maanantai, 17 touko 2004 03:00

RoPSin pistetoiveet maalirautoihin

Vahvasti avausjakson myötätuuleen pelannut AC Allianssi joutui Rovaniemen Palloseuran kanssa lujille toisella puolikkaalla. Rovaniemeläiset painoivat ihan eri meiningillä verrattuna ensimmäisen jaksoon, mutta edes pistettä ei palkinnoksi lohjennut. Vantaalaiset voittivat Adrianon maalilla 1-0 (1-0).

638605
RoPSin kroaatti Slavko Mandic puskee palloa väljemmille vesille. Varmistamassa puoliajalta kentälle tullut Matti Hiukka.

Tappio jätti RoPSin yksinään sarjan hännille yhteen Hämeenlinnassa otettuun pisteeseen. Edellisellä kierroksella Tampereella hävinnyt Allianssi puolestaan killuu taulukon kärkitriossa yhdessä Hakan ja TamU:n kanssa.

Petri Lehtonen laukoi tolppaan

- Eka jakso oli meiltä aika heikkoa peliä. Tauolla päätettiin tiivistää keskialuetta, mikä vaikeuttikin Allianssin yritystä. Tottakai myötätuulikin auttoi osaltaan, arvioi RoPS:n vankka toppari Petri Jalava.

- Rakensimme toisella jaksolla neljä-viisi paikkaa tehdä maali, mutta kun ei onnistuttu, ne jäivät laihaksi lohduksi.

Lähimmäksi osumista pääsi Petri Lehtonen, jonka volleyveto tärähti 64. minuutilla oikeaan tolppaan.

Tikkurilassa ihan kelvollinen kenttä

Allianssin peliareena Myyrmäessä on remontissa nurmimaton huoltotoimien töppäysten takia. RoPS-peli vietiin Tikkurilaan, jossa kenttä oli ihan kelvollisessa kunnossa.

RoPS:lla oli aluksi pari vaarallista erikoistilannetta, joissa etenkin Jalavan päätä tavoiteltiin tarkoituksella. Kerran Jalavan ohjaus luiskahti niukasti oikealta ohi. Se taisi olla syötöksi tarkoitettu pusku, kun parempi vaihtoehto olisi ollut tuhti pukkaus kohti etunurkkaa.

Vajaan vartin jälkeen Allianssi otti isännyyden kentällä ja myllytti tämän tästä kohti Ratko Marijanovicin vartioimaa RoPSin maalia. Ärhäkkä ja terhakka Dritan Stafsula tulitti poikkiputkeen 17. minuutilla, ja perään Marijanovic torjui vaivoin Heikki Haaran laukauksen.

RoPS:n ainoa avausjakson todellinen tekopaikka järjestettiin Zoran Bogesicille. Torniosta Vantaalle täksi kaudeksi siirtynyt maalivahti Henri Sillanpää oli kuitenkin hereillä torjuen lähivedon kulmuriksi.

Pari minuuttia siitä Allianssi lopulta onnistui. Yllättäen ottelun ainoaksi maaliksi jäänyt osuma lähti Jani Sarajärven keskityksestä. Peter Sampon jatko päällä osui takatolppaan, josta kimmonneen pallon pisti verkkoon kärppänä paikalle kaasuttanut Adriano.

Majava möhli mainion paikan

Tauolla arvuuteltiin lähinnä sitä, voittaako Allianssi 4-0 vai vieläkin enemmän. RoPS:n peli valahti avausjakson vanhetessa niin aneemiseksi, ettei sille edes sympatiaa juurikaan herunut. Rovaniemeläiset päättivät kuitenkin myydä nahkansa kalliisti.

RoPS:n jauhamisen ja usean tekopaikan sekaan mahtui myös Sampon taitava roikotus paristakymmenestä metristä poikkiputkeen. RoPS sai pallon maaliinkin 64. minuutilla, mutta se käväisi ennen onnistumista päätyrajan huonommalla puolella.

Lehtosen tolppakudin jatkoksi eniten jossiteltavaa jäi Juha Majavalle. Hänen vetonsa läheltä sujahti niukasti vasemmalta ohi paikasta, josta osuma pitäisi tehdä vaikka silmät ummessa. Moista töppäystä harmitteli ottelun jälkeen ihan erityisesti myös RoPSin valmentaja Györgi Hamori.

Viimeisellä vartilla vaisua

RoPS:n rynnistys laantui kuitenkin kummallisesti viimeisellä vartilla. Aikamoiseen alakynteen välillä painettu Allianssi selvisikin lopusta varsin vaivattomasti.

- Meidän piti tehdä pari maalia lisää jo taukoa ennen. Paikoista kun ei ollut puutetta, Henri Sillanpää huomautti.

- Toisella RoPS tuli kovaa myötätuuleen. Pelimme oli Tampereen esitykseen verrattuna selkeästi parempaa, Sillanpää ikään kuin lohdutti RoPSia samalla ja korosti viime kauden RoPS:n TP-47:n peleistään hyvin muistaen hankkineen hyviä vahvistuksia.

Panu Kuusela sairaalaan

Jalavan tapaan kookas toinen toppari Matti Kilpelä ainakin on oivallinen hankinta. Kilpelä oli päineen parissa tilanteessa vaarallisesti vastustajan maalilla ja hoiteli hommansa puolustuspäässä tyylikkäästi.

- Eka jakso oli meidän, mutta toinen RoPSin. Sen terhakka karvaus vaikeutti vastatuulen lisäksi pelaamistamme. Kaipaan meiltä vielä nopeampaa pallollista peliä. Keskikentän rakentelua on nopeutettava, vaati voittajien valmentaja Ari Tiittanen.

RoPS:n puolustaja Panu Kuusela ei pystynyt kuumeilun takia pelaamaan. Ottelun jälkeen Jalava mainitsi Kuuselan menneen sairaalaan umpisuolen oireilun vuoksi.