoitteita, Lumijärvi totesi.

Torniolaisten leirissä olivat vitsit vähissä. Seuran urheilupomo ja toinen valmentaja Oleg Eprintsev arvioi omiensa esitystä surkeimmaksi koko kaudella.

- Vaikka hävisimme liigacupin välierän Allianssille 7-1, pelasimme silloin paremmin. Tämä oli todella luokatonta peliä. Varsinkin syöttötyöskentely oli käsittämättömän huonoa Zoran Peiciä lukuunottamatta, Eprintsev totesi.

- Ei olisi uskonut, että paikallisderbyssä on ammattiylpeys näin kadoksissa. Tiistaina asiat puhutaan halki. Tällä pelillä ei pärjää torstain liigakoitoksessa, viittasi Eprintsev viikon toiseen RoPS-kohtaamiseen.

Vaikka joukkueen maalivahtivalinta osui eilen Anssi Jaakkolaan, ei häntä voi takaiskuista syyttää.

- RoPS teki komeita maaleja ja Anssia ei voi niistä syyttää, Eprintsev vakuutti.

TP-47 testaa uusia pelaajia

Torniolla alkaa olla myös puutteita myös materiaalin puolella. Siirtoikkunan aukeaminen torstaina tiennee pelaajaliikennettä TP-47:n suuntaan. Joukkueella on jo tänään testissä 32-vuotias latvialainen hyökkääjä Aleksanders Jirishev, joka on pelannut viime kauden Kiinassa.

- Näillä näkymin meille on tulossa testiin vielä toppari sekä kaksi nigerialaista pelaajaa. Tarvitsemme ennen kaikkea hyökkäykseen uuden pelaajan loukkaantuneen Jari Hasan tilalle, Eprintsev totesi.

TP-47 (3-5-2): Jaakkola; Fomitsev, Hiukka (v), Peic; Kainu, Hakasalo, Isteri (61. Halonen), Koivuranta, Torvikoski (46. Bulgakov); Huusko, Tenkula (56. Saario).

RoPS (4-5-1): Wallen; Kerenyi, Mandic, Jalava, Kuusela (84. Majava); Lehtonen, Saileti, Hänninen, Godar (75. Kilpelä); Bogesic (v) (80. Fekete), Hiukka.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1163 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309