ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 kesäkuu 2004 03:00

RoPS hakee Jazzilta ensimmäistä kotipistettä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura lähtee sunnuntaina tavoittelemaan ensimmäistä liigapistettä kotiottelusta. Tähän mennessä joukkue on joutunut lähtemään keskuskentältä tyhjin käsin joka kerta.

321208
RoPSin maalilla viime ottelut pelannut Ville Wallen (vas.) esiintyy ensikerran kotiyleisölle. Ratko Marijanovic jatkaa liigajoukkueen kakkosvahtina.

Vastassa on FC Jazz Porista, jolla kausi on mennyt lähes yhtä heikosti kuin RoPSilla. Jazzin pistesaalis on seitsemän, kun RoPS on ehtinyt kerätä alkukaudella vain neljä pistettä. Porilaiset ovat sarjataulukossa neljänneksi viimeisiä RoPSin taistellessa hännänhuippuna.

Jazzilla on alla viiden ja RoPSilla neljän ottelun tappioputki, joten kumpikin tarvitsee kipeästi pisteitä.Toisen tappioputki katkeaa varmuudella sunnuntaina.

Odotuksia kotijoukkueen voittomahdollisuuksien puolesta nostaa RoPSin täysi miehitys, ensimmäistä kertaa loukkaantumisten ja pelikieltojen mutkistamalla kaudella.

Tuoreita maalivahteja

Ottelu on mielenkiintoinen myös maalivahtipelin osalta, sillä RoPSin maalissa debytoi ensimmäisessä kotiottelussa Ville Wallen. Jazzin verkonvartijana on puolestaan Sami Sinkkonen, joka oli ehdolla myös RoPSin riveihin pari viikkoa sitten, kun rovaniemeläisjoukkue haki uutta maalivahtia. 28-vuotias, 193-senttinen Sinkkonen on maalilla ainakin kahdessa seuraavassa liigaottelussa. Sinkkonen torjui Jazzissa jo keskiviikon tappiollisessa cup-ottelussa.

Jazzin maalia kaikissa liigaotteluissa vartioinut, 19-vuotias Lauri Pirhonen aloittaa asepalveluksen lähiaikoina, joten jo tämänkin takia Sinkkosen saaminen liigamiehistöön osuu hyvään saumaan. RoPS saa pelikiellosta takaisin kentälle kapteeni Petri Jalavan puolustukseen ja Dejan Godarin keskikentälle. Jazzin riveissä tontilleen keskikentälle palaa brasilialaishyökkääjä Piracaia. Sen sijaan Jaroa vastaan punaisen kortin saanut puolustaja Juha Luoma on pelikiellossa edelleen.

Jazzin vaisusta menestyksestä huolimatta Rovaniemellä nähdään liigan maalitilaston kärkimies. Hän on kuusi osumaa viimeistellyt ja kaksi syöttänyt Matti Santahuhta.

Petri Lehtosella kiekkoilijan suojat

Jännitystä RoPSin kauteen ovat tuoneet kotijoukkueen pakkaa sekoittaneet loukkaantumiset. Vielä viime viikolla RoPSin miehistöstä puolustaja Matti Kilpelää on vaivannut akillesjänne, ja puolustava keskikenttämies Petri Lehtonen sai Turussa Inter-ottelussa sääreensä kunnon tällin.

Siitä huolimatta Lehtonenkin nähdään kentällä sunnuntaina. Ainakin pelihalut ovat kovat, sillä harjoituksissa Lehtonen on pitänyt aristavan kohdan peittona jääkiekkoilijoiden käyttämiä säärisuojuksia. Näin joukkue nähdään kentällä vahvempana kuin koskaan.

– Koko orkesteri tulee mukaan, mutta nähtäväksi jää ketkä ovat kentällä ja ketkä listoilla, RoPSin huoltaja Hannu Vento kertoi asian varmistuttua perjantain iltapäiväharjoitusten jälkeen.

Vento vakuuttaa, että henki on kohdallaan ja uho riittää voittoon.

– Jokainen tiedostaa tilanteen, maalipaikkoja ei enää kestä tuhlata yhtään.

RoPS-Jazz pelataan Rovaniemen keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30.

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309